torstai 7. toukokuuta 2015

Iines 7kk ja päivän muisteluita..

Terveiset sisätiloista. Kerrankin päiväunirytmit menevät niin, että on jonkunlainen mahdollisuus kirjoittaa hetki ihan blogiinkin asti... ;) Aatos nukkuu ja Iineskin on tällä hetkellä unilla ulkona. Aamupäivästä käytiin kaupassa hakemassa huomisia ruokatarpeita, saadaan äiti- ja lapsivieraita! :) Illemmalla olen menossa käymään Taito Shopin retroillassa tjs.

Iines-neiti täytti eilen jo 7 kuukautta. Tyttö ryömii jo pitkiä pätkiä huoneesta toiseen ja millä vauhdilla! ;) Välillä malttaa hetken harjoitella konttausasentoa ja muutaman askeleen on ottanutkin, mutta ryömintä tällä hetkellä pop! :) Kissanhiekkalaatikon putsaaminen on ihan yhtä kiinnostavaa kuin aiempienkin lasten mielestä. Tosin Iines on kyllä kaikista nuorimpana päässyt käsiksi kissanhiekkaan... Huhheijaa! :D


Iines hetkellisesti jumissa junaradalla... Mutta heti kun kaivoin kameran esille, räväytti Iines hurmaavan hymynsä. :) Voi pientä!

Siistiä sormiruokailua..

Sottaisempaa sormiruokailua... 

Ruokailu sujuu näin. Maistellen siis... Iines on maistellut jo päärynää, omenaa, porkkanaa, bataattia, perunaa, kesäkurpitsaa, kaurapuuroa, viinirypälettä, banaania, kurkkua, paprikaa.. Näitä nyt ainakin näin pikaisella muistamisella. Mutta määrät eivät ole suuria. Olen pakastanut juttuja jääpalamuotissa ja yhden palan kerrallaan olen ottanut sulamaan. Siitäkin jää vielä runsaasti poisheitettävää... Parhaiten tällä hetkellä tuntuu maistuvan puuro. Olen tehnyt Iinekselle oman pikapuuronsa. Noin 30ml hiutaleita ja vajaa 50ml kiehuvaa vettä. Ei tarvi mikrossa pyöritellä, vaan muutaman kerran kun sekoittelee niin johan on siinä ajassa valmis, kun antaa jäähtyä itsekseen. ;)

Esikoinen oli myös hitaasti lämpenevä ruoalle... Mutta Iines taitaa ottaa kyllä voiton! :D Keskimmäiset ovatkin olleet näihin kahteen nähden varsinaisia suursyömäreitä. :) Kiva oli kokemus niistäkin. ;)


Eilen tehtiin tyttöjen kanssa mamman marjapiirakkaa, mustikoilla tällä kertaa. Hyvää oli! :)

*     *     *

Mä olen nyt kahtena yönä nähnyt unta äidistä. Edellisiä kertoja en edes muista.. Kävin tällä viikolla äidin haudalla pitkästä aikaa vaunuja työnnellen. Edellisen kerran käytiin lasten kanssa siellä äidin kuolinpäivänä helmikuussa. Sen jälkeen ei ole vaan pystynyt käymään. Liian ahdistavaa. Nyt tiesin isän käyneen viemässä sinne orvokkeja ja oli kiva käydä katsomassa kuinka kauniiksi hän oli haudan laittanut. Sinisiä, äidin värisiä orvokkeja. ♥ Unissa äiti on ollut niin kuin ennenkin, siis ennen sitä viimeisimpää leikkausta. Ensimmäisessä unessa äiti ja iskä olivat keittiössä ja mietinkin unen jälkeen herätessäni, että mä näin unta äidistä!!! Ja siis hassua, miten se unessa tuntuu niin luonnolliselle että äiti on siinä, normaalisti touhuilemassa. Herätessä nousee sitten ilon tunteet pintaan, miten "mukavaa" oli olo äidin kanssa ja miksei se tuntunut yhtään ihmeelliselle vaikka nyt hihkuisi riemusta, jos hänet tapaisi. 
Viime yönäkin äiti vieraili unessani. Oli kotiin menossa, talutti jopa pyörää!! (Vaikken muista, että äiti olisi pyöräillytkään enää moneen vuoteen kasvaimen kanssa.) Oli kiva tavata, vaikka edes unessa ♥

Syy, miksi äiti nyt viimein tuli uniini, voi johtua myös siitä, että kävimme "tutustumassa" Laanin teollisuustontille... Melkoinen tontti onkin! Exelin sekä Mäntykeron aikoinaan sinne viemiä lasikuitujätteitä täynnä ts. suksisauvoja, purjeveneen mastoja etc. Huh! Tontilla on käynnissä työllisyysprojekti, jossa alue putsataan jätteistä ja myrkyistä. Nyt siellä on ainakin kaadettu melkoisesti puita ja merkkailtu myrkkyalueet. Miten tämä sitten liittyy äitiini? Äiti oli aikoinaan Mäntykerolla ja Exelillä töissä. Liimaamassa suksisauvoihin siteitä ym. kemianteollisuutta. Muistan äidin valittaneen, että monesti nenä vuoti verta ja kädet olivat ihottumalla... Tiedä vaikka siellä työskentely olisi ainakin edesauttanut äidin aivokasvaimen syntymistä... En nyt muista montako vuotta äiti työskenteli siellä, mutta sitten hän pääsi opiskelemaan merkonomiksi ja pääsi pois tehdastyöstä, joskus yhdeksänkymmentäluvun alussa siis.

Kunhan ilma tuosta joku päivä kirkastuu, niin mulla odottaa puutarhahommat mielessä... :) Vähän maalia, muutama laatikko, jonne tarkoitus perustaa pieni yrttimaa jne.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)