maanantai 18. toukokuuta 2015

Helatorstain talkoot sekä epelitapaaminen


Helatorstaina ja perjantaina kokoonnuimme Raatin tilalle talkoilemaan sukulaisten kesken ♥. Oma osuuteni meni lähinnä lastenkaitsemisena, mutta sainpahan sentään muutaman omenapuun oksan leikattua ja viinimarjapuskia uudistettua. Keräsin myös muutaman, pellolle karanneen, akileijan kukkapenkkiini. Otin myös talvisaunan takaa raparperia sekä pellolta poimulehteä. Tuvassa puhalsi myös uudet tuulet ja yksi seinä sai vanhan ulkonäkönsä takaisin. Upea hirsiseinä paljastui silmäniloksemme. Päivi-täti maalaili myös ovenpielet ym. valkoisiksi, käyvät kauniisti tumman hirren kavereiksi. Metsässä ja pelloilla työmiehet ja naiset vesoivat vesakoita ym. Korvasieniäkin löytyi. (Ja pihalta huhtasieniä!) Tie tuli lanattua ja navetan katolta piippu tiputettua. Se vuosi reunastaan ja lahotti rakennusta entisestään. Nyt on sininen lainapeitto katon päällä, piipun reikä tukittu ja odotellaan, että saadaan joku päivä vanhaa peltiä, että koko vanhan asbestikaton voisi sillä peittää ja näin ollen saisi navetta kattoineen taas muutaman elinvuoden lisää. Mummo teki herkullista hirvikeittoa ruuaksi. Työthän tuolta ei tekemällä lopu, mutta aina jotakin sentään saadaan aikaiseksi. :)


Ihana hirsiseinä paljastettiin. Martta-mummo kertoi, että taloon käytetyt hirret oli aikoinaan veistetty omin käsin Raatin metsästä. Mutta kuka lie oli veistäjä, sitä ei mummo tiennyt. Ensimmäinen Raatin talohan oli aikoinaan palanut pappani ollessa lapsi. Perhe oli asunut talvisaunassa pari vuotta, toki aitat olleet käytössä varmasti aikaisin keväästä myöhälle syksyyn. Papan pikkusisaruskin oli tuohon aikaan kuollut. :( Uuden talon valmistuttua meinasi -50 luvun tienoilla tämä uusikin talo palaa. Onneksi niin ei kuitenkaan päässyt käymään, vaikka lähellä se oli ollut. 


Lauantai-aamuna suuntasimme autonnokan kohti Lempäälää ja Ideaparkkia. Meillä oli siellä Aatoksen vauvaryhmän tapaaminen. Ihania 2,5 vuotiaita tyttöjä ja poikia sisaruksineen ja äiteineen (+2 isiä) oli reilu parikymmentä mukana. Syötiin porukalla ja sitten mentiin Piipooseen leikkimään ja ihastelemaan dinosaurus-näyttelyä ym. Lopuksi kävimme vielä jätskeillä ja kahvittelemassa. Kivaa oli! :) Ryhmäydyttiin Aatoksen vauvaporukan kanssa reilusti yli kolme vuotta sitten odotustaipaleemme alussa ja elämän iloja ja suruja kerrotaan omassa fb-ryhmässämme, ihana porukka naisia ympäri Suomen. ♥ Toivottavasti näämme taas pian seuraavan kerran. :)


Ennen kuin lähdimme kotimatkalle, pyörähdettiin Reiman outletissa ja matkaamme tarttui Mimosalle ja Aatokselle uudet välikausipuvut puoleen hintaan. Mimosalle 110cm ja Aatokselle 104cm haalarit. Lasten aiemmat TähtiJonathanin fleesevuorelliset pöllöpuvut olivatkin jääneet tässä kevään myötä pikkuhiljaa pieniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)