maanantai 16. kesäkuuta 2014

Huvilaelämää kesänavaus lasten silmin ja Raatilla käynti


Me kävimme eilen paikallisessa Huvilaelämää kesäavauksessa lasten kanssa. Meidän osalta jäi tällä kertaa itse "huvilaelämää" näyttelyyn tutustuminen, sillä lasten päiväuniaika puski päälle. Mutta ehdottomasti se käydään joku päivä katsomassa. Ennen huvilaelämää -näyttelyyn pääsyä, oli lapsille kuitenkin mukavaa ohjelmaa tarjolla. Ensimmäiseksi nautimme tallikahvilassa muurinpohjaletut hillolla, kermavaahdolla sekä mehujen kanssa. Sen jälkeen Mimosa halusi ratsastamaan talutusratsastuksessa olleella ponilla ja Aatos kävi istumassa kärrien kyydissä... Se kyyti loppui kuitenkin lyhyeen, kun Aatosta alkoikin yhtäkkiä pelottamaan! 

Tallikahvilassa herkuttelemassa! :P

Mimosa Ramonan selässä :)


Muurikkalettujen ja ratsastuksen jälkeen alkoi Nelli ja Niilo pellejen esiintyminen. Pellejen ohjelma ilostutti lapsia sekä aikuisia! Kerrassaan kiva esitys, jota lapset (ja aikuisetkin) jaksoivat seurata silmä tarkkana! :)

Nelli ja Niilo pellet

Aamupäivästä olimme käyneet Raatilla hakemassa pellolle villiintyneitä akileijoja. Toivottavasti ne suostuisivat jatkamaan elämäänsä kukkapenkissäni.. Ovat vuosikymmeniä vanhoja ja ilmeisen sitkeitä, joten pidetään peukut pystyssä, vaikkei nyt juuri ollutkaan ihanteellisin perennansiirtoaika.


Iltapäivällä, lasten päikkäreitten jälkeen ajateltiin tehdä vielä toinen reissu maalle ja pyydettiin Martta mummo mukaan. Juho teki muurikkapannulla hamppareita, Mimosa ja Aatos leikkivät leikkimökissä ja ajeluttivat nukkejaan rattaissa. Minä irroittelin omena- ja sireenipuista vanhoja, kuolleita oksia oksasaksilla. Mummo istutti veneeseen samettiruusun taimia. 


Illalla kävimme vielä saunomassa kesän ensimmäiset löylyt rantasaunalla. Hyvin maistuivat löylyt talven jälkeen. Juho heitti samalla talviturkkinsa ja pikkuisetkin kävivät kastautumassa rantavedessä. Hyvin nukutti touhukkaan päivän jälkeen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)