keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Parin päivän kesälomareissulla :)


Me kävimme pienellä, parin yön pituisella kesälomareissulla. Ensimmäinen etappi oli Tampereella, jossa oli tarjolla grillausta Juhon vanhojen opiskelijakavereiden parissa. "Opiskelijapippalot" olivat onneksi hyvin suotuisat myös lapsiperheelle koska paikkana oli aidattu piha josta löytyi myös hiekkalaatikko, keinut sekä potkumopo. Lisäksi lähdimme heti jälkeen ysin. :) Ja suuntasimme yöksi erään nuorenparin asuntoon. Siellä unet maistuivat oikein hyvin, mitä nyt lapset olivat ehkä hieman liian kiinnostuneet kiipeilemään parin pahvilootan päälle... ;) Aamupalaa lähdimme hakemaan Amurin Helmestä, jota voi kyllä suositella muillekin lapsiperheille. Meidän pikkuiset pääsivät vielä maksuitta (11kk ja 2v) joten aikuisilta aamiainen maksoi yhteensä jotain 15e hujakoilla sunnuntai-aamuna (maukas puuro, sämpylä, pulla, kahvi + tee ect.) 

Aamiaisen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Poria. Sää muuttui aurinkoisesta +25 asteesta sateiseen ja tuuliseen +15 asteeseen... Porissa ajelimme Reposaaren kaupunginosaan ja kävimme syömässä Ravintola Reposaaressa (seisova kalapöytä). Siitä matkamme jatkui Hotelli Scandiciin jossa yövyimme seuraavan yön. Sunnuntain ojelmaan kuului lisäksi pieni kierros Porin keskustassa sekä sukulointia Juhon isotädin ja hänen miehensä luona. :) Maanantaina suuntasimme hotelliaamiaisen jälkeen taas hetkeksi kaupungille. Kiertelin lähinnä alennusmyyntejä ja kivoja juttuja löytyi lapsille. Mimosalle hankittiin myös kengät kun neiti alkoi valittelemaan että omat ovat pienet. Juho löysi itselleen alennusmyynneistä edullisen sykemittarin. Kävimme myös pyörähtämässä jazz-kadulla. Ja kun alkoi huikoa, niin ystävällinen ohikulkija vinkkasi meille Marttakahviosta , josta saimme herkulliset keittolounaat 7,5e hinnalla (11kk ja 2v lapset ilmaiseksi). Keittona oli herkullinen sienikeitto. Varmaan parasta sienikeittoa mitä olen koskaan syönyt! :)

Porista jatkoimme sitten matkaa Merikarvialle sekä Ahlaisiin. Nämä ovat Juhon isänpuolen suvun kotipaikkoja ja käytimme loppupäivän kiertelemällä vanhoja taloja sekä sain kuulla paljon uusia tarinoita, jotka mieheni sukuun ja hänen lapsuusmuistoihin kuuluvat. Myös jutut kongretisoituivat kun näki oikeasti paikkoja mihin tarinat liittyivät. Kävimme myös vähän katselemassa muutamassa talossa mitä sinne onkaan säilötty... Poikkesimme vielä Ahlaisten hautausmaalla katsomassa sukulaisten hautoja. Lapset viihtyivät melko hyvin/tosi hyvin reissussa. Aatoksella oli hieman pientä kränää huomattavissa joka varmaankin johtui vain vieraista paikoista sekä autossa matkustelussa. Kotimatkalla bongattiin vielä muutama kuumailmapallo. Ja pääsin taas kuvaamaan niitä imetyssession päätteeksi. Kaikin puolin oikein mukava parin päivän kesälomareissu! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)