lauantai 11. helmikuuta 2012

Viikonloppu pataruokien parissa!



Älkää pelätkö, tästä ei ole tulossa ruokablogi, vaikka taas ajattelin jakaa ihanan pataruoan kanssanne. Kyseessä siis Moskovan pata, ah mikä jumalainen makunautinto! Tällä hetkellä istun kiikkutuolissa, vatsa erittäin pinkeänä ja pyöreänä. Johtuen siis muustakin kuin pelkästään raskaudentilastani. Katselin eilen netistä myös muita pataruokia ja tämän padan nimen olin bongannut Facebookissa olevasta ruokaryhmästä. Uteliaisuudesta katsoin mitä pataan tulisi ja kerrottuani miehelleni tästä, hänkin innostui. Kävimme aamulla kaupassa ja nappasimme kotikokista tämän ohjeen ostoslistallemme!

Moskovan pata
4 sipulia
4 venäläistä suolakurkkua
1 kg naudanpaistia
1 rkl voita
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl cayennepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl voimakasta lihalientä
1 prk aura-gold sinihomejuustoa
2 prk smetanaa
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen
  • Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi kaksi suolakurkkua ja laita ne siivilään valumaan, niin että liemi jää talteen
  • Kuutioi paisti. Laita lihat pataan ja paista voissa kuutioihin kaunis väri. Lisää sipulit ja hunaja pataan. Sekoita hyvin ja lisää suolakurkku. Paista ahkerasti käännellen n. 5 min
  • Lisää pippurit. Paista vielä vähän aikaa. Kaada suolakurkkuliemi pataan. Ripottele vehnäjauhot joukkoon, lisää lihaliemi ja murustele juusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Lisää lopuksi smetana. Laita kannella peitetty pata 200 asteiseen uuniin kypsymään tunnin ajaksi. Alenna tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen. Kypsennä vielä puolisen tuntia tai niin kauan että liha on mureaa. Ota kansi padan päältä ja anna ruuan olla uunissa sen aikaa, että pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan
  • Kuutioi loput suolakurkut ja ripottele padan päälle ennen tarjoilua. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin ja raikkaan salaatin kera

Itse olin kaupassa käynnin jälkeen huonovointinen ja vääntäydyin Mimosan kanssa päiväunille. Joten Juho alkoi sitten tekemään tätä herkkua. Ohjeesta poiketen meillä oli tavan maustekurkkuja, ei noita venäläisiä ja sitten vain 1 tl cayennepippuria meni pataan. Oli sen verran tulisen makuista. Ja kunnon padan puuttuessa, luistimme tällä kertaa vielä uunihauduttelulta ja pata sai tekeytyä reilun tunnin lieden lämmössä emalikattilassa. Joka tapauksessa ruoasta tuli herkullista! Suosittelen muillekin herkkusuille jos vain lihaisat pataruoat uppoavat! ;)

Minä - vanha pataruoan tekijä - haaveilen täällä jo kauniista omasta emalipadasta.

*    *    *


Muuten päivä sujui leppoisasti. Mies teki graduansa muutaman tunnin ja me Mimosan kanssa viimeisteltiin parit ystäväpäiväkortit joita aloiteltiin perhekerhossa torstaina. Niin ja kaupasta ostin talven ensimmäiset tulppaanit päiviämme ilostuttamaan!  <3 Iisa oli siis tänä viikonloppuna isänsä luona. Illalla menemme vielä saunomaan vanhemmilleni.. Ja huomenna sitä yhtä asuntoa katsomaan... Jännittää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)