sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Valmistuneita ja keskeneräisiä käsitöitä :)

Viime postauksesssa mainitsin tekemistäni käsitöistä. Nyt sain niitä viimein kuvattuakin. Olkoonkin, että osa jo käytössä "kuluneita"... :D Eipä näitä tekeleitä kyllä muistaisi jollei yhtään ottaisi kuvia muistoksi. Joku neulontapäiväkirja voisi tietysti olla kiva lisä, jonne voisi ohjeitakin kirjoittaa paremmin ylös. 


Pitkävartiset villasukat 7 veljestä -langasta, koko 43.
Nämä meni veljeni jalkoja lämmittämään. :)
(4 puikot, 16 silmukkaa puikolla, varressa 120 krs.)Nämäkin tehty 7 veljestä langasta, koko 46.
Malli fb:n Voihan villasukka! -ryhmästä. Varressa 15 krs 2o, 2n jonka jälkeen 2 riviä 2n,2o ja sen jälkeen 2 riviä 2o, 2n jne yhteensä 42 kerrosta yhteensä. Tämän jälkeen 5 krs 2o, 2n.
(4 puikot, 16 s. puikolla)Tämän virkatun pipon tein jo ennen Iineksen syntymää syksyllä, mutta nyt vasta sain aikaiseksi napata kuvat. Tämän ihanan pipon olen bongannut fb:n virkkaus-ryhmästä. Ohje on Pipon ytimestä -blogista. Kiitos Sinille ohjeen suomennuksesta. :) Lankana tässä Novitan Onni (100% akryylilanka). Kiva tuli. Lisäsin vielä nuo kukat pipoon, kun sen verran lankaa jäi vielä yli. Aiemmin olin tehnyt tästä 200g kerästä Iisalle sukat.

Pienen kukan ohje: 5 ketjusilmukkaa renkaaksi, 10 kiinteää silmukkaa renkaaseen, yhteen silmukkaan pylväs, pitkäpylväs, pylväs, kiinteä silmukka x 5.)


Nämä lapaset valmistuivat Mimosalle pari viikkoa sitten. Menivät samantien käyttöön ja ovatkin jo sen näköiset että käytetty on! :) Mimmin lempivärit. Hän itse valitsi langat jämälangoistani. Olen joskus vuosia aiemmin tehnyt Iisalle samalla mallilla lapaset, joten nämä oli suoraan kopioitu niistä. Turkoosi on muistaakseni Novitan Nallea ja vaaleanvirheä on Novitan Woolia. Tehty puikoilla nro 3, 12 silmukkaa puikolla.


Tässä eilen aloitettu villasukan alku. :) Ihastuin niin tuohon sinapinruskeaan ♥ vaikka en osaakaan sitä itselläni pitää päällä, on onneksi ystäviä joille nämä voi lahjoittaa, kunhan valmistuvat. :)


Myös pari ristipistotyötä pitää aina olla työnalla ;) Viime kesänä aloitin vasemmalla olevan krassiliinan tekemisen. Nopeasti into vaan lopahti ;) Seuraavana pitäisi liinan reunat huolitella... Työn tylsintä puuhaa. 

Oikealla olevan ihanan Bambi-taulun tilasin Coloren nettikaupasta. Tätä olenkin nyt tehnyt iltapuhteina. Kivaa vaihtelua villasukkien teolle, vaan sen verran enemmän käy harteisiin, että täytyy tehdä pikku hiljalleen.

2 kommenttia:

  1. Oi mite kivan pipon sieki oot saanu itelles tuolla ohjeella :) Mie ain välil sattumalta bongaan blogeista, mite ihmiset on käyttäny tuota miun suomennosta-kiva nähä et siit on ollu iloo ja hyötyy ihmisille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan tosi paljon! :) On kyllä ihana myssy ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)