sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kekkereitä ja aurinkoa... :)


Näissä merkeissä sujui tämäkin viikonloppu! ;) Iisan kaverisynttäreitä juhlittiin lauantaina, joten leivontahommia oli tiedossa taasen. Synttärimenu oli kuitenkin hieman suppeampi kuin aikaisemmat sukulaissynttärit. Tarjolla oli täytekakkua, voitaikinasta tehtyjä juustosuikeroita, marenkeja sekä sipsejä, porkkanatikkuja, riisipiirakoita, karneval-keksejä ja kirpeitä karkkeja. Lisäksi mansikka- ja appelsiinimehua. :) 

Perjantai olikin melko "hauska"... Juholla oli auto käytössään ja minä ajattelin reippailla pikkuisen kanssa perhekahvilaan ja niin teimmekin. Perhekerhon jälkeen oli onneksi ruoka jo valmiina ja siinähän sitä sitten syötiin ja Aatos kävi unille. Mimosa katseli DVD:ltä jotain lastenohjelmaa ja Iines nukkui hetken vaunuissa. Iisakin tuli koulusta kotiin. Tein kakkupohjan, siistin paikkoja, annoin välipalaa, lapsetkin heräilivät uniltaan. Nakkikeiton keittelin iltaruuaksi. Odottelin Juhoa kotiin kokouksesta, että pääsisin kauppaan ja leipomaan ja kun mies viimein puolen kasin aikaan kotiutui, jouduin toteamaan ettei miehestä ole valitettavasti juuri apua.. ;) Sen verran tönkkösuolatulta muikulta hän vaikutti! Juho oli käynyt aamupäivästä niskassa olevan rasvapatin poistossa ja ei juuri pystynyt päätään liikuttelemaan, saati nostelemaan tms. No, kaupassa sentään kävin ja hoidin iltapuuhat jonka jälkeen pääsin marenkien ja juustosuikeroiden tekoon.. ;) Siinähän se! Aamulla vielä imuroin huushollin ja koristeltiin kakku. Joskus tuo setti olisi ollut täys katastrofi mun mielessä, mutta nyt meni jo oikeastaan huumorin kautta... Kummasti nää neljä lasta opettaa! :D (Onneksi parissa päivässä jo Juhonkin olo vähän helpottunut!)


Iisan synttärikakku vol.2.

Iisa antoi jo aikaisemmin mulle ukaasin, että saisin pistää kaikki taitoni peliin, koska halusi heppakakun synttäreilleen... Jiihaa! Pieniä paineta. Mähän en ole koskaan harrastanut muuta kuin perustäytekakkuja, en ole tehnyt ikinä mitään prinsessa tms. aiheisia hienouksia kun en ole osannut. Mutta että nyt sit olisi väännettävä heppakakku! Onneksi taitava 11 vuotias tarttui myös haasteeseen ja ilmoitti itse tekevänsä kakkuun heppakoristeen. Minä taas lupasin tehdä hepalle nurmikon ja vääntelin tekstit vaaleanpunaisesta massasta. Mutta ihmeellisin oli varmasti tuo ONNISTUNUT KAKKUPOHJA!!! En ole muutamaan vuoteen tehnyt noita pyöreitä kakkupohjia, koska kyllästyin ainaisiin epäonnistumisiin niiden kanssa. Yleensä syötäväksi kelpaava oli vasta se kolmas yritys tai sitten kakkupohjan leipoi lopulta äitini... Sain monenlaisia ohjeita kakkupohjan tekoon muttei se siltikään onnistunut. Lopulta tosiaan aloin tehdä kakkupohjat kääretorttuohjeella, pari pellillistä kakkua ja johan onnistui! Mutta nyt ajattelin siitä tulevan liian ison kakun ja tartuin härkää sarvista. Tein vastoin kaikkia saamiani ohjeita, osa munista oli kylmiä, avasin välillä uuninluukkua (kun laitoin leivinpaperin lopussa kakkupohjan tummentumista estämään) jne. mutta siitä huolimatta SE onnistui! :D Jee, joko huono onneni kakkupohjien teossa on vaihtunut tai sitten vika on uunissa! Kakkupohjan tein tosin sillä kääretorttuohjeella, eli siinä oli vehnäjauhon lisäksi myös perunajauhoa. Ja tein sen pienempää omistamaani irtopohjavuokaan. Kakku täytettiin itse soseutetulla mansikalla ja banaaniviipaleilla. Minä soseutin mansikat ja Iisa pilkkoi banaanit ja kasteli kakkupohjat vedellä sekä lopulta täytti kaakut. Kermavaahdot tein aamulla ja pohjan levitin kakun päälle ja Iisa pursotteli kermat ym. voidaan olla ylpeitä suorituksestamme! :)


Viikonloppuna sattui olemaan ihana sää. Pääsin molempina päivinä tekemään vaunujen kanssa tunnin lenkin. Sunnuntaina tuli haettua Raatilta tramppa pihaan ja miehet sen kokosivatkin päivän päätteeksi. Juho huolsi vähän pyöriä, minä viskasin kanervat roskiin, tyhjensin hiekkalaatikolta rikki menneet lelut ja keräiltiin vähän risuja. Suunniteltiin vähän terassiakin takapihalla. Tuli jo niin kivat kesäiset fiilikset mieleen! :)


Ja tämä ihana puolivuotias on alkanut istumaan jo syöttötuolissaan ja saipa neiti ensimmäisen päärynämaistiaisen tänään suuhunsa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)