torstai 18. joulukuuta 2014

Iines 2 kkViikko sitten Iines kävi 2 kk neuvolassa, siitäkään en vielä ole kerennyt kirjoittamaan mitään, joten korjataan nyt tilanne..

Iineksen 2kk mitat (suluissa 6 viikon mitat)

paino 4080 g (3810 g)
pituus 54 cm (52,1 cm)
pään ymp. 37,4 cm (36,2 cm)

"Olet suloinen hymytyttö. Rintamaitoa syöt, äiti imettää sinun tahtiin. Yöllä syöt muutamia kertoja. Iltaisin ei ole enää kovasti ollut vatsanväänteitä. Kasvat hyvin omilla käyrillä. Heijasteet kunnossa. Jäntevä tyttö. Sait Rota-rokotteen. Seuraava neuvola 3kk + rokotteet."

Iines tosiaan kasvaa siellä omalla alakäyrällään ja taisi joku käyrä mennä siellä alaviivan alapuolellakin. Onneksi vauva syö hyvin, silloin kun haluaa. Yöllä hän herää pari kertaa syömään. Minä olen luovuttanut vielä maitoa, taitaa parikymmentä litraa olla nyt kasassa. ;) Että ruokaa nyt luulisi ainakin saavan tarpeekseen. Toisaalta tuntuu, että välillä maitoa tulee vähän liiankin edestä, kun Iines joutuu hotkimaan ja selvittelemään hengitystään kun oikein pulppuaa. Röyhtäyttämistä ei kannata unohtaa, sillä silloin helposti pulauttaa vähäsen.

Lähes päivittäin laitan Iineksen sieraimiin keittosuolaliuosta, kun toisen pieni nenä on tukkeessa. Onneksi tipat helpottavat samantien ja Iines on jo niin tottunut siihen, että yleensä vain hymyilee kun äiti ruiskuttaa keittistä nenään. Olisiko isältään peritty pienet röörit? Toisaalta nenä näyttää tällä hetkellä meikäläiseltä perityltä. :)


Pieni aamupäivän uneksija ♥

Yöt on nyt mennyt nukkuessa. Thank God! :) Iines pieni suostuu myös nukkumaan omassa sängyssään, meidän sängyn vieressä. Välillä hän on nukahtanut kun vaan on vienyt hänet sänkyynsä. Ihmeellinen vauva! :D Aatos kyllä harrasti samaa, joten toivon, että tässä olisi jatkossakin hyväuninen tyttö. Iisa ja Mimosa onkin olleet sitten haastavampia tapauksia, etenkin Mimosa jolla lienee isänsä unenlahjat... Iines heräilee siinä 9 maissa jollei tarvitse aiemmin herättää. Aamutouhujen jälkeen hän jatkaa mielellään unta ja viettääkin suurimman osan aamu- ja iltapäivää untenmailla. Torkkuu tosin vielä illallakin välillä, mutta enemmän toki on hereillä. Nukkumaan käynti vaihtelee 21-22 maissa. Iines taitaa nukkua yhtä hyvin ulkona kuin sisälläkin.


Lahjaksi saatuja vaatteita, jotka pääsevät vihdoin viimein käyttöön.. :)

Rota-rokotteesta ei tullut onneksi minkäänlaisia vaivoja. Onneksi. Rokotuksen jälkeen teki normaalisti kakkoja päivittäin, mutta viikonlopun jälkeen ei ole nyt kakkaa edes tehnyt. Tosin, onneksi ei vaivojakaan siitä näytä olevan. Pientä jännitystä nyt kuitenkin ilmassa milloin lasti sitten tyhjentyy...???


Nämäkin kaikki vaatteet lahjaksi saatuja, vähän isompia vaan. :)

Ihana Iines vauva on kyllä. ♥ Juttelee jo hieman ääneen, hihkuu ja hyrisee. Iloisena siristelee silmillään. Suu ammollaan hymyilee, etenkin jos häntä lennättää ilmassa!

Iho on hyvässä kunnossa. Naamassa pientä puhdistusnäppyä vain. Vasen silmä vielä vuotaa, mutta jospa sekin ajastaan loppuisi.


Vasemmalla Iines 2kk ja oikealla Aatos 2kk ikäisenä.

Monet ovat nyt sanoneet Iineksen muistuttavan kovasti Aatosta. :) Heheh, no kuvien perusteella kommentit taitavat pitää aika hyvin paikkaansa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)