lauantai 14. helmikuuta 2015

Neiti neljä kuukautta ♥

Iines nukahti kesken illanvieton viltilleen... ♥

Kävimme heti helmikuun alkupuolella lääkärineuvolassa ja siellä oli kaikki hyvin. Uudet mitatkin saatiin.

4 kk mitat (3 kk mitat)

paino 5700 g (5290 g)
pituus 60,1 cm (58,5 cm)
pään ymp. 39 cm (38,5cm)

"Suloinen, tyytyväinen tyttö. Kasvaa tasaisesti, sirorakenteinen. Sydämestä tai keuhkoista ei poikkeavaa. Vatsa palp O. A.Fem +/+. Iho siisti. Lonkat napakat. Alaraajoihin tukevasti varaa. Vatsamakuulla hyvä kyynärnoja. Yritys eteenpäin jo on. Liikkeet ja esineen käsittely symm. Punaheijaste norm. Katseella hyvin seuraa. Aukileet norm."

Seuraavana 5 kk neuvola + rokotteet.

Tällä kertaa ei tosiaan rokotteita annettu. Huh! Viimeksihän Iines oli käsittelyarka ja vähän lämpöäkin nousi. Pieniä oireitahan nuo, tiedän, mutta silti ikäviä lapselle. No, jospa seuraavan kerran rokotteista ei tulisikaan mitään. Kasvua Iines jatkaa siellä saman alarivin tuntumassa kuin aiemminkin. Ehkä siinä kuitenkin pientä nousua oli ylöspäin? ;) No, pikkuruinenhan hän on edelleen.


Näin pääsi käymään, kun Iines vietti aikaa lattialla. Neiti touhuilee jo sen verran paljon, että siirtyilee jo itse viltin päältä pois. Myös viikon sisään opittu selältä mahalleen kääntyminen on tuottanut lisää työtä vanhemmille! :D Vähän väliä olisi käännyttävä, kerran jopa on Iines onnistunut kääntymään takaisin selälleenkin ja siitä taas masulleen... Masulla ollessa kädet ja jalat veuhtovat kovasti, niinkuin tässä nyt kiire olisi lähteä liikkumaan omatoimisesti! Onneksi yöt ovat rauhallisia kääntyilyn suhteen. Siellä neiti makaa joko tissin vieressä tai sitten omassa sängyssään, pienen tyynyn päällä ja on tyytyväinen oloonsa. :)

Myös kiljahtelua ja ääneennauramista on alkanut tulemaan nyt kun neljä kuukautta saavutettiin. Mutta myös pientä vierastelua satunnaisesti, pappaakin kerran. 

Vaippakoko on edelleen päivisin 2 ja yöllä 3. Mietin tänään, pitäisikö turvakaukalosta ottaa jo se pienennin pois.. Hyvinhän tuo on vielä istuimeensa mahtunut. :)

Päivisin Iines on alkanut nukkumaan pitempiä pätkiä ulkona vaunuissaan. Maksimi taitaa olla tällä hetkellä neljä tuntia pikku pakkasessa. Ihanaa! Toisinaan jos herää ja ei meinaa uni tulla vaunujen veivaamisesta huolimatta, olen siirtänyt vaunut sisään ja yllättäen uni jatkuukin sisällä vielä tunninkin. Nuo Cobra-radiopuhelimet ovat toimineet kyllä tosi hyvin itkuhälyttiminä, niiden säätäminenkin on helppoa. Illalla Iines ottaa vielä 1-2 torkut joiden kestot vaihtelevat. Yöllä syödään jokusen kerran, varmaan 3 herätystä. Tosin itsehän en kyllä edes juuri herää, vaan jatkan unta samantien kun tyttö on rinnalle saatu.

Ruokapuolella rinta maistuu edelleen ykkösenä ja muutahan ei tässä ole vielä edes tarjollakaan. Jospa sinne puoleen vuoteen päästäisiin täysimetyksellä.

Kylpeminen on oikein mukavaa. Tosin sitä tapahtuu noin kerran viikossa, joten ei sen ahkerampia kylpijöitä olla. No, muut perheenjäsenet toki käyvät useammin sentään. Iineksen iho on ainakin tällä hetkellä moitteeton. Minkäänlaista atopiaan viittaavaa ei hänellä vielä ainakaan löydy, toivottavasti ei tulekaan.

Sisarusten leikkejä on hauskaa seurata. Toisinaan Aatoksen päiväuniaikaan myös Iines on hereillä Mimosan kanssa. Tällöin olen usein lukenut lapsille sadun, jonka jälkeen Mimosa on lähtenyt olohuoneeseen leikkimään/katsomaan Rölliä ja halunnut Iineksen seurakseen viltille. Sillä välin olen ollut hetken Aatoksen kanssa, kunnes tämä on vaipunut unilleen. Aatos nukahtaa onneksi tosi nopeasti päiväunilleen, tarvetta vielä tuntuu olevan niille. Nukutusajan Mimosa ja Iines ovat pärjänneet hyvin toisensa kanssa. :) 

Tämmöisiä 4 kk kuulumisia täällä kertaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)