torstai 30. elokuuta 2012

Ensimmäinen Mimosa kirja kotiutui meille ♥


Meille muutti pari päivää sitten tämä Mimosa kirja! :)

Olkoonkin että kyseinen kirja on jo parhaat päivänsä ajat sitten nähnyt, 
mutta edelleen yhtenä kappaleena, piirtelemätön ja kaikki sivut tallella ja sehän riittää! 
Kyllä myö muuten luvataan rakastaa hieman revennyt sidonta taas ehjäksi.

Harvoin kirja tekee ihan näin onnelliseksi. :)))

Löysin myös toisen Camilla Mickwitzin kirjan, Jasonin kesä, nettikirppikseltä.
Ja meillehän sekin muutti. Kunto on Mimosa kirjaa parempi. Ja ihana sekin on, mutta Mimosa on kerrassaan niin hellyyttävä ettei sen ohitse mene mikään lastenkirja!

Toivottavasti joku päivä tulee vastaan seuraava Mimosa kirja joka muuttaa meille ♥

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vierailulla Ruuneperin Porvoossa!


Me käytiin tosiaan kaupunkilomalla Porvoossa. :) Olemme Juhon kanssa käyneet siellä aikaisemminkin, minä kissanäyttelyissä ja Juho joskus lapsena. Nyt lähdimme yhdessä pikkuistemme kanssa tutustumaan Vanhaan Porvooseen hieman paremmin. Tai siis itsehän olen Mauri Kunnaksen "Pikku Martta ja Ruuneperini" lukenut ties kuinka monia kertoja Iisalle iltasatuna. Ja aina se vaan jaksaa hymyilyttää ja naurattaa. Ja itse keskityin lähinnä etsimään kirjasta tuttuja paikkoja! ;) Juho jaksoi paneutua Porvoon historiaan jopa majatalostamme lainaksi saadun kirjan avulla. Tiistaina oli loistava sää, jälleen kerran sää suosi meidän retkeilyä! Käytimme päivän syöden, shoppaillen, kahvitellen sekä katsellen kauniita rakennuksia. Välillä vaihdettiin vaippaa ja imetettiin. Mukulakivikadut eivät suosineet matkarataskyytiä joten onneksi olimme kaukaa viisaita ja Juho oli varannut mukaan kantorinkan jossa Mimosa viihtyi mainiosti. Minä taas kannoin Aatosta liinassa. Vanhan kaupungin kadut eivät kuitenkaan onneksi rasittaneet meitä liian pitkällä kävelyretkellä vaan oikein sopivalla taipaleella. 

Niin mielelläni haluaisin kertoa että reissu oli yksi onnistuneimmista, mutta valitettavasti niin en pääse kirjoittamaan. Päivä siis sujui erinomaisesti. Söimme lounaaksi JuhlaHelmessä ihanaa pastaa. Mimosalle kanaa ja muussia. Sitten nautittiin cappucinot majapaikkamme viereisessä kahvilassa kera vadelmajuustokakun ja illalliseksi päätimme käydä syömässä etanoita ja muita herkkuja ravintola Timbaalissa. Mimosa sai muussia sekä lihapullia. Väliajoilla teimme pieniä ostoksia, lähinnä tuliaisia Iisalle (joka oli koulussa ja isänsä luona kun me hurvittelimme kaupungilla) ja jotakin pientä lapsille ja herkkuja aikuisille. Kaupungin pikkuputiikkien ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja keskustelivat mielellään, ainoastaan yhteen nuivaan tyyppiin törmättiin... No jäi ostoksetkin sieltä tekemättä. Mutta pääsääntöisesti palvelu oli oikein miellyttävää! Majapaikaksemme olimme valinneet Bed and breakfast tyyppisen Ida-Marian, joka oli raatihuoneentorin vieressä, eli olimme mukavasti keskellä palveluita. Tehtyämme pienen iltakävelyn ja kaupassa käynnin, vetäydyimme majapaikkaamme. Syötiin vähän iltapalaa, laitettiin lapset nukkumaan ja nautittiin hetki hiljaisuudesta sohvalla, ihan kahdestaan.

Ja sitten se alkoi. Pienen tytön korvia särkevä itku. Jota ei meinattu saada rauhoittumaan millään. Lisäksi Mimosa oli vielä ihan tulikuumakin. Vähän ajan kuluttua huuto jatkui, jos mahdollista vielä kovempana ja lopulta Juho soitti Porvoon alueen päivystykseen ja lähti tytön kanssa hakemaan sieltä kipulääkettä. Onneksi lääke auttoi ja tyttö nukkui, muutaman kerran heräten aamuun asti. Tuon lisäksi vaihdoin vielä Aatokselle kahteen kertaan läpikastuneet vaatteet kuiviin.. Aamusta sitten Juho haki apteekista suppoja ja soitti kotipaikkakunnalle lääkäriajan iltapäivälle. Suppo onneksi auttoi pahimman yli ja Mimosalle maistui aamupuuro hyvin. Kerroimme yöllisestä sessiostamme majapaikan omistajalle ja tämä myöhemmin kertoi sanoneensa toiselle majatalossa yöpyneelle pariskunnalle mistä oli kyse. Nämä kun olivat kuunnelleet sydäntä särkevää huutoa naapurihuoneesta miettien olemmeko lähteneet esimerkiksi baariin ja jättäneet lapsen yksin huoneeseen..! Huhhuh, siis ihmeellisiä asiota ihmisten mielessä liikkuukin! Itselle tuo olisi niin viimeinen ajatus ikinä! Eivät siis arvanneet että meillä on itseasiassa kaksi pientä matkassamme ja parhaamme yritimme korvakipuisen lapsen auttamiseksi tehdä. Kotiterkkarista saimme antibioottikuurin tytölle ja nyt kipulääkkeiden voimin toivotaan että tulehdus on pian mennyttä elämää!

Vaikka yö oli kauhea, niin Vanha Porvoo on ihana! :)

Mimosa iloisena JuhlaHelmessä odottamassa ruokaa.

Erinomaisen hyvä kanapasta!

Nukke ja lelumuseo joka oli valitettavasti kiinni.
 

Cappucinoa ja vadelmajuustokakkua ♥

Majapaikkamme Ida-Maria :)

Raatihuoneentori

Juho ja Mimosa Raatihuoneentorilla

Torin nurkalta edelleen


Porvoon tuomiokirkko näkyy kuvassa ylhäällä

Onkohan näissä olleet aikoinaan hevoset kiinni?

Edessä raatihuoneentori sekä oikealla majapaikkamme Ida-Maria

Hups, Aatoskin oli matkassa mukana ;)
 
Timbaalissa syömässä :)

Ravintola Timbaalin kaunis sisääntulopaikka

Ja raatihuoneentori toiselta puolelta kuvattuna

Porvoon tuomiokirkko


Doris & Duke secendhand shoppiin suunnittelin tulevani seuraavana päivänä, 
mutta niin ne suunnitelmat jäivät seuraavaksi kerraksi tällä kertaa!

Palokunnantalo Porvoossa


Meidän pienet rakkaat matkalaiset ♥

Ja kolmas pieni oli myös illalla kuumeessa, joten kouluun ei ole huomenna menemistä.
Melkoinen päivä oli kaikkine yöllisine valvomisineen. Selvittiin silti kunnialla miehen kanssa. Onneksi puhalletaan yhteen hiileen :)

maanantai 27. elokuuta 2012

Tunnustus

Sain tunnustuksen LumeNelleltä joka kirjoittaa Äidillistä eloa.. blogia. :) Kiitos siitä!

Tunnustus menee eteenpäin kolmelle alle 200 lukijan blogille, jotka ansaitsee esille nostamista :)

Annan tunnustuksen tällä kertaa seuraaville postaajille

Päivi, joka kirjoittaa Tarjosin viittätoista blogia
Rose, joka kirjottaa Mis Queridas blogia
Nipsutin, joka kirjoittaa Nipsutin hirsitalossa blogia


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mansikkamaan kitkemistä ja leppoista mieltä!

Me oltiin tosiaan mummolassa yökylässä perheeni sekä Martta-isomummon, Matti-papan sekä Pihka ja Pilke serkkutyttöjen kanssa! Meillä kävi hyvä tuuri koska säät hellivät meitä ja mansikkamaan kitkemisurakkakin edistyi suunnitelmista tekopuolelle. Isäni on tosiaan nyt ollut serkkutyttöjen kanssa muutaman yön ja muutama on edessä, kun veli vaimoineen on reissussa. (Veli ikävä kyllä ollut kuumeen kourissa jo muutaman päivän, mutta toivottavasti loppulomalle riittäisi vielä terveitä päiviä!) Maalla tyttölaumalla oli tilaa leikkiä ja vilistää mielensä mukaan! :) Lauantai-iltana käytiin saunomassakin rantasaunalla jonka isäni oli lämmittänyt. Iskä ajoi Raatilla nurmikon ja muuten kaitsi lapsilaumaa, siinä riittikin urakkaa! 

Lauantaina mummo ja Juho pistivät uuniin tulet että hieman jo "jäähtynyt" talo hieman lämpesi!

Sitten aloitettiin mansikkamaan kitkeminen! Mimosakin oli välillä auttamassa :)

Mutta suurimman ajan neiti leikki pihalla ja kävi välillä ottamassa maistiaisia omenapuun alta ;)

Aatos nukkui, mutta viihtyi myös paljon rinnalla jonkin verran muuten itkeskellen. Olisiko ollut hieman vatsavaivoja vai vaan maidontilausilta menossa?

Hetki ennen nukkumaan menoa! Tytöt nukkuivat mummon kanssa tuvassa, pappa ja Pilke toisessa kammarissa ja me muut nukuttiin isossa kammarissa. Yö sujui kaikilta hyvin ja meidän kammarin ensimmäinen nousi puolen yhdeksän jälkeen (Mimosa) ja me muut kömmittiin joskus yhdeksän jälkeen aamupalaa syömään!

Mimmi nautti huru-kyydistä pienissä rattaissa :)

Iisukka ja pikkuveli ♥

Kammarissa leikkimässä..

Pilkeä taisi moni juttu vielä mietityttää..?

Lauantain jälkeen mansikkamaa näytti tältä..

Ja tämä odotti vielä kitkemistä. 

Nyt on mansikkamaa jotenkin kitketty... Keväällä jatketaan! 

Mummo kaivoi nappiämpärinsä esille kun tarvitsi pari nappia irronneiden tilalle. Oli melkoinen kasa! Matonkuteiksi menneistä vaatteista irroitettuja enimmäkseen! Mummo kertoi sota-ajan jälkeen olleen puutetta kaikesta, joten nappeja oli tehty itse! Tulossa näkyy yksi sellainen itsetehty nappi myös. Kangaspäällysteinen vaaleanpunainen. Mummo kertoi että puisia "nappeja" oli myynnissä, niitä ei kuitenkaan voinut suoraan kiinnittää minnekään kun niissä ei ollut reikiä tms. Joten puunapit päällystettiin kankaalla (samalla kuin vaate) ja ommeltiin kiinni vaatteeseen sen kankaan avulla! Eipä ole tullut mieleenkään että nappeja voisi tuolla tavalla tehdä!

Martta-mummo ♥


Tänä vuonna omenoita on paljon (paitsi meidän omassa puussa vaivainen yksi!) 
ja näyttivät olevan suht puhtaitakin ja hyvän makuisia!

Vähän ennen maalta lähtöämme alkoi sadepilvet nousta taivaalle.
Mummo tiesi että ei ne päälle tule ja tottahan se oli, sade ei meitä yllättänyt! 

ruusun kukkaset

On se vaan maalla mukavaa! Siellä mieli virkistyy ja on jotenkin leppoisa olo. Ei paina arjen huolet ja kiireet koko ajan niskassa. Ihanaa oli taas olla mummolassa. Toivottavasti pian mennään uudelleen! 

lauantai 25. elokuuta 2012

Kaksiviikkoinen Aatos ♥

Meidän pieni Aatos poika täytti jo kaksi viikkoa. Aika tuntuu menevän kuin siivin. Näissä kuvissa Aatos on tosin jo yhden päivän yli 2 viikkoa ;). Suurin osa päivästä kuluu vielä onnellisesti nukkuessa. Seuraavaksi suurin osa menee ruokaillessa. Imetyssessiot kestävät 30-45min. Aatos syö rauhallisesti ja hartaasti. Ei hötkyile eikä raivoa rinnalla. Lisämaitoa ei ole tarvinnut kenellekään lapsistani antaa, ei edes sairaalassa. Tyytyväisiä tyyppejä ovat olleet ja rauhassa tyytyneet odottamaan että maito nousee! :) 

Päivällä käydään kävelemässä, tällä hetkellä liinaillen kun tuplikset lähti samantien huoltoon. Liinassa onkin kiva kantaa pientä vauvaa. Mulla on sellainen pitkä trikooliina. Päivisin Aatos jaksaa hetken aikaa katsella muuta maailmaa, mutta aika pieniä hetkiä vielä. Itkeskelyä hän ei ole harrastanut, paitsi tietysti hyvästä syystä jollei äiti tai isi heti huomaa muista merkeistä että on nälkä tai vaippa/vaatteet märät. Ihana vauva. Iho on siisti. Alkuun käytettiin Pamperisia ja peppu punoitti kovasti. Sitten vaihdettiin Liberoon ja sen jälkeen peppukin parantui. Silmät Aatoksella on rähmineet pienestä pitäen. Taitaa olla vain sitä kyynelkanavan ahtautta. Tulehduksen merkkejä silmissä ei ole (punoitusta, turvotusta), joten olemme pyyhkineet silmiä vedellä ja pumpulilapulla. Ajastaan pitäisi homman helpottaa!

Tänään lähdemme ensimmäistä kertaa yökyläreissulle, Raatin mummolaan. Saamme isomummo Martan sinne seuraksi ja Matti-papan ja serkkutytöt. Ihanaa lähteä pienelle mummolaretkelle! :)

Suloinen pieni mies!

Maito maistuu :)

Unimaailmassa vietettyjä hetkiä vielä riittää ♥ 

Isin sylissä on kiva olla, vaikka siskoa näyttää kiukuttavankin.. :)

Posketkin ovat alkaneet hieman pyöristymään ♥

Sisko halailee ja hellii! (Vaikka näyttää enemmän karhunpainilta.)