maanantai 24. helmikuuta 2014

Teetä ja tuoretta pullaa! ja imetyksen lopetuskin.. :)


Teetä ja tuoretta pullaa!

Tänään ei ollutkaan perhekerhoa, onneksi muistin ennen kuin oltiin tosissaan sinne lähdössä, koska on hiihtoloma. Pihalle meno ei houkutellut myöskään, sillä siellä on niin liukasta ja meidän talon viereen on tullut melkoinen sulamisvesilammikko, jonne arvatenkin tenavien mieli tekisi ensitilassa jos pihalle mentäisiin. Tai ainakin Mimosa jo kovasti kyseli kurasaappaiden perään, kun katseli ikkunasta kaihoisasti kohti lammikkoa! Kyllä mulle olis vielä maistuneet ne kunnon talvi-ilmat, eikä tämmöinen ennenaikainen kevät... No, onneksi lauantaina kohti Iso-Syötettä ja toivon mukaan talvisempia säitä??!! 

Koska aamupäiväulkoilu ei hotsittanut, tuntui kuitenkin sen verran minulla olevan virtaa, että pyöräytettiin puolen litran pullataikina. Mimosa hämmensi vispilällä niin pitkään kuin jaksoi, ja minä sekoitin loput jauhot. Leipomisvaihe oli melko jauhoisa... Etenkin Aatoksen osalta, hän pääsikin lopuksi kuistille jossa tomutin vaatteista suurimmat jauhot, mutta body joutui kyllä vaihtoon! Pullien kohtessa tein kanakastiketta ja keitin riisit, joten leivonnan päätteeksi päästiin suoraan syömään. Hyvin maistui kaikille.


Äidin pienet maisteijat ♥

Nyt lapset ovat molemmat päiväunilla. Perjantaina loppui Aatoksen imetystaival, joten hieman jännitti, kuinka minulta sujuu päikkäreille nukutus ilman tissiä... Mutta onneksi hyvin, ei juuri tissin perään kaiveltu! ;) Ensimmäinen yö ilman tissiä, kului aika pitkälti huutaessa... Toisena yönä Aatos heräsi kolmisen kertaa itkemään tissiä, mutta rauhoittui Juhon kanssa melko nopeasti ja siirtyivät olohuoneeseen jatkamaan uniaan. Kolmantena yönä Aatos heräsi varmaan neljä kertaa, mutta ei edes kunnolla itkenyt vaan Juhon silittelyllä jatkoi lähes samantien uniaan... Huh! Menipä tämä helposti! :) 


Mun pitäisi etsiä jostain käsiini Tove Janssonin elämänkerta "Tee työtä ja rakasta", se olisi seuraava lukupiirin kirjanen.. Hyvin tuntuu olevan kirjastoista lainassa tuo! Kuvassa Iisan näkemys aiheesta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)