sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Iines 9,5 kuukautta


Kesä on kylmä ja aika juoksee! Ainakin kun seuraa Iineksen nopeasti kertyviä ikäkuukausia ♥ Voih ja nyyh! hän on jo huomenna yhdeksän kuukautta ja kolme viikkoa vanha. No, mun ikuinen vauvani♥ 


Viimeisen reilun kuukauden aikana Iines on noussut tukea vasten seisomaan. Alkuun sängyssä minun kylkeäni vasten, myöhemmin sitten syöttötuolin pinnoja apuna käyttäen ja nyt hän nousee jo mitä tahansa muuta sohvaa/tuolia/pöytää vasten kuin vanha tekijä. Myös puita pitkin kävelee jo aika pitkiä matkoja. Eilen hän nousi ensin vanhaa kehtoa vasten seisomaan ja nappasi sieltä lelun molempiin käsiinsä, seisoi ehkä sekunnin tolpillaan, ennen kuin muksahti selälleen maahan. Minä en tätä hetkeä ollut näkemässä, mutta Juho oli. Että sellaista. Onkohan Iines ensimmäinen, jolle joutuu hankkimaan sen karmean näköisen kypärän päähän, että toinen pysyy hengissä? Muut lapsemme ovatkin olleet suht varovaisia nousuharjoitusten ja kävelemään opettelun suhteen. No, vaikka pienin, niin se ei tunnetusti paljoa haittaa... ;)


Ruokahalu on myös kasvanut tässä kuukauden aikana. Ihan voi jo välillä ruualla mennä kokonainen pilttipurkillinen sapuskaa huiviin! Jee! :) Aamu-/iltapala maistuvat vaihdellen. Nyt tuntuu puuro jo tökkivän, ja Iines on saanut Bonne-sosetta sen tilalla. Myös tuoreet mustikat/metsämansikat ovat maistuneet mukavasti viime päivien aikana. 


Purukalusto on kasvanut kuuteen hampaaseen. Alhaalla ja ylhäällä on 3 hammasta. Eipä ole huomattavasti vaivanneet, sillä huomasin nämä kaksi viimeisintä muutama päivä sitten ja olivat jo aika hyvin tulleet ikenistä läpi, ilman että olisin joutunut ihmettelemään itkuisuutta tms. Onneksi tulevat helposti. 

Vaatekoossa on käytössä 68-74 kokoiset pääsääntöisesti. No, on muutamat 62 kokoiset housut vielä käytössä... :) 

 Tämmöisiä harjoituksia Iines tekee välillä... :)

Iines osaa taputtaa, vilkuttaa, tanssahdella ja pyörittää peppua ;) Myös jos vanhemmat sanovat eiei (jos meinaa esim. mennä kissanruokia kohti), pyörittää Iines silloin päätään ja nauraa! 


Hän on myös sanonut ensimmäiset tunnistettavat sanansa: äiti ja isiltä kuulostava sihinäkin sieltä välillä tulee ♥

Tukkakin alkanut vähän kasvamaan, ei ole ihan täysin kalju enää. :)

Nukkuminen tapahtuu edelleen äidin kainalossa, enemmän ja vähemmän tissi suussa. Iines käy nukkumaan noin puolen kympin/kympin aikoihin ja heräilee seiskan/kasin aikoihin. 

Äiti on pop. Ja iskäkin kelpaa jotenkin. Mutta kaikki muut onkin sitten eiei. Eilen oltiin Raatilla, Juho oli tekemässä iltamyöhään muiden talkoolaisten kanssa kattoa ja Martta-mummo lähti minun ja lasten kanssa saunalle. Pappa tuli vahtimaan pieniä uijia ja mummo oli Iineksen kanssa saunamökissä, kun yleensä tulevat hyvin juttuun, ja ainakin nyt paremmin kuin esim. papan kanssa. No, ei mun tarvinnut olla kovinkaan kauan poissa Iineksen luota, kun huuto oli jo melkoinen. Kun sain Aatoksen pestyä ja pienet löylyt otettua, siirryin takaisin saunamökin puolelle ja vaihdoimme mummon kanssa rooleja. Äitin pieni♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)