torstai 21. toukokuuta 2015

Kukkapenkki ja kukkajuttuja

Nyt eletään niitä päiviä keväästä, että tuo pihamaa on imaissut minut ihan puolelleen. Ja mikäs siinä, nautinhan minä siitä. :) Tänä kesänä meidän pihamaallemme on tullut laatikkoviljelmät, niistä ajattelin kirjoittaa oman postauksensa. Viime kesänä pihalle tuli terassi, kukkapenkki sekä hiekkalaatikko. Sitä edellisenä kesänä tehtiin kissatarha ja tuotiin tramppa. Ensimmäisenä kesänä emme tainneet takapihallamme edes juuri vierailla... Tai no, sen verran että tuotiin edellisestä pihasta Mimosan kastelahjaksi saama suklaakirsikkapuu ja omenapuu tähän pihaan.

Mä olen kyllä nauttinut puutarhahommista jo niin pitkään kuin muistan, ainakin aikuisiän. ;) Enemmän ja vähemmän. Mutta nyt on tainnut löytyä uusi draivi päälle kukkapenkin ja laatikkoviljelmien perustamisen jälkeen... Kivaa! :D


Kukkapenkissäni oli viime vuonna tässä takaosassa malvikkia kylvettynä. Täksi kesäksi ajattelin saada tänne jotakin monivuotisia perennoja ja niitä kävin sitten lapioimassa iskän luota. Tässä kuvassa näkee, kuinka perennat ovat lähteneet kasvamaan mukavasti ihan muutamassa päivässä! :) Toin särkyneen sydämen alun, sitten jotakin muistaakseni sinistä kukkaa, jotain keltaista kukkaa ja jotain punaista kukkaa... Kovin ovat epämääräisiä määritelmiä, raapasin niitä kukkapenkeistä matkaani, mistä helpoiten sain... No, väreistähän mä pidän, ei sillä... ;) Tuolla vasemmassa reunassa on iiristäkin ja oikealla laidalla Raatilta tuotu/tuotuja akileijan alku/alkuja. 


Siirsin myös helmililjan sipuleita nurmikolta kukkapenkkiin. 


Tämän kukkapenkkini kanssa mä vietin muutamana iltana omia hetkiäni.. Ensimmäisellä kerralla kyykin pari tuntia vesisateessa nostellen kivet pois ja tsekkasin rikkaruohot hiiteen. Lisäsin myös 50 litraa multaa. Toisella kerralla (sateessa) istutuin ensimmäisen erän isäni pihalta tuotuja perennoja. 


Kivikkokasvit selvisivät talvesta hengissä.. toivottavasti piristyvät vähän kesää kohden! Pari ruusupuskaa näyttävän myös työntävän uutta alkua tyvestään. Tänne etupuolelle ostan torilta muutaman yksivuotisen kukkivan kukan. Muuten näyttää aika ankealta.


Raatin pellolta kävin kaivamassa ylös muutaman villiintyneen akileijan. Samalla revin pellolta poimulehtiä ja siirsin niitä kukkapenkkiini helatorstain talkoopäivän päätteeksi. Otin myös alun isoa sinistä kukkaa, jota oli kutsuttu aina raatokukaksi. Pikaisen googlettelu seurauksena totesin, ettei se kuitenkaan ole sen oikea nimi. Täytyy palata asiaan uudelleen, kunhan joskus kukkii. 

Tähän päähänkin täytyy hommata vielä jotakin kivaa kukkivaa pientä kesäksi.


Ja tässä nämä Iiriksen alut ilta-auringon paisteessa


Amppelimansikka löytyi Tokmannilta. Toivottavasti marjat tuovat myös iloa eikä vain tappeluita ;)


Pyörähdys Tokmannilta toissapäivänä, josta mukaan tarttui (suomalainen) kiinanruusu ja 8 pelakuuta. Torilta olin ostanut aiemmin jo tuon maljaköynnöksen. 


Viinimarjapuskissa kukat ovat tällä mallilla


Omenapuun kukkia saa odottaa vielä hetken, kuten kirsikkapuun ja luumupuunkin. (Jänisverkon voisi varmaan jo ottaa pois..)


Osa pelakuista pääsi tänne, muutama isompaan astiaan parin muratin kanssa, jotka hankin tänään. 


Maljaköynnös


Ja meidän terassillahan oli tänään jo täysi show päällä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)