torstai 31. heinäkuuta 2014

Neuvolakuulumiset 30+1

Eilen Raatilla napsastu kuva masusta 30+0!

Ja mitä siellä neuvolassa sitten tänään? Menin sinne oikein hyvävointisena, mutta neuvola jälkeen totesin itseni olevan näköjään melkoisen heikossa hapessa... ;)

RR 93/57
Hb 105 -> labraan PVK
Paino +700g/vko (!!!) Huhhuh! ;) 
Pissat puhtaat
Vauva RT (kääntynyt poikki-/perätilasta)
SF-mitta 25

Sain viikon päähän ajan, jossa mitataan onko sf-mitta kasvanut minkä verran, koska se oli nyt tipahtanut +1 -> -1 käyrälle. Vauva on ainakin eri asennossa, kuin mitä edellisellä sf-mittauksella. Ja vessassa ravaamisvauhdista päätellen hän on mukavasti painunut jo alaspäin... Toivotaan, ettei vauvan kasvussa olisi mitään poikkeavaa. Viimeksi neuvolalääkärin mittauksessa ainakin vastasi kooltaan viikkoja. Niin, kuvaa jos katsotte, niin uskoisitteko, että tämän takia joutuu käymään kasvukontrollissa ja nimenomaan mahdollisen pienuuden takia? ;) Ei ainakaan heti tulisi itselleni mieleen.. :) 

Sitten kävin siellä labrassa ja pvk:ssa oli sama hb tulos 105. Eli rautalisä on aloitettava. Iik! Gastriitin muistutellessa itsestään aina jos jotain "väärää" erehdyn syömään (mansikat ja muut happoiset marjat/hedelmät, hiilihapolliset juomat, ruisleipä, kahvi, sipuli, purjo, pitsa, kaalit sun muut kaasuuntuvat ruoat, mausteet (pippuri!), paprika jne... Näitä siis välttelen ainakin. Sekä tietysti stressi...) Niin mielessä on jo pieni pelko siitä, aiheutuuko raudan aloituksesta vatsakipuja? Hain kuitenkin rohkeasti apteekista Maltofer 50mg Fe +++/ml purkillisen. Ja aloitin illalla 20 tipalla (suositeltu annos olisi aikuiselle 40-80 tippaa). Peukut pystyssä, ettei vatsakipua tulisi. Ummetus mua ei niinkään pelota, mutta nuo kivut on niin ikäviä... 

Vauva liikkuu masussani kovasti. Tunnen hänen kantapäänsäkin välillä, kun oikein työntelee jalkojaan ♥ Välillä tosin kantapäät tuntuvat hyvin teräviltäkin kylkiäni vasten ja pakko painaa hellästi takaisin, ettei sattuisi.. :D Voihan pientä! 

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Raatilla lasten kanssa!

Aitan pelakuut ♥

Ruokahetki Raatilla

Näkymiä sola-aitaista.. :)

aitankongilla..

Martta-mummo ja pikkuiset ♥

Sateen jälkeen

Martta-mummo ja Aatos-apupoika :) viinimarjoja keräämässä

Terveisiä taas maalta! Me käytiin Raatin maisemissa viettämässä lasten kanssa taas yksi yö. Lähdettiin eilen ja tänään kotiuduttiin. Mummoni on ollut siellä nyt vajaa pari viikkoa, välillä seurana ollut serkkutyttöni ja välillä taas täti miehensä kanssa. Isänikin on piipahtanut ja me tosiaan ajeltu muutamaan otteeseen maalle ja välillä oltu yötäkin. Mukavaa, että mummo on saanut viettää muutaman viikon kotimaisemissaan, vaikka hyvin hän tuntuu viihtyvän myös keskustan kodissaan. 

Eilen Raatille saavuttuamme alkoi pian sataa ja ukkostaa. Ilman lämpötila taisi laskea noin 10 astetta. Sateen aikana lueskeltiin lehtiä ja kuvastoja. Lopulta käytiin koko porukka päiväunille! Siis minä ja lapset, mummo sekä täti ja Pepe. Myöhemmin käytiin vielä saunomassa ja uimassa rannalla. Nakitkin lämmitettiin saunan lämmössä. Ihana, raikas ilma oli pitkästä aikaa! 

Eilen nukkumaan käydessä oli näin kaunis usva pellolla!

Viime yönä olimme Mimosan, Aatoksen ja Iisan kanssa aitassa nukkumassa. :) Mimmille ja Aatokselle se oli ensimmäinen kerta elämässään. Iisa on aitassa nukkunut muutama vuosi takaperin ainakin Anja-mummon ♥ kanssa. Aatosta hieman ensin tuntui pimeys pelottavan ja hän halusi pitää taskulamppua päällä. Mutta pian onneksi alkoi uni painamaan pikkumiehen silmiä ja lopulta lampunkin sai sammuttaa. Iisa ja Mimosa nukahtivat helposti. Minäkin nukahdin, mutta vasten normaalia yöuntani, jouduin pomppimaan kahteen kertaan vessassa yön aikana. Vauva on ilmeisesti muuttanut asentoaan nyt niin, että vessassa ravaamiseni on selvästi lisääntynyt. Aiemmin en ole juuri yöllä vessassa juossut... Aamulla Aatos heräili 6:30 maissa, mutta onneksi nukahti uudelleen ja nukuimme 8:45 asti!! Silloin hirsien välistä pilkoitti jo mukavasti aurinko! Kylläpä vanhassa aitassa on niin oma ihana tunnelmansa ja ne tuoksut, josta tulee oma lapsuus mieleen.

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Helteisen viikon kuulumiset!

Kesä meinaa pitää ihmisen kiireisenä, ettei blogiakaan ole aikaa juuri päivittää! Facebookkia tulee jonkin verran selattua, mutta siellä olevissa (mamma-)ryhmissäkään en ole juuri jaksanut aktivoitua. Instagramin kautta on tullut tehtyä eniten kuvapäivityksiä, nyt kun se viimein on kännykässäni! :) Muutenkin olen tykästynyt instagramiin oikein kovasti. Helppo ja riittävän yksinkertainen, niin ja nopea!

Raatilla korttipeliä omenapuun varjossa..

Tällä viikolla on tullut mm. oltua leikkipuistossa, kestitty vieraita parinakin päivänä :) nautittu lasten seurasta ja touhuista, nähty ihana pikkuvauva pariinkin otteeseen! Vietettyä yksi yö Raatilla lasten kanssa, kerätty mustikoita ja metsämansikoita ensin reilu litra käsin ja tänään reilu kolme litraa koneella.. Olemme käyneet myös Mimosan kummisedän kolmekymppisillä, jossa allekirjoittanut bileitten päätteeksi kaatusi Aatos sylissään kun olimme menossa alasvievää polkua pitkin laiturille... Onneksi kumpaankaan meistä ei sattunut pahemmin. Säikäytti toki, ja masu ja alaselkä tuntui hieman hellältä tapahtuman jälkeen. Vauva on onneksi liikkunut nyt paljon ja mustikassakin tuli käytyä, että selvittiin säikähdyksellä! Tällä viikolla on myös uitu useampaan oteeseen ja pesty yksi matto puhtaaksi. Niin ja kirpparipöydälle kamojen roudaus oli heti alkuviikon ohjelmassa. Niin ja torstaina pääsin nauttimaan lukupiiriläisten seurasta. Tällä kertaa me pääsimme viettämään saunailtaa hyvän ruuan merkeissä erään lukupiiriläisen mökillä. Kirjana meillä oli Tuula-Liina Variksen Kilpikonna ja olkimarsalkka. Kotiin taisin saapua joskus puolen yhdentoista maissa, oli oikein kiva ilta uimisineen kaikkineen! :) Tähän päälle vielä kaikki kukkien kastelut ja (Juhon) terassin teot. 

Sisällä ei ole hirmuisesti tullut vietettyä aikaa, mitä nyt pakolliset pyykkäykset ja ruuanlaitot... Niin ja levähdykset sohvalla, silloin kun pihalla on tuntunut olo liian kuumalta... Kissatkin ovat pääasiassa vain makoilleet. Jason tosin on yrittänyt saada kahteen vanhempaan tyttöön hieman vipinää ja äksöniä ehdottelemalla pientä takaa-ajoa tai jopa painimista, mutta Doris ja Bestis eivät ole juuri innostuneet ehdotuksista. Kissatarhakin on auki vain aamupäivisin ja iltapäivästä alkaen. Keskipäivällä siellä on niin kuuma, ettei kissat viihdy siellä alkuunkaan.. Lisäksi makkari tuntuu olevan kuin pätsi jos ovea pitää keskipäivällä auki, joten olemme sen sulkeneet yleisen viihtyvyyden vuoksi.

torstai 24. heinäkuuta 2014

Muutamia alennusmyyntiostoksia!

Muutamia ostoksia alennusmyynneistä on tullut taas tehtyä. :)

Aatokselle ensi kesäksi t-paita (104) ja paita syksyyn (92), tulevalle vauvalle ensikesäksi mekko (68) ja hattu (44) sekä potkuhousut ja body ♥ Kaikki Tuttaa :)

Täällä on lopettamassa pieni putiikki, missä on Tutan lastenvaatteita myynnissä. Nyt ovat kaikki -50% ja tein useamman kivan löydön eilen, kun olin menossa sinne vain pyörähtämään ja ostamaan vauvalahjaa toiselle pienelle pojalle! :D Harmittavasti Mimosalle ei ollut enää oikein mitään tarjolla, mutta muuten olin kyllä tyytyväinen ostoksiini!

Mimosalle ja Aatokselle uudet Cirafin kuravaatteet.
Nämä ostin jo pari viikkoa sitten S-Marketin alennuksesta. Takit olivat 10e/kpl ja housut 5e/kpl.
Saappaat olisivat seuraavana hankintalistalla!

Meillä on tällä hetkellä kirpparipöytä paikallisella kirpparilla menossa. Parin viikon satsi tällä kertaa, toivottavasti kauppa käy ahkerasti. Kirpparilla on ainakin näyttänyt olevan kovasti ihmisiä liikenteessä, vaikka kuuma onkin ja luulisi ihmisten viettävän mielummin aikaa rannalla viilentymässä?

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Viikonloppu Kökkyrissä.. ♥







Aamun ensimmäinen silmäys ikkunasta ulos... Kyllä tässä sielu lepää!

Me nautimme viime viikonloppuna elostamme veljeni perheen saaressa, Kökkyrissä.
Vaikka kyseessä ei ollut kuin yhden yön reissu, kerettiin siitä huolimatta rentoutua mukavasti reissussa. Ja jopa siitä huolimatta, että mukana oli viisi lasta ikähaitarilla: 10v, 7v, 4v, 3v ja 1v11kk ja näiden lisäksi yksi kissanpentu, sekä tietenkin veli vaimoineen ja minä mieheni kanssa. :)

Viikonlopun antiin kuului hyvää syömistä, uimista, saunomista, veneilyä, kalastusta, auringonottoa ja uimista myös lähisaaressa, itikoiden ininää, kissan ulkoilutusta valjaissa, mukavaa seuraa, päiväunet, lettukestit, lukemista ja niin edelleen. Lapset leikkivät kymmentä tikkua laudalla, lueskelivat, Aatoksesta kehkeytyi varsinainen kippari veneen ratin takana, tosin pelastusliivit saivat aikaan melkoisen huutokonsertin ihan joka kerta kun ne päälle piti pistää... Mutta muuten varsin leppoisaa oloa myös lasten osalta. 

Ihana saari, ihana viikonloppu! :)

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kotityöt versus asuntomessut?


Meidän piti tänään lähteä armaan siippani kanssa kahdestaan Jyväskylän asuntomessuille, mutta kuinkas kävikään? Saimme ilmeisesti viime viikonloppuna kahdenkeskisestä ajasta yliannostuksen, kun päädyimme perumaan tämänpäiväisen reissumme, ja vaihdoimme sen kotihommiin... ;) 

Eilen illalla, Korkeasaaresta palattuamme, minun särki päätä pitkästä aikaa ja koska särkylääkkeet ovat henkilökohtaisella kieltolistalla, päätin mennä heti nukkumaan kuin vain mahdollista. Meillä oli mamma buukattuna lastenvahdiksi koko päiväksi ja jotenkin vaan alkoi tuntumaan, ettei millään jaksaisi huomenna TAAS reissata. Onhan tässä keretty kierrellä jo vaikka missä tämän kesän aikana: Tukholman risteilyllä, Merikarvialla pitkä viikonloppu kotieläinpuistoineen, Hirvensalmen omakotitalonäytelyssä, yhdessä kesäteatterissa, Korkeasaaressa ja vielä olisi ainakin reissu Kökkyrin saareen, veljeni perheen luokse, edessä! Ja koska Juhollekaan messut ei niin välttämättömyys ollut ilmoitimme mammalle, että emme lähdekään, mutta mielellämme pitäisimme kuitenkin hänet päivän apunamme. 

Juho paiski päivän takapihalle nousevan terassin kimpussa. Kohta on pohja tehty ja viimein pääsee laudoitusta ruuvailemaan paikalleen.. Minä tartuin imuriin ja imuroin lähes koko huushollin, myös kissatarhan. :) Pesin koneessa kylppärin valkoiset matot, raivasin Iisan huoneesta yhden ylimääräisen pahvilaatikon pois tilaa viemästä (tämäkin homma odottanut ties miten monta viikkoa..) ja siirsin kynttilät uuteen kaappiimme. Mietin myös Jasonin pieniä tikkaita Iisan huoneeseen tehtäviksi. Siivosin 3 litraa mansikoita pakkaseen ja tein ruuaksi makaronilaatikkoa ja ruuan jälkeen nukutin lapset. Mamma oli käynyt aamupäivästä lasten kanssa torikahvilassa sekä leikkipuistossa touhuamassa. Kun sain pikkuiset unille, tein vielä mustikkapiirakan lopuista mustikoista, jotka maanantaina kävin keräämässä. Hyvää tuli. Lasten päikkäreitten jälkeen hain Minimanista Marseille-saippuaa ja suuntasin villamaton kanssa matonpesupaikalle. Villamatolle näytettiin suosittelevan lumipesua, mutta koska tässä ei nyt lunta ole vähään aikaan näköpiirissä ja muutenkaan mattoa ei ole koskaan pesty, tuuletettu vaan.. Niin ajattelin maton olevan kohta entinen joka tapauksessa, joten jos se menisi pilalle käsittelystäni, niin tulipahan ainakin kokeiltua. Huljuttelin maton ensin hellävaroen kylmässä vedessä jonka jälkeen laitoin siihen reilusti marseille-saippuaa, jonka jälkeen sormineni hieroin maton läpikotaisin ja lopulta huuhtelin runsaalla vedellä. Nyt muutaman tunnin kuivettuaan matto on yllättävän kuiva jo. Näytti se paikoin jonkin verran pehmentyneen, ts. lankojen kierteet aukesivat kärjestä, mutta muuten ei tunnu ollenkaan huonommalta. Ehkä tämä kokeilu siis kannatti? :)) Sillä välin mamma oli lasten kanssa lähirannalla touhuamassa.. :)

Myöhemmin kävimme vielä Raatilla keräämässä loput mansikat navetan takaa. Reilu pari litraa tälläkin kertaa. Pitäisiköhän niistä keitellä hilloa, kun päätin jo, ettei enempää mansikoita tarvitsisi enää pakastaa?

Päivä siis meni kotihommia tehdessä, mutta kiva välillä puuhastella niitä ilman, että samalla tarvitsee kaitsea lapsia. :) 

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Marjastuspuuhia.. :)


Olemme ajelemassa kohti Korkeasaarta ja ajattelin kirjoitella samalla ajankulukseni. Toisaalta pienet päikkäritkään eivät tekisi huonoa.. Viime yö taas kului mansikoita peratessa. Nyt on siis se aika vuodesta että moni kesäilta/alkuyö kuluu marjojen ja pakastusrasioiden kanssa, kun lapset on saatu nukkumaan. Suurin osa ihmisista tekee luullakseni tämän samaisen shown päiväaikaan, mutta oma rytmi näyttää olevan AINA tämä. Marjojen poiminta-aika on usein illemmalla, johtuen joko siitä, että Juho on tullut kotiin töistä ja saan lähteä yksin/kaverin kanssa marjastamaan muutamaksi tunniksi tai sitten olemme Raatilla ja palaamme sieltä myöhään jonka jälkeen on rauhallista, mutta ah niin väsyttävää alkaa marjojen kimppuun. Mutta näillä mennään, ilmaisia kun ovat ja vielä suurempana painona: kun se intohimo vaan on sinne keräyspuuhiin. Mutta raja se on määrälläkin. Itseäni ahdistaisi suunnattomasti lähteä 10 litran sangon kanssa minnekään. Muistuu mieleen ne lapsuudenajat jolloin metsästä ei poistuttu, ennen kuin ämpäri on täynnä... Huoh! Minä otan mielummin parin litran kulhon mukaan ja olen tyytyväinen kun se on kerätty! Mustikat kun tykkään kerätä käsin, niin tahti on toki hitaampi ja pääseepähän useamman kerran metsään. Onhan se samalla omaa rauhallista aikaa luonnonhelmassa josta samalla perhekin hyötyy. ;) Marjavarastot karttuvat ja mikä kivointa, on antaa niitä tuoreita herkkuja lapsille (ja toki omaankin suuhun) välipalalla. Eikä liene toisarvoista sekään, että äidin voimavarat kenties karttuvat jollain saralla tällä omalla ajalla! ;) Tosin kotiin yleensä raahautuu astetta kankeampi ja liitoskipujen kourissa oleva nainen, mutta ei nyt välitetä pienistä! ;)

Mansikoita oli muutama rasiallinen jäljellä edelliseltäkin vuodelta. Nyt uusia marjoja on kertynyt 9,5 litraa. Tälle päivälle jäi vielä joku 5 litraa puhdistettavaksi ja pakastettavaksi. Mustikoita meillä ei ole ollut pakkasessa enää vähään aikaan. Maanantaina keräsin reilun litran verran, mutta taitaa eka satsi mennä tuoreina syötäviksi. Mustikoita näyttää löytyvän paikka paikoin. Osa tosin vielä aivan raakileita. Vattuja taas on puskissa todella paljon kypsymässä! Ihanaa! Pakasteen vattuvarastotkin lienevät jo olevan käytetty. Puolukkaa on uutisten mukaan tulossa myös runsaasti. Meillä tosin niitä on vielä aika paljon. Viime syksynä tätini antoi meille ison ämpärillisen. ♥ Mehut taas on juotu jo aika päivää sitten... 

Kun Iisa oli pieni vauva, muutimme omakotitaloon, jonka piha oli täynnä mustaviinimarjapuskia, puutarhavattuja, mansikoita... Mä touhusin se kesän niitten marjojen kanssa ja keittelin varmaan 15 maijallista mehujakin... Täytyy sanoa, et sinä kesänä varmaan tuli melkoinen yliannostus ko. hommia kohtaan ja kun erosimme ja muutin pois omaan asuntoon, ei moneen vuoteen tullut mieleenkään puuhastella marjojen kanssa. Mutta nyt Mimosan vauvavuoden myötä olen löytänyt itsestäni uudelleen tämän marjaihmisen ja kai siitä jonkunlaista sairasta nautintoa kokee, kun saa pakastaa ja ihan itse tehdä juttuja! Mutta nyt homma on kuitenkin hieman eri tahdilla, sopivammalla sanoisin! ;)

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Vanhemmat kotona ilman lapsia!


Viime päivinä täällä on nautittu näistä lämpöisistä säistä!
Tässä kuvassa lapset vilvoittelevat varpaitaan tätini luona Hollolassa! :)

Tällä viikolla ollaan muun muassa käyty tätini luona ex.tempore vierailulla, samalla kun Juho kävi kaverinsa kanssa kalassa. Meillä on aloitettu takapihan terassin teko, olemme myös käyneet kahvittelemassa torilla kavereiden kanssa sekä leikitty samaan syssyyn leikkipuistossa. Me vanhemmat olemme käyneet katsomassa paikallisen kesäteatterin näytöksen ja vieläpä pienillä omakotitalomessuilla naapurikunnassa. Ja nuo kaksi viimeisintä vieläpä ilman lapsia. Sillä sattuipa käymään sellainen homma, että vietettiinkin Juhon kanssa kotona ensimmäinen yö kolmeen vuoteen ilman yhtäkään lasta!!! :D Jiihaa!

Esikoinen oli heppaleirin jälkeen viikonlopun vielä isänsä luona ja mamma haki pikkuiset mammalaan autollaan. Joten me saimme reilun vuorokauden aikaa ilman lapsia! Kieltämättä, kyllä tuntui oudolta! Lapset onneksi lähtivät ihan onnessaan mamman matkaan. Pienet reput pakattiin mukaan ja sen jälkeen pusut ja vilkutukset ja menoksi. Molemmat olivat pärjänneet hyvin ja nukahtaneet illan päätteeksi ilman äidin ja isän ikävää. Toki, ajattelimme ettemme soittele illalla ettei ikävä alkaisi vaivata sen takia ja se oli varmasti paras ratkaisu. Aamullakin olivat heränneet iloisina. Niin ne kasvavat, pikkuiset ♥

Kun tämä "oma aika" suotiin, niin hetkeksi melkein iski stressi, että mitä kaikkea sitä sillä ajalla pitäisikään oikein puuhastella? No, loppujen lopuksi päätin olla tekemättä juuri mitään normaalista poikkeavaa. Mitä nyt tilasin Aatokselle kelalta eurooppalaisen sairaanhoitokortin, kun muistin että häneltä vielä se puuttuu. Juho teki isäni kanssa takapihalle terassinpohjia ja minä näpyttelin tietokonetta... Tein blogiin postauksen, paketoin pari pientä vaatetta ja hyppäsin pyörän selkään ja vein ne postiin. Samalla kävin kirjastossa hakemassa lukupiirin seuraavan kirjan (Tuula-Liina Varis: Kilpikonna ja olkimarsalkka), ostin kaupasta vielä solero-jätskin ja luin hetken aikaa kirjaa istuen samalla torin keskellä olevilla penkeillä. Tuota Soleroa en muista syöneeni moneen vuoteen, mutta nyt sen muistettuani, on varmasti tämän kesän jätskiherkku mulle! Pyöräreissun päätteeksi totesin, että vaikka miten tekisi mieli pyöräillä, niin kroppani alkaa olla jo siinä pisteessä liitoskipujen kanssa, ettei juuri kannattaisi pyöräillä... Olen todennut tämän jo monta kertaa, mutta kerta toisensa jälkeen huomaan uhmaavani tätä.. Jospa kuitenkin?

Myöhemmin tosiaan käytiin katsomassa kesäteatteri ja sen päätteeksi tultiin kotiin,. Luin vielä jonkun aikaa Hakekaa kätilö! -kirjaa, joka on oikein mielenkiintoista luettavaa. Aamulla söimme verkkaisesti aamupalan ja lähdimme kohti Hirvensalmen omakotitalonäyttelyä. Söimme lounaan Satulinnassa: paikassa jossa vietimme hääjuhlaa joulukuussa 2011. ♥ ja sen jälkeen lähdimme kiertämään näyttelytaloja. Muutama tunti meni taloja katsellessa ja sitten jatkoimme matkaa mamman luokse Rantasalmelle. Hienosti pienet olivat pärjänneet ja varmasti pääsevät toisenkin kerran! Aatoksen ensimmäinen yökyläreissu ilman vanhempia oli siis 1v 11 kuukauden ikäisenä. :) No, lokakuussa syntyvä pienokainen pitää huolta, ettei seuraavaa "olemme kotona ilman lapsia" yötä varmasti ihan vuoteen jos toiseenkaan näy... Jollei tosiaan tässä ennen vauvan syntymistä vielä kertaalleen repäise! ;) :D

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Raportti Ruusan kuolemasta..


Ruusan tutkimustodistus saapui toissa päivänä. 

Lausunnossa todettiin seuraavaa:

Tutkimustulos: 
Äkillinen sydämen toiminnanvajaus.
Kommentti:
Tutkitulla kissalla ei todettu sellaista sairautta esim. sydämen kehityshäiriötä tai sydänlihassairautta, mikä altistaa äkilliselle sydämen toiminnanvajaukselle. Tällöin kyseessä on yleisimmin äkillinen sydämen rytmihäiriö.

Avauskertomus:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat niukat. Kissan rasvavarastot ovat erittäin runsaat. (Ruusa painoi 4,9kg) Rintaontelossa on kohtalaisesti veren värjäämää nestettä. Sydänpussissa on läpikuultavaa nestettä normaalia enemmän. Sydän muodoltaan ja kooltaan normaali. Sydänläpissä ja sydänlihaksessa ei todeta spesifisiä muutoksia. Keuhkoissa on erittäin voimaksa verentungos ja ne ovat pöhöiset. Keuhkoissa paikoin yksittäisiä verenvuotoja. Henkitorvessa verensekaista nestettä. Ruokatorvessa ei muutoksia. Kielessä yksi kooltaan noin 5 mm pituinen haava josta todennäköisesti suussa todettava veri. Maksassa, pernassa, munuaisissa, alemmissa virtsatie-elimissä ja sukupuolielimissä ei todeta spedifisiä muutoksia. Mahalaukussa multifokaalisia, pinnallisia eroosioita limakalvoilla. Mahalaukussa kohtalaisesti maksoittunutta verta. Suoliston sisältö on niukkaa. Paksu- peräsuolessa kohtalaisesti löysää sisältöä. Suolen seinämässä ei todeta spesifisiä muutksia. Sisäeriterauhaset ja aivot silmämääräisesti normaalit. 

*     *     *

Kasvattajana olen toki helpottunut siitä, ettei kissaltani löytynyt mitään sairautta joka kuoleman olisi saanut aikaiseksi. Mutta oliko 4,5h aikaisemmin annetulla Drontal vet. matolääketabletilla osuutta asiaan? Sitähän ei voi tämän perusteella suoranaisesti tietää, mutta miksi hyväkuntoinen ja terve kissa kuolee yhtäkkiä täysin yllättäen? :( Ensi viikolla vien kopion avauskertomuksesta apteekkiin ja sitä kautta tieto siirtynee Fimean (lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus) pohdittavaksi. Sekä myös lääkeyhtiölle tietoon.

Mutta täysin varmaa on ainakin se, ettei meidän perheessä Drontalia tulla antamaan enää kenellekään koskaan...

torstai 10. heinäkuuta 2014

Kuulumiset neuvolalääkäristä! :)

Kävin tiistaina ensimmäisessä neuvolalääkärissä tämän raskauden aikana. Raskausviikkoja oli silloin 26+6 siis. Tänään 27+1 menossa. Lääkäri ultrasi vauvan ja tämänhetkiseksi painoarvioksi saatiin 950g. Vauva oli masussa perätilassa, viistossa toisin sanoen. Pää tuossa oikealla puolella ylämahaa. Liikkeiden perusteella näin arvelinkin, sillä enimmät liikehdinnät tuntuvat suuremmaksi osaksi nivusissa! :) Virtsarakkoa ei onneksi niinkään tunnu painavan. Toiset lapset ovat olleet tässä vaiheessa jo pää alaspäin, mutta hyvinhän tämäkin vielä kerkeää kääntymään! Lääkäri arvioi, että kenties vähän pienempi lapsi on ultran perusteella tulossa, kuin nuo aikaisemmat. Eivät nekään toki mitään kovin suuria ole olleet, vaan normaalikokoisia. Mimosa pienimpänä 3400g, Iisa 3600g ja Aatos 3640g. Liekkö sillä omeprazolilla vaikutusta vauvan kasvuun? No, mun ruokavaliollani ainakin on kun kaikki rasvaisemmat ruuat, limsat sun muut on raakattu pois listalta. Toki, en nyt niitä niin normaalistikaan tule syöneeksi, mutta varmasti esim. makkaraa olisi tullut popsittua kesäaikana jokunen, jotka nyt jääneet suosiolla väliin. Vatsavaivoja lukuunottamatta tämä raskaus tällä hetkellä on mennyt suht kivutta. Toki kummoisille kävelylenkeille ei meikäläisen lonkat anna liitoskipujen takia myöden, mutta onneksi tässä ei ole nyt tarvetta pidempiä lenkkejä tehdäkään! 

Viime perjantaina mulla loppui edellinen lääkepurkki ja hain apteekista lääkettä lisää. Lääkäri oli jostain syystä tehnyt reseptin 40mg sijaan 20mg tableteille ja ohjeessakin luki että 1 tbl päivässä. Toisaalta lääkemäärä oli sellainen, että tupla-annoksella selviäisi raskauden loppuun asti. Lauantaina koetin sitten olla vain yhdellä 20mg tabulla ja eikös mahaa alkanut iltaa kohden särkemään... Onneksi illalla tajusin ottaa vielä toisen 20mg tabletin, ja siitä huolimatta vatsaan koski koko seuraavan yön... Mä jo niin toivoin, että olisin puolet vähemmällä annoksella pärjännyt, mutta aamulla palasin taas 40mg päiväannokseeni. Onneksi nyt ei ole taas vatsasärkyä ollut... Toivottavasti pysyykin poissa!

Seuraava neuvola onkin sitten kuun lopussa, jolloin viikkoja 30! Ai että aika kiitää!!

Tämmöiset suloisuudet lähtivät mukaan NoaNoan alennusmyynnistä ♥
Tuo villaponcho on Mimosalle ensialkuun! :)

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Onnellisia tuoksuja ja mansikoita..

Serkukset ♥

Ihanaa, että lämmin kesä palasi takaisin.
Me olemme viettäneet täällä ihania hetkiä pikku Jasonin kanssa,
sitä on muutamat käyneet jo katsomassakin. Lauantaina mamma ja pappa pikaisesti, sunnuntaina veljeni perheineen sekä Iisan kaveri. Ihanan pikkukaverin olemme saaneet tänne isompien kissojen seuraksi. Tyttökissatkin alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään, että tämä on nyt vissiin tullut tänne jäädäkseen? Bestis ei ole enää sähissyt Jasonille ollenkaan ja haistelee ja katselee mielellään Jasonin puuhia. Doris pitää selvästi etäänpää linjaa pikkuisen kanssa, välillä saattaa sähähtää, mutta ei mitenkään agressiivisesti ole käyttäytynyt. Tänään Jason oli muutaman tunnin itsekseeen tyttöjen kanssa ja hyvin näytti menneen.

Vauva-arjen lisäksi me olemme käyneet viettämässä aikaamme mm. rannalla serkkutyttöjen kanssa. Sunnuntaina luin jokusen sivun Riikka Pulkkisen Vierasta. Samalla kuuntelin laineiden liplatusta ja sain ihanat tuulahdukset järvenselältä nenääni. Sitä tuoksua en muista vähään aikaan haistaneenikaan. Raikkaasta järven tuoksusta tuli mieleeni lähinnä onnellinen tunne. Muutamat venereissut jolloin olen tuosta tuoksusta nauttinut ja laittanut samalla silmäni kiinni. Kerran ainakin olimme retkeilemässä vanhempieni ja Iisan kanssa veneellä, eväät olivat mukana... Kerran taas ajelimme veljeni perheen sekä sillä hetkellä tulevan aviomieheni kanssa pitkin järvenselkää, ja lopulta pitkin pientä puroa. Ne nyt ainakin ensimmäisinä tuli mieleeni, jolloin olen ollut oikein onnellinen. Järven tuoksusta nousee vain onnellisia muistoja ajatuksiini.

Tänään veimme Iisan ensimmäiselle "oikealle" heppaleirille kaverinsa kanssa. Hieman tuntui jännitystä olevan molemmilla tytöillä, mutta myös äidillä! Kuinka lapseni siellä oikein pärjää? :) Hyvin varmasti, uskon. Mutta hieno etappi tämäkin elämässä, ensimmäinen viiden päivän leiri. Illemmalla lähdimme käymään vielä Raatilla, nauttimassa kesäsäästä. Juho grillasi meille hamppareita ja minä katsastin heinittyneen mansikkamaan ja totesin siellä olevan kypsiä mansikoita poimittavaksi. Pari litraa sieltä tuli, semmoista sormenpään kokoista marjaa lähinnä. Ehtaa luomua ;) ei ole lannoitusta saaneet taivaan sateita kummempia. Hyvä, että niitä sieltä heinistä ja ohdakkeista oikein löysikään ja paarmat ja polttiaiset lisäksi lentelivät ilmassa, mutta sainpahan nyt ainakin kertaalleen poimittua sadon. Vielä pitäisi marjat laittaa pakkaseen... Juho lupasi auttaa. Kotiin lähtiessä kävimme vielä rantasaunan kautta. Tällä kertaa ei jaksettu saunoa, mutta lapset halusivat "uida", eli kastella varpaitaan rannassa. Sorsat poikineen olivat käyneet miinoittamassa laiturin, joten pesaisin sen harjalla puhtaaksi lasten uidessa. Rantasaunalla tuoksuttelin ihanaa saunan tuoksua, ja uskoisin, että huomenna täytyy tämä saunomispuoli käydä korjaamassa, eli käydä saunomassa. Lammen vesi oli myös sen verran lämmintä, että jopa minä voisin käydä uimassa? Kotiin ajellessa, molemmat lapset olivat nukahtaneet ja kerrankin he pysyivät unessa autosta sänkyyn kannettaessa ja tämän iltainen nukutussessio oli nopeasti tehty! ;) 

Huomenna olisi ensimmäinen neuvolalääkärikäynti edessä. Sieltä seuraavaksi siis kuulumisia!


sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kissanpentuarkea.. ♥



Meille tosiaan perjantaina muutti pieni ihana kissanpoikanen, Jason ♥

Jason on rodultaan siperiankissa, kuten muutkin meidän kissat ovat. Värinä punahopea. Ja uros. :)

Kotimatka kesti kolme tuntia, ja tämä pikkukissa ei ollut juuri milläänsäkään. Välillä vähän miu'uskeli, mutta muuten lepäili. Vesikuppia välillä haisteli. Ei tullut pahoinvointia eikä muitakaan vahinkoja.

Kotiin tullessamme ajatelin, että Jason saa rauhoittua ensimmäisen päivän Iisan huoneessa. Mutta oven ollessa hetken auki, lähti Jason heti reippaasti tutkimusmatkalle katsomaan mitä muualla talossa onkaan. Törmäsipä hyvin pian Dorikseen ja Bestikseen, jotka ihmettelivät kovasti pikkukisua ja pian jo sähisivätkin. Jason ei ollut näistä millänsäkään. Katseli vain kummissaan, että mitähän ne nyt meinaa? Doris häippäsikin tämän jälkeen saunalle omaan koppaansa (ilmeisesti mököttämään?). Bestis taasen oli huomattavasti kiinnostuneempi tästä pienestä kissavauvasta. Toivottavasti molemmat ystävystyvät pian pennun kanssa.

Lapset leikittivät heti innoissaan pikkukisua, myös ruoka maistui ja kissanvessaankin tuli tehtyä tuotokset. Vaikka meillä onkin käytössä kissanmikrohiekka ja kasvatuskodissa oli pelletit. Pikkukisu ymmärsi heti, minne tarpeet tehdään ja vielä ei ole vahinkoja tullut. Toivottavasti ei tulekaan.

Yöksi Jason pääsi Iisan kainaloon nukkumaan ja viihtyikin siellä ilmeisen hyvin koko yön! ;)

Iisa nappasi ihanan kuvan Mimosasta ja Jasonista ♥


Lauantaina Jason pääsi jo valjaissa pihalle ihmettelemään. Edellisessä kodissa oli myös kissatarha käytössä, joten Jason on tottunut olemaan myös pihalla. Tämän kyllä huomasi, sillä ulkona ei juuri näyttänyt pelottavan, ei vaikka lapset hyppivät trampalla ja äänet olivat sen mukaisia! :)


Jason rentoutumassa tietokoneen vierellä. Iisan kanssa tässä katseli jotain heppavideota tässä!

Bestis ja Jason katselevat toisiaan :)

Tämmöinen pieni suloisuus meille saapui. Jason painoi meille tullessaan 1730g. Aika näyttää minkä kokoinen jässikkä tästä pikkumiehestä tulee, isukki taisi olla kymmenisen kiloa? On kyllä niin hellyyttävä tapaus. Sylissä kehrää kuin mikäkin rukki, ihana koko perheen lemmikki ♥

torstai 3. heinäkuuta 2014

Kiss, kiss, kissanpoikaa... ♥


Tiedättekö mitä?

No, meille tulee huomenna tuo vaaleampi kissavauva ♥

Iiks!!! ♥ Jason pikkuinen on pian täällä!!!

Jännittää jo hirmuisesti! :D
Mitenhän tässä saa vielä yön nukutuksi?

Pian siis tiedossa lisää kissanpentukuvia! :)

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Valmistuneita käsitöitä kevään/kesän aikana..

Reilu vuosi meni tähän ristipistoliinaan aikaa. Periaatteessa siis nopeatekoinen, minulla vaan oli useiden kuukausien taukoja aina välillä.. :) (Atelje Margaretha kuvastosta tilattu)


Ristipistotöitä en ole kerennyt tehdä juurikaan, kun virkatut ja kudotut matot ovat vieneet mun käsityöajan. Mutta valmistuipa viimein tämä Talitintti-ristipistotyö. Tästä tuli aika suloinen, vaikka edellisiin tekemiini kaitaliinoihin verrattuna aika suuri. Mutta hyvin käy tähän ruokapöydälle. Seuraavana "polttelee" jo pussissaan krassiaiheinen kaitaliina, ristipistolla sekin. :)


Tämä shaali valmistui keväällä ja myöhemmin se lähetettiin vielä karstattavaksi, jolloin siitä tuli näin ihanan pehmoinen ja muhkea. :)


Ystäväni halusi kaksi pienempää juhannusruususta. 
Nämä ovat noin 80 cm halkaisijaltaan. Aika söpöset tulivat. :)


Tässä taas aniliininpunainen juhanusruusu trikookuteesta, halkaisija noin 115 cm.


Kangaspuilta valmistui kuurankukka-matto huhtikuussa. Maton mitat noin 136cm x 200m. Tämä pääsi esikoisen huoneeseen. Tätä mattoa olin tekemässä mm. Kutomon touhuja ja Erilainen viikonloppu -postauksissa.


Juhannusviikolla valmistui vielä kymmenes tekemäni juhannusruusu-matto. :)
Halkaisijaltaan noin 115cm.

Seuraavina käsitöinä odottelee luonnonvalkoinen juhannusruusu-matto, se krassi-ristipistoliina sekä myös ompelukonehommat kiinnostaisivat... Tilkkupeitto Mimosan sänkyyn olisi haaveissa, myös verhot ja tyynynpäällinen Iisan huoneeseen ja myös muita pienempiä juttuja.. 

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Reissuterveiset Merikarvialta.. :)




Me teimme kolmen yön reissun Merikarvialle. Majoittauduimme Vanha-Heikkilän majatalossa, joka toimi bed and breakfast -tyyppisesti. Myös sauna kuului hintaan. Majatalo oli oikein viihtyisä, kauniisti vanhanajan tyyliin sisustettu. Silmä ja mieli siis lepäsivät. Lisäksi sängyt olivat ihanan pehmoiset, jossa koko perhettä nukutti hyvin, yhtenä aamuna heräsimme vasta 9:10! Joka oli kyllä varsinainen ennätys! :) Ei sentään aamupalalta myöhästytty.. ;) 


Aatos sai koettaa majatalon traktorin kyydissä istumista! :)


:) pikkuiset




Oikeassa alakulmassa oleva kaappi lähti matkaamme

Lauantaina kävimme pyörähtämässä Juhon suvun vanhoilla mailla.. Muutama "matkamuisto" sieltä tuli taas mukaan otettua, mutta jospa joskus kerkeäisi raivaamaan rytöä, mitä sinne on enemmän ja vähemmän tarkoituksella kerätty mm. vanhoja sanomalehtiä, vakuutuspapereita ja uskonnollista materiaalia.. Siis nämä sen jälkeen, kun talosta on muutettu pois. Törkyä on niin paljon, että on vaikea päättää mistä edes aloittaisi.. No, aikansa kaikelle, kenties?


Pieniin linnunpoikasiinkin törmättiin kävelyllä :)

Lauantai-iltana katseltiin paikallisia maisemia ja käytiin jätskeillä Köffissä. Kävimme myös hautausmaalla etsimässä Juhon papan hautaa, ja löytyihän se jokusen aikaa siellä pyörittyämme. Myöhemmin saunottiin vielä makoisat löylyt. 



Sunnuntai aamupäivästä menimme Koivuniemenherran Muumaa -matkailutilalla. Täällä oli monenlaista toimintaa, ja toki niitä ihania eläimiä. Mimosa pääsi jopa koettamaan lypsämistä :) ja karitsoja syöttämään tuttipullolla. Aatoskin olisi saanut syöttää tuttipullolla karitsoja, mutta Aatos ajatteli pullon olevan hänelle tarkoitettu ja itkuhan siitä tuli, kun karitsalle maito piti tarjota! :D Lapset silittelivät niin pupuja, vuohia, lampaita, heppoja, vasikoita, possuja, kilpikonnia jne. Aatoksen suosikkikohde taisi kuitenkin olla traktoripuisto, jossa oli leikkitraktoreita vaikka muille jakaa. Niillä hän olisi ajellut vaikka kuinka pitkään! Välillä piti itkunkin kanssa hakea pois jatkamaan matkaa eläinpihalla.

Sunnuntai-iltana teimme vielä pienen ajelun Kristiinankaupunkiin. Kävimme katselemassa Raatihuoneen portaat ja kiersimme myös vanhan kirkonkin ohitse. Ajelimme myös vanhalla puutaloalueella. Juho on kuulema aina halunnut käydä täällä ja nyt se haave sitten viimein toteutui! :)



Maanantaina sitten lähdimme ajelemaan takaisin kotiin.. Menomatkalla aikaa kului 5,5h parilla pissatauolla. Reissuevästä oli matkassa tuolloin mukana. Paluumatkaan meni suurinpiirtein sama aika. :)