tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sisarusvaunut ♥

Mainitsin tässä taannoin mielessä pyörivistä vaunuajatuksista. :) Koin koko vaunuasian hyvin hankalana, sillä mielestäni tarvitsemme ehdottomasti tuplat, mutta toisaalta taas emme todellakaan tarvitse. Mimosalle tuli hakittua vuonna 2011 Inglesinan Classica vaunut, jotka olivat todellakin aivan mielettömän ihanat meidän kesävauvallemme. ♥ Vaunut palvelivat aikansa ja koska emme hommanneet näihin ratasosaa, laitoimme nämä vauva-aikojen pötköttelyjen jälkeen huuto.nettiin myyntiin.


Inglesina Classica ♥

Mimosalle saimme lainaan veljeltäni heidän tyttöjen vanhat yhdistelmärattaat, joilla talviaika, ilmakumirenkaineen kulki jouhevasti. Elokuussa syntyi Aatos, eli Mimosalle ja Aatokselle tuli 1v2kk ikäeroa. Tuplavaunut oli mielestäni ehdottomat. Pihistelimme ja hankimme Axjak:in tuplarattaat... 

Axjak:sin tuplat

Jo lähes heti ensi kärryttelyiltä Mimosa ei meinannut viihtyä koko kärryissä, vaan hän olisi mielummin kävellyt kaikki matkat... Ja ikäähän oli tosiaan 1v 2kk. Muistan niin monet kerrat kun pitänyt pitää reipasta vauhtia, esim. kerhoon mennessä ja toinen huutaa naama punaisena, että haluaisi kävelemään!!! Siis varmaan ensimmäinen vuosi näiden rattaiden kanssa oli yhtä tuskaa... Rattaat itsessään eivät myöskään olleet mitkään teknisyyden ihmelapset. Jo heti ensi kärryttelyiltä totesimme, että vaunut vetävät oikealle joka tietenkin teki vaunujen työntämisestä erittäin epämiellyttävää. Lähetimme rattaat sitten takaisin maahantuojalle, joka oikaisi kärryjen runkoa jotenkin. Toiseksi huonoa näissä on ollut pyörät, jotka eivät pysy kunnolla aloillaan. Vaikea selittää, mutta tuo musta nappi keskellä rengasta pullahtaa jostain syystä helposti pois ja silloin joutuu ottamaan koko renkaan pois paikaltaan ja painamaan musta tapin takaisin paikalleen... Lisäksi näiden saaminen kasaan on ollut turhan hankalaa. Minä en ole onnistunut siinä koskaan (kieltämättä olenko edes tehnytkään kuin sinne päin olevia yrityksiä..), mutta myös Juhon mielestä rattaiden kasaan saaminen ja esimerkiksi sisälle tuominen (kokonaisina kun näitä ei saa meidän ulko-ovesta mitenkään sisälle), on ollut äärimmäisen hankalaa. Joten nämä ovat sitten jääneet kuistin nurkkaan, ja tietäähän sen tykkääkö vaunut sellaisesta. No, ei todellakaan. Siellä ne ovat tälläkin hetkellä ja odottavat siirtoa seuraavaan kohteeseen... 

Ja tästä viimein pääsemme siihen, millaisia ominaisuuksia minä seuraavilta vaunuiltamme haluaisin. Toisin kuin Mimosa, Aatos on viihtynyt oikein hyvin rattaiden kyydissä koko pienen ikänsä. (Ihanaa, että on, sillä hänkin on kotioloissa ihan riittävän kerkeävä poika mm. keittiöapulaisena ym..) Vauvalle ja Aatokselle tulee siis 2v2kk ikäeroa. Mimosalla ja vauvalla ikäeroa on 3v4kk. Mimosa liikkuu hienosti jo oman potkupyörä joposensa kanssa pidempiäkin matkoja. Ja esimerkiksi vaikka juuri lähipuistossa käymiseen tarvitsisimme mielestämme vain yksittäiset vaunut, koska Aatos ja Mimosa jaksavat kävellä sen matkan jo hyvin. Toisaalta taas jos lähtisimme pidemmälle esim. kerhoon tai keskustaan muuten, niin tuplat olisivat tarpeelliset. Aatos ei jaksa vielä liikkua itsenäisesti niin pitkää matkaa. Toki kolmivuotiaan jaksaminenkin on välillä mitä on... Joten mietin jopa tarvitsisimmeko me vielä jonkun seisomalaudan, että uskaltautuisimme lähimaastoa pidemmälle? Huhhuh! :O :D 

Seuraavaksi tärkein seikka on se, että vaunut mahtuvat sisälle ovestamme että sisään autoomme! Tulevaisuudessa haluan säilyttää vaunuja sisätiloissa, että säilyvät hyvinä, eivätkä saa turhaa kosteutta. 

Myös eri korkeudelle säädettävä työntöaisa on hyvä ominaisuus, koska meillä mieheni kanssa on 20 cm pituuseroa. ;)

Lisäksi se, että vaunukoppa ja ratasistuin voivat olla joko eteenpäin että taaksepäin. 

Toki huokea hinta olisi myös erittäin plussaa, mutta saadaksemme nämä edelliset ominaisuudet, tästä on ilmeisesti pakko joustaa melkoisesti! ;)

Olen siis ollut ihan ihmeissäni, mitkä vaunut me sitten oikein tarvitaan? Ja, en todellakaan halua toisia "lelupelejä" riesakseni. Mielummin sitten niin, että vaunut saa myytyä eteenpäin kun omalta kohdalta nämä vaunukyydittelyt ovat ohitse. 

Ja niin ne sitten yhtenä päivänä tulivat vastaan! Juuri tämmöiset sisarusrattaat me tarvitaan! :) 
Näissä on mahdollisuudet niin yhdelle lapselle kuin kahdelle lapsellekin.
Ja mitkä ihanat värit! ♥

Saanen siis esitellä erittäin todennäköisesti meille ennen vauvan syntymää kotiutuvat vaunut!

Bugaboo Donkeyt!

Vaunuosa tämmöisenä vaaleanpunaisena ♥ (Kuva Babyshop.com)

Ja sisarusistuin tämmöisenä sinisävyisenä (jos vain mahdollista)
(Kuva Babyshop.com)

Ja tässä on vielä tämä miltä rattaat näyttävät yhdellä lapsella, toki istuimen tilalla meidän kohdallamme tulee alkuun olemaan vaunukoppa. Tuossa vieressä on kori, jonne saa näppärästi tarvittavat tavarat mukaan, tai vaikka ostokset kerättyä. Ei siis aivan "yksöisiksi mene", mutta eivät kuitenkaan vie tuplien tilaa. :) Tuplina leveys on 74 cm ja näin 60 cm.

Tässä vielä Bugaboo Donkeystä Demo, joka viimeistään kertoo, kuinka mainioista sisarusrattaista onkaan kyse! :)


3 kommenttia:

 1. Apua. En tiedä katosiko äskeinen kommentti bittiavaruuteen vai mitä tapahtui?
  Mun monella kaverilla ja vielä useammalla puistotutulla on noi kiesit ja ihan mairittelevia käyttökokemuksia olen kuullut. Meilläkin on Bugikset ja oivallisesti on kulkenut.
  Tupliksi ostettiin Baby Jogger City Selektit. Ne on näillä kulmilla niin ikään tosi suositut. :)
  Mukavia hankintoja!

  VastaaPoista
 2. Molemmat kommentit tuli ihan normaalisti mulle hyväksyttäväksi, mut julkaisin sit tän! :) Kiva kuulla että positiivisia käyttökokemuksia löytyy! Täällä meidän huudeilla kun ei ole tullut ensimmäisiäkään Bugiksia vielä vastaan :D Harmi sinänsä! Toki pakko nää on nähdä vielä livenä, ennen kuin pistää rahat kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Se vaan katosi tästä multa, kun iPad jumiutui.
   Pointti tuli kuitenkin selväksi. ;) Ja sitten on yhdet kiesit kulmilla, kun teille sellaiset rantautuu. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)