torstai 20. syyskuuta 2012

Viesti Juholle ja muita höpötyksiä..!

Teen tässä iltamyöhäsellä kaalipataa huomiseksi ruuaksi. En tiedä onko paljon järkeä tähän aikaan ruokaa valmistella, mutta toisaalta tuossahan tuo hautuu selän takana ihan jouhevasti. Olin siis jo aikaisemmin suikaloinut kaalin ja porkkanat sekä Juho uhrautui silppuamaan sipulin ja paistamaan jauhelihan. Sitten tajusin saunanlauteilla juuri, etten mä mitään ruokaa kerkee huomenna laittamaan, vaikka miten olisin hyvin esivalmistelut tehnyt. (Perhekahvila odottaa aamupäivästä!) Joten ei muuta kuin kaalit liedelle hautumaan. :) Ihanaa, kun ei tarvitse huomenna muuta kuin lämmittää ruoka, kun perhekahvilasta palataan. 

Mietin tässä juuri lopulle kaalille käyttötarkoitusta. Kaalikeittoa tietysti voisi tehdä, mutta ei se jotenkin heti kaalilaatikon jälkeen ehkä maistu? Joten katsoin puutarha.net sivuilta, (jonne google minut ohjasi?), että kaalia voisi pakastaa kunhan sen ensin esikeittää. Jos siis huomenna jaksan silputa sen kaalin niin pistän sen keittämisen jälkeen pakastimeen odottamaan jatkokäyttöä.

Ja tässä välissähän tuo pata kerkesi jo palamaan pohjaankin.. Joten tällä hetkellä liedellä porisee pyykkipulveri... Jospa tuo teräskattila olisi vielä pelastettavissa!? En mä näköjään sitten ihan niin kätevä emäntä ollutkaan kuin luulin.. Onneksi sain pelastettua suurimman osan ruuasta, ja loppu haudutukset tein sitten toisessa kattilassa. (Musta kattilan pohja puhdistui lähes täydellisesti pyykkipulverilla kiehauttamalla. Sen jälkeen sipaisu astiaharjalla ja puhdasta on.)

*     *     *

Mä en ole oikeastaan mikään korutyyppi, mutta tänään paikallisen kultaliikkeen ohitse kävellessäni huomasin muutamankin ihanan jutun jonka voisin vaikka haluta. Ja Juho, jos nyt sitten satut hyvällä tuurilla lukemaan juuri tämän postauksen, niin voidaan palata aiheeseen vaikka esimerkiksi sopivasti hääpäivämme lähettyvillä. Eli jos vielä "avataan asiaa" niin tämä ei ollut mikään vinkki, vaan ihan rehellinen ja suora kehoitus toimia! Tiedän että arvostat sitä! ;) PS. I love you ♥ 
Itselleni voisin ostaa "timanttiset", tähden muotoiset korvakorut tai sydämen muotoiset, vaaleanpunaisella kivellä varustetut korvikset. Ja se toinen, hieman kalliimpi koru, oli ketju jossa roikkui vaalea kivi pyöreässä teräsrinkulassa.
Ja nyt ei oikeesti ole kyseessä edes mitenkään kallis koru, vaan kaunis vaan! :) 
Niin ja sitten siellä oli ihania sormuksia, joita voi "pinota" päällekäin ja tehdä erilaisia variaatioita. Mutta niitä mun on turhaa hankkia, sillä taitaa tämä vihkisormus olla ainut jota osaan käyttää.

*     *     *

Viikon aikana olemme käyneet Juhon ja pikkuisten kanssa kahdesti lenkillä. Ihan hyvä alku, mutta parantamisen varaa toki olisi. Itseäni hieman ahdistaa tämä vatsaröllykkä... Yksi kymmenen kiloa tipahti muutamassa viikossa, mutta sen jälkeen ei ole edistystä tapahtunut. Yhdetkään muut housut ei mahdu jalkaan paitsi äitiyshousut. Tai mahtuuhan muutama, mutta vetoketju ja nappi on oltava kokonaan auki. :( Tavoitteena reilu 11 kg pudottaa tätä elopainoa vielä. Mitään aikarajaa mulla ei ole, paitsi että ennen seuraavaa raskautta ne pois on saatava mutta ensi kesänä olisi kiva olla "entisessä kuosissa". No, ehkä kahdesta peräkkäisestä raskaudesta voi jäädä jotakin muistoja, annetaan ne anteeksi. :) 

6 kommenttia:

  1. Minä hölkkäsin eilen illalla teidän talon ohi ja voi vitsi miten kauniita kynttilöitä ja lyhtyjä sulla oli pihalla :) Kyylä mikä Kyylä ! Älä murehdi, kyllä ne kilot siitä aikanaan häviää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :) Musta tuntuu että kynttilöitä tulee tänä syksynä/talvena palamaan aikalailla... :D

      ..Toivotaan että häviävät.. Iisan jälkeen olin jo ristiäisissä lähes samanpainoinen kuin lähtötilanteessa. Nyt ei sinne päinkään!!

      Poista
  2. Mua ihan rupes hymyilyttämään toi sun kultaliike kehoitus! :)
    Mun mies on ollut aina ahkera korujen ostaja, mutta vinkeistä ja suorista kehotuksista huolimatta ei ole vieläkään ostanut mulle nomination korua! :D

    Mulla jäi keikkumaan Aarosta ensin 10kg ja sitten sitkeät 7kg, jotka lähti vasta sitten kun lopetin imetyksen ja ihan itsekseen. Olin vasta 9kk synnytyksestä taviskunnossa, vaikka muiden kanssa 3vkoa-1,5kk meni. Mut mä nyt olenkin niin vanha jo että ei ne niin vaan lähdekään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mikähän siinä nominationissa nyt "tökkii". Palan valitseminen ehkä tuottaa hankaluuksia? ;D Juho on innokas kukkien tuoja, se on oikein kivaa! :) Ja mulle on tuotu nominationpaloja äitienpäivä- ja synttärilahjoiksi! Jospa seuraavaksi tuo kaulaketju?

      Mä sain reilussa viidessä kuukaudessa 20kg pois Mimosalta (2 jäi siitä raskaudesta kun Aatosta aloin odottamaan!) mut ehkä mun pitäisi olla vaan malttavaisempi ;) Eihän tässä ole vasta kuin 6 viikkoa synnytyksesta... Mut tuo housuongelma muistuttaa asiasta päivittäin!!!

      Poista
    2. Ehkä se on se palaongelma nyt vaan mikä sitä tökkii?? :D
      Ja sama täällä, kukkia tuo myös usein. Yks ongelma on vaan että tuo usein purkissa olevia ja aina tapan ne :D Orkidea oli ihana yllätys ja puhkeskin täyteen loistoonsa, mutta tiputti sitten kaikki kukat nopeasti ja nyt se on lopullisesti kuollut.. :( Elvytin sitä tekokukka oksallakin että kukkis niinku ikuisesti, mutsitten se tiputti lehdetkin. Suuttu varmaan lopullisesti...? :O

      Toi housuongelma on paha. Mä jouduin ostaa uusia housuja paljon. Ja sitten kun Aaro oli 5kk kaivoin just ennen muuttoa laatikot esiin että josko vanhoja lemppareita alkaisin käyttää..? Omasta mielestäni olin hyvinkin hoikka peilin mukaan, mutta totuus oli järkyttävä. Mahtuivat vaan reisille asti!
      Niin joo, silloin kesällä kun Aaro oli syntynyt niin kävin ostamassa capreja KappAhlista. Kuvittelin että mahtuisin edes nippanappa 36:een ja melkein itkua väänsin (pidättelin sitä oikeasti siellä kaupassa) kun koko oli oikeasti 40. Ostin kuitenkin 38:a ja vedin ne väkisin päälleni :D
      Mut tsemppiä sinne, kyllä ne vielä menee sulle! ja tosiaan toi 6 viikkoa on tosi lyhyt aika synnytyksestä :)Ja ymmärrän kyllä täysin tuon housukriisin!

      Poista
  3. Öh :D Musta tuntuu että Juho huomasi hyvin nopeasti, kuinka hyvä floristi mä olen tappamalla heti alkuunsa muutaman sen tuoman purkkikukan ja siirtyi leikkokukkiin! Täällä ei tosissaan selviä kuin sitkeimmät viherkasvit. Ne - jotka sietävät pitkiäkin kuivia kausia..

    Ja mä niin tiedän tuon suuremman koon tuskan Ja sen kun housut jämähtävät siihen reisien tasolle!!! :D Täälläkin on käytössä ollut aikaisemmin koko 36 ja suoraan sanottuna koko 40 kuulostaa just niin isolle etten ole oikeastaan halunnut edes niitä isompia, tällä hetkellä luultavasti oikean kokoisia housuja edes koettaa! XD Oonko vähän hupsu? Takin sentään suostuin ostamaan kokoa 38 (aikaisemmin 36) ja se tuntuu oikein hyvältä! Kyllä tässä oikeasti pitäis jotkut uudet housut ostaa, vaikka toivon mukaan ne jääkin sitten vähän ajan päästä sitten suuriksi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)