torstai 16. huhtikuuta 2015

Iines 6 kuukautta ♥

Tässä Iines puolivuotispäivänään!

Iineksen 6 kk neuvola oli tänään, reilun viikon juhlapäivän jälkeen. ;)

6 kk mitat (5 kk mitat)

Paino: 6710 g (6270 g)
Pituus: 64,1 cm (62 cm)
Päänympärys: 40,8 cm (40 cm)

"Rauhallinen ja liikkuva tyttö. Kovasti lattialla liikut, nouset jo konttausasentoon ja pääset hieman eteenpäin. Seisot tukevasti, istut hienosti. Kasvat tasaisesti omilla käyrillä. Rintamaitoa syöt omaan tahtiin, päärynää olet maistellut."

Seuraavana 8 kk neuvolalääkäri


Iines on tosiaan lähtenyt liikkeelle. Oikeastaan juuri puolivuotispäivänä alkoi tosissaan liikkumaan itseään käsillään eteenpäin vetäen. Konttausasentoakin hän on harjoitellut jo jonkun aikaa! Siinä hytkyttelee itseään ja välillä pomppaa pepullaan eteenpäin ja yleensä mätkähtää rinnalleen ja sitten taas hytkyttelemään! :D Hauskaa, että tämä neljäs ja pikkuisin, on motorisesti kaikista taitavin ja ketterin tässä vaiheessa vauvavuotta!


Rintamaito on todellakin pääasiallinen ruokintamuoto, mutta pari päivää jälkeen 6 kk synttäreiden sai Iines ensimmäisen maistiaisen jotakin muuta ja tällä kertaa se oli päärynä. Tässä maistiaisesta juontuneet ilmeet! ;) Että olikos se hyvää sitten vai ei? Maistelumäärästä päätellen ei maku juuri vakuuttanut kuopusta... No, pikkuhiljalleen tässä nyt totutellaan! :) Tänään höyrytin bataattia ja kummallistahan sekin tuntui olevan.. No, sitä on pakkasessa nyt useammaksi maistelukerraksi odottamassa.

Iineksen toinenkin silmä on nyt lopettanut rähmimisen! Se loppui pääsiäisen aikoihin yhtenä iltana kuin seinään! Sen koommin ei ole rähmiä tarvinnut pyyhkiä! Onneksi loppui tuo vaiva itsestään! Kun kerroin Aatokselle, että silmän rähmiminen loppui kuin seinään, mietti Aatos hetkisen ja totesi, että rähmiminen loppui tuohon seinään! Ja osoitti makuuhuoneen seinää sormellaan! :D

Iineksen vaatekoko on 62-68. Vähän jotakin uutta, isompaa, on saanut kaivaa laatikosta esille ja jotakin pitänyt laittaa jo pois, mutta hiljakseen. Ei voi kyllä sanoa, ettei kerennyt jotakin vaatetta pitää kuin muutaman kerran! ;)

Nukkumisrytmi on jo pidempään ollut samansuuntainen. Iines heräilee 7 aikoihin. Ensimmäiset päiväunet nukkuu 10-11 aikoihin, paitsi kerhopäivinä vähän myöhempään. Unet kestävät muutaman tunnin, 2-3h. Myöhemmin iltapäivästä laitan hänet toisille unilleen ulos ja silloin noin tunnin verran nukkuu. Joinain päivinä nukkuu illalla vielä pienet unet. Yöunille saadaan nukahtamaan yleensä 21.30-22 aikoihin. Yöllä toki herää syömään jokusia kertoja.

Vierastamista tapahtuu toisinaan. Ei onneksi koko ajan. Mutta selvästi jo hieman laantumaan päin!

2 hammasta on suussa edelleen, seuraavia ei ainakaan vielä tunnu.

Iines harrastaa niin kovaa kiljumista kuin matalaa murisemista. :D Välillä toki pientä jutustelua ja kurjertelua, mutta enemmän noita kahta edellä mainittua. Ihana, pieni sirkutin! ♥

Neuvolasta kun kotiuduttiin, Iines nukkui turvakaukalossaan ja siirsin hänet jatkamaan uniaan vaunuihin. Kun vaunu-unet oli nukuttu, heräsi tyttö hieman lämpöisen oloisena ja mittasin kuumeen joka oli 37,4. Myöhemmin jo 38. Tänään aamulla lämpö oli 37,2 ja iltapäivästä 38,4 jolloin annoin ensimmäisen kerran 60mg panadol supon. Sillä kuume laski sinne 37 tuntumaan. Olisikohan vauvarokko kyseessä? Toivottavasti olisi "vain" se, koska muutoin tytön voinnissa ei pientä nenän tuhinaa lukuunottamatta ole oikein muuta sanomista. Muutkin lapsoseni sairastaneet vauvarokon puolen vuoden tietämillä. No, lauantaina pitäisi sitten näppyjä alkaa löytymään ja kuume olla pois. Peukut sille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)