sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kutomon touhuja! :)


Sunnuntai-aamun kunniaksi ajattelin käydä kutomossa tekemässä vähän hommia. Otin tällä kertaa kamerankin mukaani, että saan jotakin muistoja näistä hetkistä. Askeleen kutomo on minusta todella idyllinen, vanha kenkätehdas, jossa nykyisin on monenlaista muuta toimintaa. Yhdessä kerroksessa ovat nämä kansalaisopiston kudontatilat. Vanhat ikkunalaudat ovat syksyisin ja keväisin täynnä opiskelijoiden omia pelargoneja, jotka sopivat todella kauniisti miljööseen. Tämä oma pelargoniani oli jopa puhjennut jo ensimmäiseen kukkaansa! :)


Minä pääsin opettelemaan niisintää, eli lankojen laittamista oikeassa järjestyksessä oikeille paikoilleen. Eli lanka kerrallaan oikeaan niisinvarteen. Joku toinen oli luonut loimen ja tukillekin se oli jo kääritty, ennen kuin minä pääsin niisimään. Matossa on 549 lankaa, ja sama kuvio, "kuurankukka" toistuu siinä 12 kertaa. Tuossa alhaalla on ohje (Taito 1/2007) jonka mukaan olen langat niisinyt. Ekan kerran niisiessäni, huomasin, että olen tehnyt jonnekin virheen, koska kuvio heitti kahdella langalla.. No, eihän siinä auttanut kuin alkaa käymään lanka kerrallaan niisintääni läpi, ja sieltähän se puolesta välistä virhe löytyi. Onneksi ei sentään alkupäästä! 


Langat on pujoteltu yksi kerrallaan niisinvarren läpi.


Tässä langat ovat viimein niisittynä ja pirta odottaa laittajaa.


Tässä pujottelen lankoja oikeassa järjestyksessä pirtaan koukun avulla.


Langat pujoteltuna pirtaan. Pirta makaa vielä kiinnityslankojen varassa. Tästä jatkan sitten ensi keskiviikkona. Tarkoituksena sitoa polkuset... Epäilen, että sekin homma on kyllä aikamoista.. ;) Näin ensikertalaiselle! :)


Kutomon pelargoneja


Miljöötä kutomosta


Nuo pelargonit ovat kyllä täällä niin kauniita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)