perjantai 12. kesäkuuta 2015

Iines 8 kuukautta ♥


Iines - pikku naisemme - täytti hetki sitten kahdeksan kuukautta!

Kirjoitin omalle fb-sivulleni suurin piirtein näin:
"Hän konttaa ja menee sisarusten perässä minne vain pääsee! Osaa hauskuttaa kiljumalla, istuu napakasti, työntää kaiken suuhun (paitsi yleensä kiinteät ruuat...), hampaita on 2, tukkaa harvakseltaan, ja tällä hetkellä on osoittanut rankkoja eroahdistuksen merkkejä, jos äiti käy esimerkiksi niinkin kaukana kuin postilaatikko! ♥ Hän nukkuu yöt äidin kainalossa ja ruuaksi syö lähinnä äidinmaitoa. Niin ihana!♥"

Kahdeksan kuukautta täyttäneille kuuluu myös lääkärineuvolassa käynti, sitä ennen päivitettiin tuoreet mitat ja ne olivat seuraavat:

8kk mitat (6kk)
paino 7280 g (6710 g)
pituus 65,5 cm (64,1 cm)
päänympärys 41,6 cm (40,8 cm)

Lääkäri kirjoitti neuvolakorttiisi:
"Hyväntuulinen ja liikkuvainen tyttö. Osaa jo hienosti kontata ja hallitsee hyvin istuma-asennon. Tukea vasten seissytkin. Hirschberg ja punaheijaste +/+ ♥ & keuhkot + vatsa ok. A.Fem +/+, vulva siisti. Iho hyvässä kunnossa. Kasvu tasaista, hieman alakäyrillä mennään."

Seuraavaksi 10 kk ikäisenä mitat

Iines on tosiaan alkanut konttaamaan kovaa kyytiä. Kävimme toukokuun lopussa tätini ja serkkuni juhlissa, jossa Iines näki kuinka vähän isompi kaveri konttasi ja otti selvästi mallia siellä. Muutamia askeleita oli toki kontannut jo kotopuolessa, mutta tuon jälkeen meno muuttui ja koko talo aukesi pienelle konttaajallemme! :) Nykyisin täytyy olla valppaana kissanruokien ja hiekkojen kanssa. Kas kummaa! tuntuvat tätä pienintäkin kiinnostavan yhtä paljon kuin muitakin tässä vaiheessa. ;)

Tässä ollaan keretty taas kerran kissanruoka-apajille...

Ja tässä ihana misulaisemme on saalistanut itse leluhiiren ;)

Siinä missä kissanruoat näyttäisi maistuvan ainakin noin kokeilumielessä Iinekselle... Ovat kiinteät ruuat olleetkin sitten vähemmän kiinnostavia. Oikeastaan ihan nyt parina viime päivänä ruoka on alkanut kelpaamaan, vähän hetkestä riippuen, jopa hyvin. Joskus kupillinen puuroa, joka on yhtä kuin puoli desiä, menee marjojen/soseen kanssa. Joskus - harvemmin - maistuvat kasvis- tai lihasoseet, sormiruokaillen menee jotain, mutta määrät eivät kummoisesti masua täytä. Hedelmäsoseet maistuvat paremmin, mutta ei toki aina nekään. Juhon antamana todennäköisesti menekki suurempi, kuin tissimaidolta tuoksuvalta äidiltä.. Pikkuhiljalleen, mutta paremmin koko ajan! :)

Tässä mä ajattelin vielä, et Iines on nyt jumissa pöydänjalassa, mutta ehei se ei pitkään pidätellyt ja matka jatkui! :)

Lattioilta Iines kerää kaiken mielenkiintoisen suuhunsa. Tekee varmasti hyvää vastustuskyvyn kehittymiselle, silti tekisi mieli heiluttaa imuria vähän väliä... Vaikka näyttää siltä, ettei meillä edes imuri vieraile päivittäin... (huoh! Mistä tätä sotkua tulee???) Onneksi tytöllä on sen verran herkempi sihtikurkku, ettei ainakaan vielä ole mitään kovin isoa suunun joutunut, saati sen pidemmälle päässyt. :P

Yöt sujuvat nukkuen ja syöden. Välillä hän nukkuu omassa sivuvaunussaan, mutta sitten taas äidin kainalossa herkkua lipitellen.. Mutta siinähän tuo mennee. Niin ne on aiemmatkin vauvat noudattaneet samaa kaavaa. Päiväunia on kahdet, puolenpäivän aikoihin 2-3h unet ja sitten myöhemmin illemmalla vielä toiset noin tunnin pituiset unoset. Päikkärit Iines nukkuu vaunuissa pihalla.

Viimeisen viikon aikana on eroahdistus tosiaan alkanut heräilemään Iineksen mielessä. Jää herkemmin itkemää iskän syliin tms. jos minä lähden kaupassa tai vaikkapa postilaatikolla käymään. Mutta normaaliahan tuo, kun lapsi huomaa, ettei tämä Iines/äiti-suhde olekaan pelkkää symbioosia, vaan ihan erilliset ihmiset ollaan. No, onneksi mun ei tarvitse olla pitkiä aikoja pois lapseni luota, niin eiköhän tuo pian helpota.


Näin suloisia kenkiä (tossuja) tilasin Iinekselle Aliexpressin kautta. Maksoivat 2-3e kappale, ja postimaksujahan näihin ei tule, kun tulee kiinanpostin kautta.. Paremmin pysyvät jaloissa kuin yhdetkään hm/lindex-osastolta ostamani kengät, vaikka lienee saman maan tuotoksia? Ja hm/Lindexillä ne toki maksavat noin 10e luokkaa... Nuo kesäsandaalit ovat vielä hieman suuret, mutta eipä tässä nyt niin hellekelejä vielä ole ollutkaan, jotta niitä odotellessa.. ;)

Vaatteissa on käytössä 62-68 kokoiset. Odotan jo kovasti, että päästäisiin käyttämään hellevaatteita ja kesämekkoja... No, jospa tälle kesällekin olisi hellepäiviä jossain vaiheessa tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)