keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Iines 1 vuotta ♥


"Kultahippuja hiuksiisi heitän,
suukoilla pienet kasvosi peitän,
onnea sulle tahdon vaan,
enkelin vierelles kulkemaan"

Viime viikonloppuna juhlimme rakkaan, pienen, yksivuotiaamme syntymäpäiviä. 

Vieraita oli 24 kaikkinensa, tästä puolet lapsia. Mukavasti siis tällä kertaa pääsi porukkaa paikalle ♥ :) Aloitin juhlavalmistelut keskiviikkona, jolloin leivoin lasten kanssa 2 kääretorttupohjaa (täytekakkuun) sekä marengit. Perjantaina, Valio-myrskyn puhaltaessa pihalla, leivoin loput! Onneksi sähköt eivät menneet... Hyvä tuuri kävi siis!!! Lauantai-aamuna hermoilin vielä riittävätkö tarjoilut, ja jostain ihmeestä tuli korvapuustihimo, niin päätin leipasta vielä muffinssivuokiin korvapuustit. Toki siivous tapahtui myös pääasiassa lauantai-aamuna. Hyväksi juhlien alkamisajaksi onkin meidän perheessä muotoutunut kello 15. Siihen mennessä päiväunet on yleensä nukuttu, siivottu ja saatu pöytätasot raivatuiksi ja isäntäväki yleensä juhlavaatteet päälle ja naamankin suht edustavaksi. ;) Synttärimenu oli seuraava:
kermainen täytekakku mansikka-banaani täytteellä ja vpun. tomusokerikuorrutuksella, Helenan suklaakakku kermavaahtokoristuksin + mansikkasosetta kastikkeeksi, marengit ranskalaisittain, Dumle-muffinssit, välimerenpiirakkaa, coctail-piirakat, suolaiset pikkukalakeksit, karneval-keksit, pienet korvapuustit sekä hedelmäsalaattia. Juomina teetä, kahvia ja mansikkamehua. :)


Iines keskittyi puhaltamisen sijaan varmistamaan, että pääsi maistamaan ainakin kermavaahtoa ensimmäisen kerran elämässään ;)


Kun aloimme avaamaan lahjoja, paikalle porhalsi samantien pari apumiestä ;)


Iines sai ihania lahjoja:
ksylofonin, pienen leikkihellan tarvikkeineen, suloisen bodyn ja neuletakin, muumi-aterimet, oman ruoka-alustan ja mukin+aterimet, muumi-pyyhkeen ja -kupin, paidan ja sukat, pehmolelun ja rahaa. Oman perheen lahja on vielä hankkimatta, mutta kortti sentään jo kirjoitettu ;)


Oikeana synttäripäivänä käväistiin sitten neuvolassa ottamassa tuoreet mitat.

Iines 1 vuotiaana (mitat 10kk)
pituus: 70,7 cm (68 cm)
paino: 8040 g (7570 g)
päänymp. 43,3 cm (42,4 cm)

"Onnea 1-vuotiaalle! Olet mahtava hymytyttö. Konttaat, kävelet hyvin tukea vasten. Sanoja tulee jo useita, uusina anna ja ei. Kasvat hyvin & tasaisesti omilla käyrillä. Syöt hyvin & monipuolisesti. Hampaita tullut paljon. Kaikki ok."

Lisäksi neuvolakäynnillä Iines sai 2 rokotetta. Näistä nousi pieni lämpö illalla, joka on jatkunut vielä seuraavana päivänäkin. Muuten ok. Seuraavan rokotuksen haemme 1 kuukauden päästä. 

*     *     *

Neuvola oli siirtynyt evakkoon entisen vuodeosaston puolelle. Samaan paikkaan siis, missä äitini oli 2,5 vuotta sitten joka toisen viikon hoidossa... Kuinka ollakaan lastenneuvolan terveydenhoitaja oli huoneessa 2. Muistot tulvahtivat samantien mieleen 2,5 vuotta taaksepäin. Ja hieman kurkkua puristi... Saman huoneen oven kun edellisen kerran suljin, kävin silloin hyvästelemässä rakkaan äitini...♥ Elämä jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)