maanantai 29. heinäkuuta 2013

Leppoista kesäoloa!

Kah, siinähän tuo viikonloppu vierähti! :)
Mukavata oli!

Meille piti perjantaina tulla remonttimies tekemään lisää reikiä tuuletusluukkuihin, siis laittamaan niihin sellaisia pieniä pömpeleitä jotka voi nykäistä kiinni tai auki. Huippuimuri pitää huolen, että talosta poistuu riittävästi ilmaa, mutta talviaikoina tuloilma ei ole ollut ihan riittävää. Ymmärrettävästi kukaan ei halua pitää jatkuvalla syötöllä koko tuuletusluukkua auki? ;) Tai en mä ainakaan! Sen verran lämmityskuluissa yritetään säästää, ettei ihan harakoille kaikki lämpö karkaisi. No, joka tapauksessa remonttimies kävi, mutta joku osa puuttui ja sovimme sunnuntaille uuden remppapäivän. Käytiin perjantaina kuitenkin tyttöjen ja Aatoksen kanssa torilla pillimehuilla, kahveilla (santsasin, kerrankin!), munkilla ja herneillä. On se vaan leppoista tuo kesämeno! :) Edellisenä iltana tuli käytyä parantamassa maailmaa ystävän kanssa hyvän ruuan äärellä. Lisäksi viikolle mahtui myös lukupiiri jossa kävimme läpi Metsäjättiä. Seuraavaksi luemme Kenelle kellot soivat? 

Jaa, mitähän sitä tuli perjantai-iltana. Ei niin mitään muistikuvaa! :O Lauantaina kuitenkin käytiin torilla, tällä kertaa pikkuisten ja Juhon kanssa kahvittelemassa. Sen jälkeen pyörähdettiin kirpparilla, josta tarttui muutama vaate matkaan. Ei nyt mitään sen erityisempää tullut tehtyä kuin siivottua ja keiteltyä yksi maijallinen mehua omista marjoista. Päiväunet menivät vähän sekaisin ja lapset olivat enemmän tai vähemmän känkkäränkkiä. Ja päätimmekin lähteä iltaa viettämään maalle. Tekaisin lettutaikinan ja lähdimme pistämään muurikkapannua tulille. Makkaratkin syötiin ja muutamat kouralliset vattuja tuli poimittua lettujen seuraksi. Käytiinpä vielä saunassakin, vaikka aika myöhäiseksi meni, kotiin tultiin joskus kympin jälkeen.  Ei ollut vielä lammen vesi kylmettynyt.

Kyllä vaan hyvä oli, että helteet palasivat! Tänään illansuussa menimme rannalle nauttimaan elämästä. Meillä oli eväät mukana ja lapset viihtyivät lelujensa parissa kaikessa rauhassa. Mulla oli Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike mukana ja luin sitä miehelleni ääneen. Ääneenlukeminen olikin mukavaa, kun kirja oli tuollaista helppolukuista ja hauskaa. Mitä nyt muutaman kerran en naurultani meinannut saada jatkettua lukemista. :D Meihin tuntuu uppoavan nuo mielensäpahoittajan jutut!

Viikonlopun aikana kerettiin käydä myös Martta-mummolla, keräämässä yhdessä viinimarjoja, nurmikko lyheni ja niin edelleen... Leppoista elämää. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)