maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mimosa 1v 9kk ♥Mimosa 1v8kk ♥Mimmikäiselle tuli taas muutama kuukausi ikää lisää! :) Tämän parin kuukauden aikana puheen kehittyminen on jatkunut vuolaana. Pieniä lauseita alkaa olla päivä päivältä enemmän sanavarastossa. Kuukausi sitten tyttö mietti että "äiti ... antaa ..." ja näytti kulmakaappia missä keksejä! Pappaa kutsui tänään "pappa, pappa" ja siihen kun ei heti pappa mitään vastannut, niin Mimosa alkoi kutsumaan pappaa Uho, Uho, Uho (=Juho!) :) Johon täytyi sitten korjata, ettei papan nimi ole Juho! Pappa sanoi Mimosalle että sano pappa vaan, äitiskin on käyttänyt "iskää" kutsuttaessa eikä etunimeä! :)

On hauskaa kuunnella tuota puhumaan opettelevaan lasta! Mimosalla on aika harvoin mitään "omaa puhetta" enää. Paitsi silloin kun on oikein TOSI paljon asiaa! Silloin tulee sanojen väliin sitä omaa kieltä, mutta muulloin tosiaan ihan oikeita sanoja ja pikku lauseita. Sanoja Mimmi toistelee kuin papukaija. :) Täytyy olla varovainen mitä päästelee suustaan!

Mummon kuollessa kun puhuttiin että mummo on nyt taivaassa enkelinä. Puhui Mimmi monta viikkoa "Mummo taiva enke". ♥ Nyt mummoa ei enää juurikaan puheissa muistu. Kuvan kyllä jos näkee, niin sanoo heti että mummo. Taitavat muistot pikku hiljaa unohtua pikkuiselta...

Mimosa osaa pyytää papea (paperia) suun pyyhintään ruokailun jälkeen. Haluaa piitää (piirtää), pyytää aipea eli mehua. (Mistähän tuo "aipe" on tullut?)Perhekahvilassa välipalalla :)

Perhekerhossa ja -kahvilassa käydessä tyttö on ollut kovin kiinnostunut leikkiautojen parkkitalosta joten kun sellainen meitä vastaan tuli kirpparilla, niin 5 eurolla korjasimme sen mukaamme! :) Ja tietenkin muutamat 20 sentin pikkuautot siihen kaveriksi ostettiin. Toisaalta Mimmi edelleen tykkää nukkeleikeistä. Työntelee yleensä kahta vauvaansa vaaleanpunaisissa rattaissaan ja sitten pistää niitä Aatoksen turvakaukaloonkin istumaan ja peitettä päälle. Perhekerhossa on myös kaverit tulleet kerta kerralta tärkeimmiksi ja mukavien tyttöjen nimiä muistellaan ja toistellaan viikon aikana monesti kotonaollessa. :)

Parin viime viikon aikana Mimosa on onneksi myös päässyt myös sauna/suihku/peseytymiskammostaan! Huh onneksi! Ja eilenkin tyttö jopa oikein pyysi että mennään pesulle! Siellä se sitten istui vannassa saunanpuolella ja leikki kylpyleluillaan. Aatoskin oli välillä ammeessa seurana! Meidän pienet kylpijät! Tukanpesu nyt ei tietenkään mitään mieluisinta hommaa ole, mutta onnistuu kuitenkin nyt paremmin kuin pitkään aikaan!

Siitä tulikin mieleen, että Mimosan etutukka pitäisi leikata, on jo uhkaavasti silmille menossa.

Mimmi tykkää kovasti olla ulkona leikkimässä. Pihalla oleva vihreä muovilapio on enemmän kuin tärkeä kapistus tytölle! Se on monesti otettava autoonkin mukaan jos jonnekin ollaan menossa. Iisa ja Iisan koulukaveri veistivät Mimmille lumesta oman postilaatikon, ja muitakin lumileikkejä tytöt leikkivät keskenään. Mimosa tykkää istua myös pulkan kyydissä, ainakin silloin jos Aatos-veikkaa vedetään myös pulkan kyydissä!


Piirrustushommia!


Eräänä päivänä Mimosa sanoi mulle: "Kuva" ja näytti kameraa! Selvisi, että hän haluaisi että otan kuvia hänestä ja Ruusa-kissastamme. No tottahan äiti mielellään pienet poseerauskuvat Mimmistä nappasi! :)


Myös legoleikit ovat edelleen kovin mieluisia. Vaikka pikkuveli välillä vähän ärsyttääkin kun meinaa ottaa niitä juuri Mimmin haluamia legoja... :)

Jossain vaiheessa Mimmillä oli sellainen kausi meneillään, jolloin tyttöä ei meinannut saada yöunille jos päivällä nukkui päikkärit. Joten yritettiin hetki ilman päikkäreitä. Tilanne onneksi muuttui aika pian ja päikkärit ovat taas päivässä mukana. Mukavaa suoraan sanottuna! Päiväunet kestävät 1-2h ja yöunille tyttö menee klo 21 tietämillä. Aamulla unta riittää 8-8.45 asti. Tykkään! (Tosin Aatos herää jo 6-8 aikaan, että sillä tavalla...)

Ja hienoin oppi tänne loppuun! Mimosa kävi muutama ilta sitten potalla pissillä! Ensimmäistä kertaa suostui istumaan potalle (isosiskon kannustuksesta) ilman vaippaa ja pitkän ponnistelun tuloksena pissahan sinne pottaan pärähti! Jippijaijee! :D Seuraavaa kertaa odotellessa... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)