tiistai 25. marraskuuta 2014

Iineksen ristiäiset ♥


Me vietimme lauantaina ihanan Iineksemme ristiäisiä. Koko viikko oltiin touhuttu ristiäisjärjestelyitä ja lauantaina sitten saimme juhlia lämpöisessä tunnelmassa, omassa kodissamme. Paikalle oli pyydetty kummit, sisarukset, isovanhemmat, pappi sekä Päivi-täti ja ystäväni Susanna tarjoiluja hoitamaan. ♥ Laskujeni mukaan meitä oli kaikkinensa 23 henkilöä.

Perjantaina alkoi vielä toivomani lumisade, joka valaisi pienen Lumitähtemme juhlan. Etunimi, Iines, oli käytössä ollutkin jo masuajoilta asti. Toinen nimi muotoutui vasta syntymän jälkeen ja paljastettiin ristiäisissä. :) Iines Lumitähti tuli siis pienestä ihanasta kuopuksestamme. ♥


Pieniä ja isompia "lumitähtiä" eli lumihiutaleita oli ripoteltu pitkin kotiamme. Niitä löytyi niin kynttilöistä, ikkunasta, pöytäliinoista, serveteistä, tarjoiluista, kutsukortista jne. Tähtiteemalla siis menivät nämä ristiäiset. ;)


Paikallisesta kukkakaupasta olin tilannut ihanat kukat kastepöydälle kuin ruokailutilaankin.


Perjantaina toin vielä äitini tekemät himmelit kattoomme. Vaikkei äiti itse enää ollutkaan luonamme, pääsi hän kuitenkin osalliseksi koristeluista. Himmelit ovat rakas muisto äidistä. Hän olisi varmasti ollut iloinen, kun himmelit tulivat uudestaan käyttöön vintiltä. :)


Itse kaste sujui hyvin. Iines viihtyi isin sylissä lähes koko ajan. Hymyilikin melkein koko seremonian ajan isin kanssa. Virsinä laulettiin "Jumalan kämmenellä" ja "Mä olen niin pienoinen" lasten virsikirjasta. Kummi, mamma, isosisko Iisa ja Juho-isä lukivat rukoukset pienelle. Mimosa pääsi kuivaamaan Iineksen pään kasteen jälkeen. Pappi piti myös kauniin puheen kummeille. Kosketti, kuten aina ennenkin... ♥

Kasteen jälkeen tarjolla oli Vuokko Väyrysen valkosuklaajuustokakkua, piparkakkuja, marenkeja, tähtitorttuja, suklaakonvehteja, marmeladeja ja suolaisina kalavoileipä kakku sekä coctail-piirakat munavoilla. Juomana kahvia, teetä, mehua ja glögiä. Muuten leivonnaiset tein itse, paitsi suolaiset. Juustokakun tein kaksinkertaisena sekä vielä toisen yksinkertaisella ohjeella varalle. Se pääsi lopulta pakkaseen, kun tätä varsinaista juhlakakkuakin jäi yli. Ensimmäistä kertaa väkersin jotain sokerimassasta ja olin ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni. ;) Kakkumestarit löytyvät sitten ihan muista blogeista upeine töineen!



Lahjapöydän antimia voisi kuvata tarkemmin toiseen postaukseen, kun en ole vielä kuvia kerennyt ottamaan näistä ihanuuksista..♥ Iines sai sormuksen, helmet, lasten astiaston sekä kolme erilaista, ihanaa, soittorasiaa.. :)

Pieni Iines Lumitähti ihanan päivän jälkeen...♥
Tämän ristiäismekon ostin HM:ltä ja se oli kokoa 50. 
Kokoa isompaa olisin mielelläni ostanut, mutta sitä ei ollut. Koko 62 taas roikkui jo nilkoissa ;) ja juuri sopivahan tämä oli juuri nyt päivänsankarillemme.

"Mä olen niin pienoinen,
pienoinen aivan..."

♥     ♥     ♥

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanilta ja onnistuneilta juhlilta. Onnea tytölle kauniista nimestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Oli tosiaan ihana päivä kaikkinensa ♥ :)

      Poista
  2. Ihanan tunnelmalliset juhlat ja kaunis nimi. <3 Onnittelut koko perheelle!

    VastaaPoista
  3. Onnea tytölle ihanasta ja persoonallisesta nimestä <3. (Ja voi miten tuossa ekassa kuvassa Iineksessä ja Aatoksessa on paljon samaa näköä!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Moni on tosiaan sanonut Aatoksessa ja Iineksessä olevan paljon samaa! Itsekin löydän yhtäläisyyttä, vaaleita kun ovat. Hauskaa nähdä vanhempana minkä näköiseksi tulevat! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)