keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Huhtikuisessa Tallinnassa! :)


Terveisiä Tallinnasta! :)

 Kävimme Juhon ja Iineksen kanssa viettämässä siellä ihanan viikonlopun. Mimosa ja Aatos olivat sillä aikaa mammalassa ja Iisa serkkulassa, joten meillä kaikilla taisi olla laatuaikaa tahoillamme! :) Lapset lähtivät torstaina matkaan, eli olimme kolme kokonaista päivää vain kolmestaan! Olipa mukavaa! :) Meidän laiva lähti perjantaina 14:30 satamasta ja oli perillä Tallinnassa kuuden kieppeillä. Nautimme matkan ajan laivan buffetissa herkutellen. Mukavasti siinä masut täyttyivät.


Hotellimme, My City Hotel, sijaitsi vanhankaupungin laitamilla. Koska perjantai-ilta oli kaunis, kävelimme vaunujemme kanssa satamasta sinne. Hotelli oli oikein viihtyisä. Huoneemme oli viidennessä kerroksessa, päätyhuoneisto. Iinekselle oli varattu oma sänky, mutta totuushan oli, että siinä se vieressä nukkui molempina öinä.. Onneksi oli 180 leveä sänky! (Voisi jopa kotiinkin harkita, sen verran monena yönä ( joka yö), heräämme kolmen lapsen potkiessa tilaa itselleen...) Iines sai harjoitella kokolattiamatolla karhukävelyasentoa kerrankin kunnolla, kun varvas pysyi hyvin lattiassa kiinni. ;)


Perjantaina kävimme kävelemässä kaupungilla, teimme pienet tuliaisostokset ja ostettiin iltapalatarpeet. Hotellilta ohjattiin Virukeskuksen sijaan Solaris-ostoskeskukseen. Se olikin oikein mukava paikka. Enemmän eestiläinen kuin Virukeskus koskaan... Alakerrassa oli ihana kauppa jossa kiinnitin huomiota kauniisti asteltuihin elintarvikkeisiin, näkisipä omassakin marketissa joskus edes hieman vastaavaa... Lisäksi sieltä löytyi juustokauppa, ihana luomukauppa, jossa oli tarjolla tuotteita elintarvikkeista meikkeihin jne. Lisäksi siellä oli kiva Tiger-kauppa, vähän Tiimari/Clas Ohlsson tyyppinen, jossa oli kaikkea mukavaa pientä ja edullisesti. :) Suosittelen lämmöllä tutustumaan. 


Lauantaina, aamupalan jälkeen, lähdimme kävelemään aurinkoiseen Vanhaan kaupunkiin. Käppäiltiin ees taas ja ympäri, käytiin yhdessä kirkossakin. Illalla tehtiin sama uudelleen, mutta tällä kertaa liikkeellä oltiin vaunujen sijaan manducan kanssa. Päästiin näppärämmin kävelemään rappusia ym. Juho olisi halunnut mennä kävelemään kaupunkia osittain rajaavalle muurille, mutta päästessämme sinne asti, saatiin todeta että se oli mennyt kiinni puoli tuntia sitten.. No, seuraavalla kerralla sitten! :)


Lauantain lounaaksi syötiin ihania täytettyjä lettuja. Minulla oli tomaatti-feta-pesto täytteellä ja Juholla herkkusieni-homejuusto täytteellä. Herkullista oli! Paikkaa ei oltu kummemmin mainostettu, hyvä ettei kävelty ohi, mutta onneksi Juho huomasi paikan ja sinne mentiin. Näytti olevan paikallisten suosiossa. Kävimme myös Kalev-kahvilassa juomassa cappucinot ja latet sekä maisteltiin sacherleivokset. Harrastimme pientä shoppailua mm. mulle jumppakengät ja pakollinen maatuska kokoelmaamme täydentämään! Illalla oltiin vielä niin täynnä lounaasta, että pärjäsimme hedelmillä ja juustosarvilla. :)

Sunnuntaina laivamme lähti klo 12 satamasta. Kun olimme saaneet itsemme satamaan taksilla (satoi!), huomasi allekirjoittanut silmälasiensa hävinneen... No, onneksi rakas ritarini otti taksin ja haki unohtuneet okuläärini hotellihuoneemme tyynyn alta.. Tämä kaikki kävi siis vartissa, joten ehdimme hyvin onneksi laivaan! Että sellaista sosulointia... Muuten reissu sujuikin ilman suurempia harmeja! Ihana ja helppo Tallinnan matka! :)


♥ Mun isoin ja pienin rakas ♥

torstai 23. huhtikuuta 2015

Tutu-hamonen


Tein Iinekselle puolivuotissynttäreille tutun. :) 

Ohje on "Ihanimmat vauvaneuleet", jonka ostin muutama kuukausi sitten. Tämä on nyt kolmas tekemäni työ siitä kirjasta. Tein tutun koossa 3-6kk, koska Iines on sen verran pikkuinen. Alkuperäisessä mallissa tutu oli vaaleanpunainen, mutta kun vaaleanpunaista ei löytynyt lankakaupasta, valitsin vaaleansinisen ja ihanahan tästäkin tuli. Mukavaa vaihtelua ;) 

Lankana Austermann Kid Silk (75% mohair, 25% silkki) 3 x 25g kerä
ja vyötäröosassa Teetee Primanova (100% merinovilla) 1x 50g kerä

Työ tehty 6 puikoilla ja pyöröpuikoilla. 

Vaikka ensimmäisenä ei tule mieleen, että hame olisi mitenkään vauvanvaate, niin yllättävän hyvin se on Iineksen päällä pysynyt eikä ole haitannut liikkumisyrityksiä mitenkään. ♥ Aika söpis ja menee vielä pitkän aikaa!



Tässä muutama kuva Iineksen puolivuotiskuvaksista kotona! :)

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vauvarokkoa ja pieniä vaatteita! :)


Vauvarokkohan se meillä vierailee parhaillaan. Keskiviikosta perjantai-iltaan piteli kuumetta ad. 38,7 asteessa ja sitten helpotti. Tänään tuli sitten punaiset näpyt naamalle. Käytiin tosin mielenrauhan vuoksi perjantaina aamupäivästä terveyskeskuksessa lääkärillä. Sormenpäästä katsotiin tulehdusarvo, joka oli alle 5. Lääkärille sanoin vauvarokkoepäilystäni ja hänkin piti sitä todennäköisenä. No, sehän se sitten oli. Onpahan sairastettu. Aatoksen vauvarokko oli viikkoa ennen äidin hautajaisia ja pelkäsin, päästäänkö koko hautajaisiin mutta niin vaan näpyt tulivat hänellekin ja toipui onneksi jo hautajaisiin mennessä. Jäi hyvin tuo rokko kuitenkin mieleen joten nyt osasin samantien epäillä. 

Kuvassa Iines maistelee kurkkua. Näyttää sormiruokailu olevan Iineksen mielestä enemmän pop kuin äidin tarjoamat soseet. Bataatti on tullut jo pariin kertaan rinnuksille kunnon oksennuksen kanssa... Harjoitteluahan tämä tosiaan on, ja minun puolesta nakerrelkoon kurkkua ym. omaan tahtiin.. Kai ne jossain vaiheessa taas alkavat paemmin maistumaan?


Minä tilasin Iinekselle kesää ajatellen muutamia vaatteita H&M:lta. Lyhythihaisia ja -lahkeisia yökkäreitä, lyhythihaisen bodyn ja pari kaulahuivia. Lisäksi Iines sai Päivi-tätiltä paidan lahjaksi. :)


Ja tässä värikkäitä ihanuuksia Po.Pilta! Kummeilta kesäisiä asuja vasemman puoleinen setti sekä vaaleanpunainen setti, lisäksi olin tilannut alesta tuon shortsipuvun sekä lierihatun. ♥ (Odotan jo niin kesää!!! Niin herkullisia vaatteita on odottamassa pikku naistamme!)


Ja tässä myös Iineksen puolivuotislahjoja: kummeita pääsiäismuna sekä muumilusikka, meidän perheeltä Pentikin pupulautanen ja -muki ♥

Tänään kävimme lisäksi Iloisessa & toiminnallisessa perhetapahtumassa yhtenäiskoululla! :) Siellä oli monenlaista puuhaa niin temppuradasta pinssin tekoon, lorutuokio, pomppulinna, judonäytös, nuorisoteatteriryhmän esittely, välipalatarjoilua ym. Reilu pari tuntia viihdyttiin paikalla ja kivaa oli! :)

torstai 16. huhtikuuta 2015

Iines 6 kuukautta ♥

Tässä Iines puolivuotispäivänään!

Iineksen 6 kk neuvola oli tänään, reilun viikon juhlapäivän jälkeen. ;)

6 kk mitat (5 kk mitat)

Paino: 6710 g (6270 g)
Pituus: 64,1 cm (62 cm)
Päänympärys: 40,8 cm (40 cm)

"Rauhallinen ja liikkuva tyttö. Kovasti lattialla liikut, nouset jo konttausasentoon ja pääset hieman eteenpäin. Seisot tukevasti, istut hienosti. Kasvat tasaisesti omilla käyrillä. Rintamaitoa syöt omaan tahtiin, päärynää olet maistellut."

Seuraavana 8 kk neuvolalääkäri


Iines on tosiaan lähtenyt liikkeelle. Oikeastaan juuri puolivuotispäivänä alkoi tosissaan liikkumaan itseään käsillään eteenpäin vetäen. Konttausasentoakin hän on harjoitellut jo jonkun aikaa! Siinä hytkyttelee itseään ja välillä pomppaa pepullaan eteenpäin ja yleensä mätkähtää rinnalleen ja sitten taas hytkyttelemään! :D Hauskaa, että tämä neljäs ja pikkuisin, on motorisesti kaikista taitavin ja ketterin tässä vaiheessa vauvavuotta!


Rintamaito on todellakin pääasiallinen ruokintamuoto, mutta pari päivää jälkeen 6 kk synttäreiden sai Iines ensimmäisen maistiaisen jotakin muuta ja tällä kertaa se oli päärynä. Tässä maistiaisesta juontuneet ilmeet! ;) Että olikos se hyvää sitten vai ei? Maistelumäärästä päätellen ei maku juuri vakuuttanut kuopusta... No, pikkuhiljalleen tässä nyt totutellaan! :) Tänään höyrytin bataattia ja kummallistahan sekin tuntui olevan.. No, sitä on pakkasessa nyt useammaksi maistelukerraksi odottamassa.

Iineksen toinenkin silmä on nyt lopettanut rähmimisen! Se loppui pääsiäisen aikoihin yhtenä iltana kuin seinään! Sen koommin ei ole rähmiä tarvinnut pyyhkiä! Onneksi loppui tuo vaiva itsestään! Kun kerroin Aatokselle, että silmän rähmiminen loppui kuin seinään, mietti Aatos hetkisen ja totesi, että rähmiminen loppui tuohon seinään! Ja osoitti makuuhuoneen seinää sormellaan! :D

Iineksen vaatekoko on 62-68. Vähän jotakin uutta, isompaa, on saanut kaivaa laatikosta esille ja jotakin pitänyt laittaa jo pois, mutta hiljakseen. Ei voi kyllä sanoa, ettei kerennyt jotakin vaatetta pitää kuin muutaman kerran! ;)

Nukkumisrytmi on jo pidempään ollut samansuuntainen. Iines heräilee 7 aikoihin. Ensimmäiset päiväunet nukkuu 10-11 aikoihin, paitsi kerhopäivinä vähän myöhempään. Unet kestävät muutaman tunnin, 2-3h. Myöhemmin iltapäivästä laitan hänet toisille unilleen ulos ja silloin noin tunnin verran nukkuu. Joinain päivinä nukkuu illalla vielä pienet unet. Yöunille saadaan nukahtamaan yleensä 21.30-22 aikoihin. Yöllä toki herää syömään jokusia kertoja.

Vierastamista tapahtuu toisinaan. Ei onneksi koko ajan. Mutta selvästi jo hieman laantumaan päin!

2 hammasta on suussa edelleen, seuraavia ei ainakaan vielä tunnu.

Iines harrastaa niin kovaa kiljumista kuin matalaa murisemista. :D Välillä toki pientä jutustelua ja kurjertelua, mutta enemmän noita kahta edellä mainittua. Ihana, pieni sirkutin! ♥

Neuvolasta kun kotiuduttiin, Iines nukkui turvakaukalossaan ja siirsin hänet jatkamaan uniaan vaunuihin. Kun vaunu-unet oli nukuttu, heräsi tyttö hieman lämpöisen oloisena ja mittasin kuumeen joka oli 37,4. Myöhemmin jo 38. Tänään aamulla lämpö oli 37,2 ja iltapäivästä 38,4 jolloin annoin ensimmäisen kerran 60mg panadol supon. Sillä kuume laski sinne 37 tuntumaan. Olisikohan vauvarokko kyseessä? Toivottavasti olisi "vain" se, koska muutoin tytön voinnissa ei pientä nenän tuhinaa lukuunottamatta ole oikein muuta sanomista. Muutkin lapsoseni sairastaneet vauvarokon puolen vuoden tietämillä. No, lauantaina pitäisi sitten näppyjä alkaa löytymään ja kuume olla pois. Peukut sille!

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Vaatehaaste: mitä, mistä ja miksi?


Minä olen meidän perheessä ihminen, joka huolehtii lasten vaatettamisesta. Välillä niitä täälläkin olen esitellyt. Toisinaan sitä joutuu hankkimaan vaatteita ja asusteita itsellekin.. Mietin mielessäni paljonkin kuluttamista ja kierrättämistä, omia valintoja, arvomaailmaani. Mitkä ohjaavat ostopäätöstäni? Kuvittelen, että se on tarve, mutta myönnän myös hankkivani vaatteita toisinaan heräteostoksina. Myönnän senkin, että välillä nautin shoppailusta ja se on minusta myös hyvin rentouttavaa. Toisaalta kuitenkin lähes samaan aikaan hakkaa takaraivossani ajatukset maapallon hyvinvoinnista. Miten ekologista kuluttamiseni on, kuka vaatteeni on tehnyt (lapsi, aikuinen, suomalainen, eurooppalainen, vai todennäköisimminkö joku jossain "halpatyövoiman maassa"), millä palkalla, millä myrkyillä, millä työajalla? Paljonko luonnonvaroja on tuotteeseen käytetty, puuvillaa, oljyä, bensiiniä? Ihan jo siitä lähtien että vaatteet tuodaan sieltä kaukaa tai täältä läheltä.

Suurimman osan vaatteistani ostan uutena. Joskus löydän jotakin kirpputoreilta, mutta valitettavan harvoin. Tähän syy on osittain se, ettei minulla ole aikaa käydä kirpparilla ja jos jotakin tarvitsen, on se nopeampi usein löytää täsmäiskuna jostakin vaatekaupasta kuin kirpparilta. Toki nettikirpuilta voisi hankkia vaatteita, mutta haluan sovittaa ja nähdä vaatteen, ennen kuin teen ostopäätöksen, koska jollei tuote vastaisikaan kuvausta, ei minusta kuitenkaan olisi valittamaan tai vaatimaan hyvitystä... Kirpparilta teen kuitenkin monenlaisia "löytöjä", mutta mitä ne ovat, se on ennalta vaikea arvata! ;) Vaikka omatuntoa soimaa, ostan vaatteita niin H&M:ltä, Vero Modasta kuin Meandilta. Yleensä ostan vaatteita ajatuksella, että tätä tulen käyttämään kunnes joko kyllästyn, tai vaate on käytetty loppuun asti. Sen jälkeen vaate on päätynyt joko kirpputorille myyntiin, kierrätyskeskukseen tai roskikseen, koska lumpuille en ole löytänyt kierrätyspaikkaa. Mutta nyt siihenkin on tullut muutos! H&M on jo jonkin aikaan ottanut käytettyjä vaatteita ja kodintekstiilejä vastaan ilmaiseksi. Kunnolla, määrällä tai merkillä ei ole merkitystä. Palkaksi tästä on saanut etukuponkin (max.2 kpl). Minkä arvoinen se on, ei ole tiedossani? Ja asia ei niin kiinnostakaan, koska suurinta tyydytystä minulle kuluttajana tuo tieto, ettei tarvitse heittää vaatetta roskiin, vaan siitä voi vielä tehdä jotakin. 

Tällä hetkellä meillä on kodinhoitohuoneessa pussi, jonne olen kerännyt mm.  H&M:lle kierrätykseen lähteviä vaatteita. Sinne on kertynyt niin rikkinäiset sukkahousut, pikkuhousuja, rikkinäisiä sukkia... Siis näitä jotka muuten menisivät auttamattomasti roskikseen. Pussissa on myös joku karkeaksi kulunut pyyhe, mutta sen ajattelin viedä löytöeläintalolle, jonne ovat aikaisemminkin huolineet kodintekstiilejä. Menevät siis tarpeeseen! :) Pussissa on myös pari Juhon reikäistä puuvillapaitaa, joista mulla on suunnitelmat tehdä ajastaan meille räsymatto... jne. Kierrättäminen tuo mulle mielihyvää! :) 

Vaatehaaste: mitä, mistä ja miksi?

Näistä ajatuksista sain idean selvittää mitä minä oikeasti kulutan/ostan itselleni ja ajattelinkin haastaan itseni kirjaamaan/kuvaamaan kaikki vuoden aikana ostamani vaatteet ja asusteet. Ja koska ymmärrän, ettei se välttämättä blogini kaikkia lukijoita kiinnosta, ajattelin tehdä siitä oman sivun tähän blogiin, kunhan ensin vain löydän kuinka lisäsivu aukenee... ;) Tarkoituksena ei siis ole lietsoa itseäni ostamaan enemmän/tai olemaan ostamatta, vaan selvittää tuleeko niitä vaatteita minkä verran ostettua, paljonko hankintoihin menee rahaa ja niin.. katsotaan mitä vuoden seurannassa ajastaan selviää! :)

Toki lastenvaatteita meillä kulutetaan ja ostetaan vielä paljon enemmän, mutta neljän lapsen vaatehankintojen kuvaaminen olisi jo niin työlästä, ettei aika ja voimavarat siihen riittäisi! :D


Joten näillä puheilla, ensimmäiset tähän haasteeseen kirjaamat hankintani: (9.4.2014)


1. Mekko Vero Modasta, 19,95e. 
Heräteostos, oikein sisäänheittotuotteiden sisäänheittotuote! Kun näin tän rokkumassa siinä liikkeessä, niin nappasin vaan mekon käsiini ja samantien sovittamaan. Ihana!

2. Onlyn kevättakki, Vero Modasta, 59,95e.
 Kevättakin hankintaa olin suunnitellut jo muutaman viikon ajan, mutta ilman tuota ensimmäistä ostosta, en olisi tätäkään löytänyt. 


3. Varvastossut 2 kpl, H&M:ltä tilattu. Hinta 4,99/pari. 
Nämä ovat vanhastaan tuttuja ja hyväksi havaittuja!

Jatkossa yritän saada kuvat ostoksistani toisen sivun alaisuuteen, kunhan vaan ensin saan sen luotua/taiottua jostain esiin! ;)

Ps. Toivon, ettei tämä haaste saa ketään ainakaan kuluttamaan enempää, vaan miettimään omaa kulutustaan ja ostoskäyttäytymistään! Toki, jos jaksat hypätä haasteeseen mukaan, niin viskaappa mua kommentilla! :)

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kekkereitä ja aurinkoa... :)


Näissä merkeissä sujui tämäkin viikonloppu! ;) Iisan kaverisynttäreitä juhlittiin lauantaina, joten leivontahommia oli tiedossa taasen. Synttärimenu oli kuitenkin hieman suppeampi kuin aikaisemmat sukulaissynttärit. Tarjolla oli täytekakkua, voitaikinasta tehtyjä juustosuikeroita, marenkeja sekä sipsejä, porkkanatikkuja, riisipiirakoita, karneval-keksejä ja kirpeitä karkkeja. Lisäksi mansikka- ja appelsiinimehua. :) 

Perjantai olikin melko "hauska"... Juholla oli auto käytössään ja minä ajattelin reippailla pikkuisen kanssa perhekahvilaan ja niin teimmekin. Perhekerhon jälkeen oli onneksi ruoka jo valmiina ja siinähän sitä sitten syötiin ja Aatos kävi unille. Mimosa katseli DVD:ltä jotain lastenohjelmaa ja Iines nukkui hetken vaunuissa. Iisakin tuli koulusta kotiin. Tein kakkupohjan, siistin paikkoja, annoin välipalaa, lapsetkin heräilivät uniltaan. Nakkikeiton keittelin iltaruuaksi. Odottelin Juhoa kotiin kokouksesta, että pääsisin kauppaan ja leipomaan ja kun mies viimein puolen kasin aikaan kotiutui, jouduin toteamaan ettei miehestä ole valitettavasti juuri apua.. ;) Sen verran tönkkösuolatulta muikulta hän vaikutti! Juho oli käynyt aamupäivästä niskassa olevan rasvapatin poistossa ja ei juuri pystynyt päätään liikuttelemaan, saati nostelemaan tms. No, kaupassa sentään kävin ja hoidin iltapuuhat jonka jälkeen pääsin marenkien ja juustosuikeroiden tekoon.. ;) Siinähän se! Aamulla vielä imuroin huushollin ja koristeltiin kakku. Joskus tuo setti olisi ollut täys katastrofi mun mielessä, mutta nyt meni jo oikeastaan huumorin kautta... Kummasti nää neljä lasta opettaa! :D (Onneksi parissa päivässä jo Juhonkin olo vähän helpottunut!)


Iisan synttärikakku vol.2.

Iisa antoi jo aikaisemmin mulle ukaasin, että saisin pistää kaikki taitoni peliin, koska halusi heppakakun synttäreilleen... Jiihaa! Pieniä paineta. Mähän en ole koskaan harrastanut muuta kuin perustäytekakkuja, en ole tehnyt ikinä mitään prinsessa tms. aiheisia hienouksia kun en ole osannut. Mutta että nyt sit olisi väännettävä heppakakku! Onneksi taitava 11 vuotias tarttui myös haasteeseen ja ilmoitti itse tekevänsä kakkuun heppakoristeen. Minä taas lupasin tehdä hepalle nurmikon ja vääntelin tekstit vaaleanpunaisesta massasta. Mutta ihmeellisin oli varmasti tuo ONNISTUNUT KAKKUPOHJA!!! En ole muutamaan vuoteen tehnyt noita pyöreitä kakkupohjia, koska kyllästyin ainaisiin epäonnistumisiin niiden kanssa. Yleensä syötäväksi kelpaava oli vasta se kolmas yritys tai sitten kakkupohjan leipoi lopulta äitini... Sain monenlaisia ohjeita kakkupohjan tekoon muttei se siltikään onnistunut. Lopulta tosiaan aloin tehdä kakkupohjat kääretorttuohjeella, pari pellillistä kakkua ja johan onnistui! Mutta nyt ajattelin siitä tulevan liian ison kakun ja tartuin härkää sarvista. Tein vastoin kaikkia saamiani ohjeita, osa munista oli kylmiä, avasin välillä uuninluukkua (kun laitoin leivinpaperin lopussa kakkupohjan tummentumista estämään) jne. mutta siitä huolimatta SE onnistui! :D Jee, joko huono onneni kakkupohjien teossa on vaihtunut tai sitten vika on uunissa! Kakkupohjan tein tosin sillä kääretorttuohjeella, eli siinä oli vehnäjauhon lisäksi myös perunajauhoa. Ja tein sen pienempää omistamaani irtopohjavuokaan. Kakku täytettiin itse soseutetulla mansikalla ja banaaniviipaleilla. Minä soseutin mansikat ja Iisa pilkkoi banaanit ja kasteli kakkupohjat vedellä sekä lopulta täytti kaakut. Kermavaahdot tein aamulla ja pohjan levitin kakun päälle ja Iisa pursotteli kermat ym. voidaan olla ylpeitä suorituksestamme! :)


Viikonloppuna sattui olemaan ihana sää. Pääsin molempina päivinä tekemään vaunujen kanssa tunnin lenkin. Sunnuntaina tuli haettua Raatilta tramppa pihaan ja miehet sen kokosivatkin päivän päätteeksi. Juho huolsi vähän pyöriä, minä viskasin kanervat roskiin, tyhjensin hiekkalaatikolta rikki menneet lelut ja keräiltiin vähän risuja. Suunniteltiin vähän terassiakin takapihalla. Tuli jo niin kivat kesäiset fiilikset mieleen! :)


Ja tämä ihana puolivuotias on alkanut istumaan jo syöttötuolissaan ja saipa neiti ensimmäisen päärynämaistiaisen tänään suuhunsa. :)

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäissunnuntai ja tuplasynttärit!


Pääsiäissunnuntaina meillä kävi munimassa kukon sijasta lammas... No, tyytyväisiä lapset olivat myös lampaan munimiin muniin ;)

Lauantaina siistimme hieman paikkoja ja iltapuoleen kävimme moikkaamassa Raatilla tätiä, Pepeä, mummoa ja Laura-serkkua! Juho pääsi myös saunaan. :) Sunnuntaina meille kurvasi Juhon veli Joensuusta ja minä leivoin koko päivän Iisan 11v ja Iineksen 6kk synttäreille. Juho siivosi ja Juhon veli toimi enemmän tai vähemmän lastenvahtina, Aatoskin oli jo sen verran toipunut että pääsi ulkoilemaan.

Juhlavieraita saapui paikalle parisenkymmentä + meidän kuuden hengen perhe. Tarjoiluja jäi silti yli vaikka millä mitoin... Huh! Tässä alkaa jo kaipaamaan seuraavaa jumppaa... :D Etenkin kun tarjoilut eivät olleet mistään kevyimmästä päästä, kolmessa leivonnaisessa oli mukana suklaata.. :P




Tarjolla oli mahtavia suklaamuffinineita, joiden kuorrutteeseen käytin Dr. oetkerin cupcake-päällistä, vihreällä elintarvikevärillä värjättynä. Lisäsin vielä kinder-suklaapalasen muffinin sisään, jotta makiaa oli. ;) muffinivuoat olivat Clas Ohlssonilta. Ostin jopa muffinivuoan näitä varten.


Tarjolla oli myös Noita-akan (tms.) toffeesuklaita, Carneval-keksejä ja suklaarakeita sekä perunalastuja.


Suolaisena oli tällä kertaa riisipiirakoita, itse tehtyjä ja täytettyjä sämpylöitä sekä kananpojan piirakka.


Sitten tein persikka-valkosuklaarahkapiirakan ja VuokkoVäyrysen valkosuklaajuustokakun.



Sinooperista löytyi ihanat silkkipaperipallot olohuoneen nurkkaan! :)


Meillä oli oikein kiva pääsiäisaika, vaikka siihen vähän flunssaa kuuluikin. Näissä pirteissä väreissä arkeen takaisin! :)

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäistouhuja! :)


Iines istumaharjoituksia tekemässä korissa.. :) Taas näitä äidin metkuja laittaa tyttö koriin, mutta hyvinhän tuo näytti siinä sen hetken viihtyvän ja onneksi pysyi korikin pystyssä! Kohta on tuotava taloon sisään taas syöttötuoli! No, ehkä me ensialkuun maistatamme Iineksen ensimmäiset pöperöt ihan sitterissä istuen. :)


Päikkäreiltä herää usein kunnon naurunaama ♥ :)

Juhlafiilistä Mimosan ja Iineksen kanssa :)

Pääsiäisviikonloppua vietellään! Meillä on pienin joukko ollut enemmän ja vähemmän flunssaisia tämän ja viime viikon. Mimosalla taisi olla viime viikolla parina iltana lämpöä, mutta se meni onneksi sillä (ja nuhalla) ohitse. Aatos on taas sitten kuumeillut tällä viikolla ja nuhan lisäksi kärsinyt karmeasta yskästä. Ensimmäisen "yskäyön" jälkeen haimme yskänlääkettä, joka onneksi auttoi pahimman ylitse. Nukutin lopulta Aatosta pari tyynyä selän alla ja yskänpuuskan jälkeen pojalle maistui vesihörppy. Nyt onneksi ollut tänään kuumeeton päivä ja yskiminenkin vähentynyt muutamaan kertaan. Jospa nämä tästä nyt tervehtyisivät!

Pitkäperjantaina oli kahden kummilapseni syntymäpäiväjuhlat. Juho jäi Aatoksen kanssa kotiin ja Iisa oli isänsä luona omia synttäreitä juhlimassa, joten lähdin rundille Mimosan ja Iineksen kanssa. :) Ensin kävimme onnittelemassa 2 vuotiasta Topiasta Ristiinassa ja sieltä jatkoimme matkaa Mikkeliin, 6 vuotta täyttäneen Senjan juhliin! Ihanaa oli nähdä molempia kummilapsia vanhempineen (ja isovanhempineen) ym. Juhokin oli nauttinut Aatoksen kanssa kaksin kotonaolosta, harvinaista herkkua heillekin. ;)

Lankalauantaina minä sain viimein suunniteltua Iisan ja Iineksen juhlamenun, ja kävin kaupassa hakemassa kaiken tarvittavan. Huomenna on tarkoitus alkaa leipomaan. Ainekset on hankittu Vuokko Väyrysen valkosuklaakakkuun, mahtaviin suklaamuffineihin, persikka-valkosuklaarahkakakkuun, kananpojan piirakkaan ja sämpylöihin. Juho on luvannut imuroida ja pestä lattiat. Mä olen vähän viritellyt koristeita olohuoneen nurkkaan ja pessyt pöytäliinoja, ym. Että suht hyvällä mallilla täällä on juhlavalmistelut käynnissä! :) Huomenna saamme lisäksi Juho veljen yökylään luoksemme ja maanantaina on sitten nämä synttäripirskeet edessä! Iineksen juhlahamonen on vielä hieman kesken, mutta eiköhän tuo (neuloen) valmistu ennen kekkereitä! ;)

Oivoi, pääsiäisenä sitä saattaa saada Kinderit jo ihan aamupalapöydässäkin... Ja hyviltähän nuo maistuivat! ;)