lauantai 9. marraskuuta 2013

Ensimmäinen kangaspuilla kudottu mattoni valmistui :)


Tässä se sitten on! Se mun oma kutomani matto! :)
Matto on 80 cm leveä ja 3m 20 cm pitkä. Hapsut tosin on vielä lyhentämättä, mutta ei kauaa.. ;)
Kyllä siitä on ylpeä, ihan kuin oman lapsen olisi kieponut kangaspuilta syliinsä! Hieno tunne oli levittää valmis matto tehtaan lattialle, muiden silmien arvioitavaksi. Siinä se nyt oli, reunat on suht suorat ja väri on niin ihana! Muut kutojat sanoivat kutomiseni aikana, että on kuin karkki. :) Joku epäili, että vanhentuessani myös värimieltymykseni tummuvat... Hmm. Aika näyttää! Tällä hetkellä nää on just niin mun värit! 


Tästä se sitten lähti, suunnitelma matolle. :)
 Ennen piirrustusta katselin mummolan mattoja ja päätin, että raitakuvio olisi oikein kiva tulevaan mattoon. 
Oikeasti itse idea matolle lähti kudevarastolta, josta löysin tuon kirjavan valkoisen kuteen ja siihen sopivat pinkit ja keltaiset kuteet. Kotoa löytyi valkoista lakanaa ja pinkin kanssa sointuvaa oranssia. Tuo valkoinen kude riitti just passelisti tähän mattoon, eli toista samanlaista ei tule vastaan! Originelli. :)
Materiaalikustannukseksi matolle tuli 29 euroa.


Tuo raitaosuus on minusta ihana piriste tälle matolle, mutta kieltämättä kyllähän se hidasti maton tekemistä eniten! :D Kudoin kolmella sukkulalla, joten raitaosuudessa piti olla vähän väliä päättelemässä ja aloittamassa uutta väriä.. Keltaisessa raidassa on kolme heittoa, joten kolmella sukkulalla yksi heitto ja sitten päättely ja uuden aloitus... Mutta hauska se on! Ihana piriste!


Matto oikealla paikallaan käytävällä. :)

Mitähän sitä seuraavaksi pääsee tekemään?
Mä olen ilmoittautunut tekemään kylpyhuoneen mattoa, lisäksi ihanan pehmoista shaalia sekä haluaisin tehdä leveämmän maton Iisan huoneeseen ja mukavahan se olisi saada matto olohuoneeseenkin. Miksei makuuhuoneessakin voisi olla matto ja keittiössä... jne! :) Tää niin vie mukanaan! :D Niin ja sellainen keittiönpöydälle laitettava pitkähkö kattila-alustakin olisi kiva... Onhan näitä ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)