lauantai 28. marraskuuta 2015

Lumileikkejä ja arjen pyöritystä :)

Iineksen ensimmäinen pulkkailu ♥

Mimosa vetää Aatosta ja Iinestä pulkissaan :)

Etupihan "uudet" valot




Marraskuu vetelee loppuaan. Lumi tuli ja sitten se suli. Kerettiin kuitenkin pulkat ja wuuufit etsiä säilöstä esille ja laskea muutamat mäet omalla pihallamme. Jospa sitä lunta joku päivä saataisiin lisää... Pihalle on viritelty lisää valoja, tällä kertaa etupihan kuistille. Myös tähti on saatu ikkunaan ja olenpa vaihtanut parit verhotkin, lastenhuoneeseen ja toiseen keittiön ikkunaan. Sohvan päälle on tulleet jouluisemmat tyynynpäälliset, keittiönpöydälle on löytänyt tiensä kirpparilta eurolla ostettu liina ja sydäntarjotin. Aika punaista, aika joulusta. Ei ehkä nyt kovin jouluinen mieli vielä, mutta onhan tässä aikaa jouluun melkein kuukausi. Lasten joulukalenteri olisi täyttämistä vaille, sinne on ostettu kyllä suklaita ja ajattelin muutaman tehtävälapun laittaa sinne mukaan mm. kootkaa enkelikello, tehkää seimiasetelma valmiiksi, koristelkaa tänään joulukuusi jne. Vähän ajankohtaisia teemoja mukaellen. Meiltä löytyy myös partiolaisten joulukalenteri sekä korukalenteri. :) Ehkä hankin vielä joulukalenteriarvan, jos siitä sen vitosen saisi ;)

Viikonloput ovat kuluneet kutsuillessa, tänäänkin olin Kouvolassa ja huomennakin on parit kutsut. :) Joulukuussa tahti hiljenee suht nopeasti. Näitä joulupuuhia riittääkin aattoon asti. Perjantaina olisi tarkoitus kestitellä muutaman Iineksen vauvaryhmäläisen kanssa meillä pikkujouluja. Muutakin mukavaa on varmasti edessä. :) Arki pyörii omalla painollaan. Tällä viikolla meillä kävi muutama mamma leikkimässä ja syömässä viikolla, Juho oli yhden yön poissa kuvioista, minä lukupiireilin yhden illan (seuraava onkin vasta tammikuussa..) ja yhtenä iltana kävin ratsastamassa. Vilinää ja vilskettä! Tänään on Iisalla yökyläkaveri, minä kävin kutsujen päätteeksi parin tytön kanssa kummityttöni synttärijuhlilla ja kaikkea muutakin. 

Marraskuu sujui nopeasti, mukavasti. Ei tullut mustia hetkiä, eikä alakuloa. Ihanaa! Joulukuu tuo mieleen samantien hymyn! Joulukuu on iloinen kuukausi :) 
ps. Huomenna saa avata ensimmäisen luukun partiolaisten adventtikalenterista ;) muitten kalenterien kanssa täytyykin odottaa tiistaille asti! 

tiistai 17. marraskuuta 2015

Kuvakollaasin suunnittelua ja mietteitä muitakin..

Lapsukaisiani♥♥♥♥

Olen aloittanut nyt yhtä projektia, eli lasten kuvia kanvaasitauluiksi. On siinäkin miettimisensä millaisia kuvia haluan heistä teettää! Ja kun niitä olisi vaikka millä mitalla... Iineksen ja Iisan kuvat ovat jo teetetty/tilauksessa, mutta Aatoksen ja Mimosan kuvat ovat vielä mietintämyssyssä. Ensin oli selvä visio, että kaikista vauvakuvat... Mutta nyt mietin, pitäisikö tilata kuitenkin kuvat kun ovat vähän vanhempia? Esikoinen ei halunnut vauvakuvaa, joten löytyi kiva ponikuva. Mutta eiköhän nämä selkiydy. Yhden hääkuvankin aion teetättää lisää ja saada 1v kuvat seinälle kivasti ja ja ja :) Tällä hetkellä sisustusmietteet ovat siis vahvasti muistoissa, joita haluaa katsella seinällä. Kivoja perhepotrettejakin voisi laittaa. Niitä mitkä itselle on kaikista rakkaimpia♥

Olen jo vähän alkanut varustautua joulua varten. Ostin takapihalla uudet valot terassia valostuttamaan. Pesin myös olohuoneen ikkunat sekä keittiön toisen ikkunan, todellakin vain ulko- ja sisäpinnalta, mutta näyttävät nyt niin paljon puhtaammilta. 5 ikkunaa olisi vielä pesemättä. Juuri ennen kuin katos valmistui, oli kova rankkasade joka piiskasi olohuoneen ikkunat todella hurjan näköisiksi. Nyt onneksi kate pitää poissa sadeviirut jatkossa. :) Siihen ne sitten jäivät, siis nuo jouluvarustautumiset. No, lahjoja olen saanut haalittua yllättävän paljon, mutta silti vielä monta pakettia on ostamatta. Vielä en tiedä edes joulunvietosta sen enempää.. Missä se tänä vuonna vietetään? Ollaanko meillä kotona vai jossain muualla. Viime vuonna vietimme ihanan sukujoulun Raatin maisemissa ♥ Se painui kyllä syvälle sydämeen varmasti koko porukalle. Olisipa jouluna lunta! 

Kuukauden päästä meillä on neljäs hääpäivä edessä, jospa vaikka syömään sen kunniaksi? Kahdenkeskinen aika on aika vähissä, koska lapset. :) Mutta sitähän se nyt on, nämä pikkulapsivuodet varmasti jokaisella. Ainakin kun perheessä on 4 suht pientä lasta, yksi joka roikkuu mielellään tississä kiinni kaiket yöt, yksi jolla omatahto painaa päälle monta kertaa päivässä, yksi jolla on joku eroahdistus vanhemmista, etenkin äidistä, menossa melkoisena ja yksi esiteini. Vaikeaa tämmöistä laumaa on kenellekään saada hoitoon kovin kummoiseksi aikaa ja haluakaan siihen ei niin valtavasti ole. Se on revittävä ne pienet hetket niistä tilanteista, kun toinen istuu sohvalla ja toinen tulee viereen istumaan tai hyppää syliin, katseista jotka merkitsevät paljon, pienistä hellyydenosoituksista, silityksistä, paijailuista, halauksista ja pusuista siinä arjen keskellä. Ne tarkoittavat että minä rakastan sinua ja olet minulle maailman tärkein. Oma rakas puolisoni ja paras ystäväni. Haaveillaan siitä, että joku päivä saadaan viettää yksi päivä tai yö ihan kahdestaan jossain. ♥

Ps. pitäisi kirjoittaa useammin, selkeyttää kummasti ajatuksia... ;)

maanantai 2. marraskuuta 2015

Tunnelmia ja kiireitä viime viikoilta.. :)


Päivät ovat aika täysinäisiä. En meinaa keritä kirjoittaa blogia juuri lainkaan. Neljä lasta pitää kotiäidin kiireisenä, mutta erityisesti myös kotimyyntityöhön tuntuu uppoavan ihan kiitettävästi aikaa. Ei sillä, eipähän pääse ajatukset juuri harhailemaan väärille poluille ja se taitaa jopa helpottaa asiaa. Tarkoitan tällä lähinnä äitiini liittyvää surua, joka on viimeiset kolme vuotta ollut oikeinkin erityisen vaikeana nämä syksyajat. Lokakuusta selvittiin siis helpolla sen suhteen. Viime vuonnakin oli suht helppo lokakuu, pitihän pieni uusi Iines vauva ajatukset itsessään ja toki uudet rutiinit. Jostain syystä marraskuussa kuitenkin mieliala tummeni, tai ne kuolemanpelkoon liittyvät ajatukset tunkivat itsensä vierailemaan aina illansuussa mieleeni... Joulukuussa taas helpotti. Toivon, että tänä vuonna olisi taas vähän helpompaa sen suhteen. Tänä vuonnakin mä olen pitänyt itsestäni huolta. Olen muistanut papa-kontrollin, käynyt yökkimässä nieleskelemässä gastroskopiaputkea vatsaani, joka toki ei sattunut lainkaan, mutta oli *kieltämättä jokseenkin epämiellyttävää*... Ja koepalat olivat onneksi ihan normaalit. :) Viime viikolla hoitui hammastarkastuksessa pari vuotta sitten jo löydetty reikä. En ymmärrä, mikä minuun meni silloin ja toivoin, että hammas hoidetaan seuraavalla kerralla, kun ei ole mitenkään vaivannut? No, nyt sitten hoidettiin. Eikä sattunut kun puudutettiin. Kerroin hammaslääkärissä myös hampaista joissa tuntuu vihlomista kylmää syödessäni. Saman tyyppistä vaivaa niissä oli 4 vuotta sitten, ja niistä löytyi silloin halkeamia, jotka paikattiin. Nyt hampaissa ei kuitenkaan löytynyt mitään, eikä tuo vaiva ole (vielä) ollut niin pahana, etteikö sitä jonkin aikaa vielä katselisi. Jospa se loppuu itsestään??? :) Pahoin pelkään ettei.. Että on kroppaa huollettu ja hoidettu taas. ;) Ja onhan sitä itsestään huolta pidettävä, ei se muuten kunnossa pysy. 

Syyslomaviikko viehähti pari viikoa sitten. Me kävimme Juhon ja Iineksen kanssa Berliinissä ja siitä ajattelin kertoa omassa postauksessaan. Oli kiva ja rentouttava reissu.

Viime viikonloppuna meillä pidettiin avoimia ovia Silverjunglen vaatteiden kanssa, lauantaina Pyhäinpäivänäkin kävin kutsuilemassa ja pyörähdin itsekseni viemässä kynttilän äitini haudalle. Kuuntelin matkalla Paula Vesalan Tequila kappaleen, joka pureutui tosissaan syvälle sisimpään. "Oot mun nouseva aurinko ja mun ainoa kotimaa..." Joista tuli niin oma rakaskin mieleen, onhan tuo tequilakin ollut mukana ensimmäisillä treffeillä, tosin navasta sitä ei tullut juotua.. Mutta siitä sitten ajatukset olivatkin melkoisen herkillä, enkä olisi muualla haudalla pystynytkään käymään... Paluumatkalla törmäsin mummooni ja tätiini ja itkuksihan se meni. ♥ Olivat tullossa Pyhäinpäivän kirkosta, mun suojelusenkelini sillä hetkellä. 

Tällä hetkellä Iines nukkuu pihalla. Hän on kunnostautunut päiväunien suhteen nukkumalla välillä jopa 4,5 tunnin unet vaunuissaan. ♥ Aatos ja Mimosa piirtelevät vihkoisiinsa. Tunnin päästä Aatoksella on liikkari, jonne olen häntä viemässä. Juho hakee pojan sieltä pois. Taidamme tyttöjen kanssa käydä sillä välillä Tokmannilta hakemassa muutaman muovilaatikot Schleich-eläimille sekä My little ponyille omansa. Viikonloppuna siivoittiin, osin perinpohjaisesti. Erityisesti Iisa saa kiitosta pitkäjänteisestä työstään huoneensa suhteen, siisti sitä Juhon veljen kanssa useamman tunnin ja nyt on hyllyjä ja kirjoituspöydänlaatikoita myöden puhdasta! Jes! :D 
Viikonloppuna saatiin myös haravoitua pihamme sekä raivattua kuolleet kukat kukkalaatikoista ym. Nyt voi lumi tulla. ;) Ai ei vai? :) Kyllä vaan, sillä toppapuvutkin on kahdelle keskimmäiselle hommattua, toki on hanskoja sekä hattujakin. Ja eiköhän nuorimmaiselle sekä esikoiselle myös löydy vaatetta... On niissäkin kova homma hommata! :)