Vaatehaaste: mitä, mistä ja miksi? 22.8. Päivitetty! :)

Jatkossa "haasteeni" uusimmat hankinnat ovat tässä ensimmäisenä. Päivitetty 22.8.2015!

30. 5.8.2015 Mikkelin Click Shoes, Riekerin kävelykengät, 55e
Syksyksi kävelykengät töihin ja muualle missä täytyy olla hieman siistimpänä liikkeellä.

29. 5.8.2015 Carlson Mikkeli, Wolfskin takki, 189,95e
Elämäni ensimmäinen retkeilytakki. No, okei, tarkoitus on todellakin pitää tätä muuallakin kuin vain retkeillessä. Vaikka oli alennusmyynneissä, niin silti melkoisen suolainen hinta jäi vielä maksettavaksi. Tuhlasin tähän loput "maitorahat". :)

28. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, puuvillainen tähtihuppari, 11,22e
Kun minut valittiin Silverjunglelle kotimyyjäksi, ajattelin hankkia kesän alennusmyynneistä kivoja vaatteita huokeaan hintaan (jo alennettuja vaatteita jos tilasi 100e edestä, sai vielä -50% loppusummasta pois). 

27. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, basictoppi ,4,47e
Vaatetta arkeen.

Kuva vielä puuttuu
26. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, trikoojoogat, 7,45e
Vaatetta arkeen ja kesään.

25. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, raitatunika, 6,47e
Vaatetta arkeen.

24. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, tähtipaita, 6,47e
Vaatetta arkeen

 23. 15.7.2015 Silverjunglen nettikauppa, kukallinen kellohame, 6,47e
Vaatetta myyntityöhön.

20. 21. ja 22.
21.7.2015 Aleksi13 Jyväskylä loppuunmyynti -70%

Vaaleanpunaiset OIS tennarit, 8,99e (Lähtöhinta 29,95e)
Mustat OIS Loaferit, 23,99e (Lähtohinta 79,95e)
Mintunvihreät OIS balleriinat, 20,99e (Lähtöhinta 69,95e)
Mulla on aivan surkea kenkätilanne tällä hetkellä... Vagabondin lempikävelykenkäni ovat tulleet siihen pisteeseen, ettei niillä oikein kehtaisi enää kävellä ihmisten joukossa. Monta vuotta hyvin palvelleetkin. Ja nyt olisi tarve uusille hyville kävelykengille. Nuo tennarit nyt on ok, mutta katsotaan, miten käy ostamilleni loafereille ja balleriinoille. Ostotilanteessa mulla oli jalat hieman turvoksissa ja ajattelin, et kotona nämä 39 kokoa olevat kengät ovat ok, mutta aikas napakoilta ne tuntuu.. Täytyy nyt makustella suureneeko kengät tai pienentyykö jalkani.. ;) Toivottavasti alelöydöistäni ei tullut ihan hutiostokset! 

17. 18. ja 19.
29.6.2015 Cubus siniset pöksyt, 14,95e Nämä housut löytyivät, kun täytyi saada automaatilta nostettu 20e seteli rikottua niin, että päästiin Aatoksen kanssa vessaan... Mutta tuollaiset housut oli myös ajatuksissa ostaa... 
29.6.2015 Cubus 3 x alushousut, ota 3 maksa 2 -tarjous, yhteensä 13,90e

29.6.2015 KappAhl yöpaita, ilmainen (Tarjous, osta 3 tuotetta, saat halvimman ilmaiseksi. Seuraavassa kuvassa siis tähän tarjoukseen kuuluvat muut vaatteet.)

15. ja 16. 
29.6.2015 KappAhl
Mustat pitsilahjeleggarit, 17,95e 
Valkoiset pitsilahjeleggarit, 17,95e
uusi legginssejä tarpeeseen.


 13. ja 14. 
23.5.2015 Kierrätyskeskus
Marimekon pallopaita, 1e Mun kokoani ja aivan kuin uusi! Hyvä löytö siis! :)
beige toppi, ilmainen (toinen olkain oli irronnut, korjasin sen muutamalla pistolla) Tämä myös mieluisa ja ilmainen löytö!! :)


10., 11. ja 12.
5/2015 Silverjunglen kesätoppi 19,95 e nettimyymälästä
jotain uutta teki mieli ostaa kesävaatteisiini. Samalla halusin testata, millaisia Silverjunglen aikuisten vaatteet ovat. Laadukkaalta vaikuttaa. :)

9.6.2015 Farkut, Kappahlista, 34,95 e 
Nyt mulla on peräti kolmet sopivat farkut! ;)

8.6.2015 HM kukkapaita, 5e nettikirpputorilta
Niin mun tyylinen, ja kierrätystä tällä kertaa, joka plussaa. :)

Kahden kuukauden aikana rahaa on palanut
vaatteisiin 220,87 e
kenkiin 138,78 e
yhteensä 359,65 e
(eli per kuukausi 179,82 e)
*********************************************************************************************


Minä olen meidän perheessä ihminen, joka huolehtii lasten vaatettamisesta. Välillä niitä täälläkin olen esitellyt. Toisinaan sitä joutuu hankkimaan vaatteita ja asusteita itsellekin.. Mietin mielessäni paljonkin kuluttamista ja kierrättämistä, omia valintoja, arvomaailmaani. Mitkä ohjaavat ostopäätöstäni? Kuvittelen, että se on tarve, mutta myönnän myös hankkivani vaatteita toisinaan heräteostoksina. Myönnän senkin, että välillä nautin shoppailusta ja se on minusta myös hyvin rentouttavaa. Toisaalta kuitenkin lähes samaan aikaan hakkaa takaraivossani ajatukset maapallon hyvinvoinnista. Miten ekologista kuluttamiseni on, kuka vaatteeni on tehnyt (lapsi, aikuinen, suomalainen, eurooppalainen, vai todennäköisimminkö joku jossain "halpatyövoiman maassa"), millä palkalla, millä myrkyillä, millä työajalla? Paljonko luonnonvaroja on tuotteeseen käytetty, puuvillaa, oljyä, bensiiniä? Ihan jo siitä lähtien että vaatteet tuodaan sieltä kaukaa tai täältä läheltä.

Suurimman osan vaatteistani ostan uutena. Joskus löydän jotakin kirpputoreilta, mutta valitettavan harvoin. Tähän syy on osittain se, ettei minulla ole aikaa käydä kirpparilla ja jos jotakin tarvitsen, on se nopeampi usein löytää täsmäiskuna jostakin vaatekaupasta kuin kirpparilta. Toki nettikirpuilta voisi hankkia vaatteita, mutta haluan sovittaa ja nähdä vaatteen, ennen kuin teen ostopäätöksen, koska jollei tuote vastaisikaan kuvausta, ei minusta kuitenkaan olisi valittamaan tai vaatimaan hyvitystä... Kirpparilta teen kuitenkin monenlaisia "löytöjä", mutta mitä ne ovat, se on ennalta vaikea arvata! ;) Vaikka omatuntoa soimaa, ostan vaatteita niin H&M:ltä, Vero Modasta kuin Meandilta. Yleensä ostan vaatteita ajatuksella, että tätä tulen käyttämään kunnes joko kyllästyn, tai vaate on käytetty loppuun asti. Sen jälkeen vaate on päätynyt joko kirpputorille myyntiin, kierrätyskeskukseen tai roskikseen, koska lumpuille en ole löytänyt kierrätyspaikkaa. Mutta nyt siihenkin on tullut muutos! H&M on jo jonkin aikaan ottanut käytettyjä vaatteita ja kodintekstiilejä vastaan ilmaiseksi. Kunnolla, määrällä tai merkillä ei ole merkitystä. Palkaksi tästä on saanut etukuponkin (max.2 kpl). Minkä arvoinen se on, ei ole tiedossani? Ja asia ei niin kiinnostakaan, koska suurinta tyydytystä minulle kuluttajana tuo tieto, ettei tarvitse heittää vaatetta roskiin, vaan siitä voi vielä tehdä jotakin. 

Tällä hetkellä meillä on kodinhoitohuoneessa pussi, jonne olen kerännyt mm.  H&M:lle kierrätykseen lähteviä vaatteita. Sinne on kertynyt niin rikkinäiset sukkahousut, pikkuhousuja, rikkinäisiä sukkia... Siis näitä jotka muuten menisivät auttamattomasti roskikseen. Pussissa on myös joku karkeaksi kulunut pyyhe, mutta sen ajattelin viedä löytöeläintalolle, jonne ovat aikaisemminkin huolineet kodintekstiilejä. Menevät siis tarpeeseen! :) Pussissa on myös pari Juhon reikäistä puuvillapaitaa, joista mulla on suunnitelmat tehdä ajastaan meille räsymatto... jne. Kierrättäminen tuo mulle mielihyvää! :) 

Vaatehaaste: mitä, mistä ja miksi?

Näistä ajatuksista sain idean selvittää mitä minä oikeasti kulutan/ostan itselleni ja ajattelinkin haastaan itseni kirjaamaan/kuvaamaan kaikki vuoden aikana ostamani vaatteet ja asusteet. Ja koska ymmärrän, ettei se välttämättä blogini kaikkia lukijoita kiinnosta, ajattelin tehdä siitä oman sivun tähän blogiin, kunhan ensin vain löydän kuinka lisäsivu aukenee... ;) Tarkoituksena ei siis ole lietsoa itseäni ostamaan enemmän/tai olemaan ostamatta, vaan selvittää tuleeko niitä vaatteita minkä verran ostettua, paljonko hankintoihin menee rahaa ja niin.. katsotaan mitä vuoden seurannassa ajastaan selviää! :)

Toki lastenvaatteita meillä kulutetaan ja ostetaan vielä paljon enemmän, mutta neljän lapsen vaatehankintojen kuvaaminen olisi jo niin työlästä, ettei aika ja voimavarat siihen riittäisi! :D


Joten näillä puheilla, ensimmäiset tähän haasteeseen kirjaamat hankintani: (9.4.2014)


1. Mekko Vero Modasta, 19,95e. 
Heräteostos, oikein sisäänheittotuotteiden sisäänheittotuote! Kun näin tän rokkumassa siinä liikkeessä, niin nappasin vaan mekon käsiini ja samantien sovittamaan. Ihana!

2. Onlyn kevättakki, Vero Modasta, 59,95e.
 Kevättakin hankintaa olin suunnitellut jo muutaman viikon ajan, mutta ilman tuota ensimmäistä ostosta, en olisi tätäkään löytänyt. 

3. Varvastossut 2 kpl, H&M:ltä tilattu. Hinta 9,88 e yhteensä
Nämä ovat vanhastaan tuttuja ja hyväksi havaittuja!

Ps. Toivon, ettei tämä haaste saa ketään ainakaan kuluttamaan enempää, vaan miettimään omaa kulutustaan ja ostoskäyttäytymistään! Toki, jos jaksat hypätä haasteeseen mukaan, niin viskaappa mua kommentilla! :)

22.4.2015 Mikkeli Lindex
4. 3x alushousut "osta3 maksa2". Hinta yhteensä 17,90e.


25.4.2015 Tallinna
5. Jumppakengät, 75,95e.
Jumppatossujen hankinta on pyörinyt mielessä jo parisen vuotta! Kyllä! Edelliset on varmaankin ennen vuosituhannen vaihdetta ostettu, joten jumppatunteja niillä alkaa olla jo melkoisesti takana... Lisäksi nämä viimeisimmät raskaudet ovat suurentaneet jalkaani hieman, joten senkin takia ihan hyvä siirtyä viimein uusiin jumppakenkiin. 


25.4.2015 Nettikauppa Campadre
6. Mohedan puukengät, 52,95e posteineen.
Nämä olivat blogibongaus OiMutsiMutsilta.. Mainonnan uhri siis... 6.5.2015 Elloksen nettimyymälästä
7., 8. ja 9. Espritin paidat, yhteensä 63,17e 
(postikuluineen ja alennuksineen)
Uusia, siistejä paitoja tarpeeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)