lauantai 28. kesäkuuta 2014

Aatos 1v 6kk ♥ ja nyt 1v 10kk :)

Mä aloin käymään läpi, mitä mulla on bloggerin luonnoksissa odottelemassa "parempaa hetkeä". Ja löytyipä sieltä helmikuussa aloittamani postaus, jossa oli tarkoitus kertoa mitä Aatos osaakaan puolitoistavuotiaana! Hups! No, voin kyllä nyt myöntää, että ihan ei niin terävänä ole neljän kuukauden takaiset kehityksen huippuhetket, mutta laitetaas nyt ainakin tiedot mitä neuvolassa sanottiin meidän miekkosesta! :)

Aatos 1v 6kk ♥

Meillä oli helmikuussa Aatoksen 1v 6kk neuvolakäynti terveydenhoitajalla. Puoleen vuoteen ei oltu poikaa mitattu, joten mielenkiinnolla odotin kuinka paljon poika on kasvanut! :)

Paino 11730 g (10010g)
pituus 83,3 cm (75,1 cm)
pään ymp. 49,7 cm (48,2 cm)

"Olet iloinen poika. Kasvat hyvin ja tasaisesti. Syöt monipuolisesti ja säännöllisesti, ei allergioita. Tavallista maitia ja rintamaitoa juot. Nukut hyvin yhdet päiväunet ja yöt. Liikut erittäin ketterästi, kiipeilet yms. Sanoja tulee, ymmärrät hienosti."

*     *     *

Mutta jatketaan nyt tähän samaan, mitä 1v 10kk poikani oikein jo taitaa!
Puhuminen on alkanut sujumaan nyt viimeisen kuukauden aikana paremmin ja selvemmin. :) Käytössä on mm. seuraavat sanat: pappa, kakka, anna, ei, joo, Mimmi, ikkä (iskä), Iikka, Irkka (Sirkka), lamppu, täällä, moimoi, kiitti, kekkä (kenkä), mamma, au, vauva, napa, apua, äiti jossain muodossa, mennää, auto=poppo, poppa=kuuma.. Juho kertoi aamulla Aatoksen sanoneen selvästi pippeli, no ainakin siis kerran sanottu sekin sana! :) Varmaan paljon muitakin, mutta nämä muistui nyt mieleen.

Aatos 1v 10kk 

Tuolin kanssa kiipeilyähän Aatos on harrastanut pienen ikänsä ja tosiaan varsinainen apukokki hän onkin. Aina pitäisi päästä lieden ääreen, kun on ruuanlaitto menossa... Edelleenkään meillä ei voi pitää liedennuppeja paikoilaan. Vasta reilu viikko sitten ihmettelin, miksei röpörieska meinaa paistua? No, lopulta päätin tarkistaa mitä asteita uunissa nyt onkaan. Pikku-ukko oli kerennyt jo kääntämään uunin lämmöt 200 asteesta 125 asteeseen, ennen kuin kerkesin nykäisemään nappulaa irti... Ei siis ihme ettei rieska meinannut paistua ollenkaan!Leikkimiset sujuvat siskon kanssa vaihdellen. Välillä siis erittäin hyvin, mutta kyllähän he päivittäin saavat muutaman riidankin aikaiseksi. Aatos hoitelee vauvanukkeja Mimosan kanssa mielellään. Tosin rattaiden työntämisestä saa helposti riidan aikaiseksi. Myös mopolla ja vihreällä autolla huristellaan ympäri taloa. Välillä pikkuiset leikkivät koiria, jolloin taluttavat toinen toisiaan fleksillä, haukkuvat ja konttaavat... :) Pihalla on kiva työntää Mimosan potkupyörää, haravoida sepeliä nurmikolle, lapioida hiekkaa hiekkalaatikolla, pomppia trampalla ja tietenkin leikkiä leikkipuistossa. Isosiskon kanssa taas keppiheppaleikit ovat mieluisia.


Kalaretkellä Tuhkurlammilla, Aatoksen eka kala ;)

Ruoka maistuu edelleen oikein hyvin. Laktoosittomilla/hyla-tuotteilla vatsan toimintakin on pysynyt hyvänä. Jääkaapin oven aukaisusta on tullut Aatokselle vähän turhankin mieluista hommaa.. Ja välillä poikaa joutuu tosissaan kieltämään, ettei ole mitään asiaa ottamaan sieltä itsenäisesti ruokaa. (Lähinnä taitaa jogurttipurkit pyöriä mielessä!) Puuro maistuu muuten Aatokselle oikein hyvin tällä hetkellä, taitaa olla varsinainen herkku!

Vaippa on Aatoksella vielä käytössä, mutta myös pottailu onnistuu oikein mukavasti. Aamupalan jälkeen on helppo huomata, kun hän hakeutuu kyykkyasentoon ja tällöin kun hänet ohjaa vessaan, tulee kakka yleensä aina pottaan. Myös pissejä tulee päivän mittaan muutamat pottaan. Pottailu on hänestä onneksi mukavaa puuhaa!

Hampaiden pesu taas.. No, ei niin hauskaa! Mutta joka ilta niitä silti harjataan, oli se mukavaa tai ei. Helpompia aikoja odotellessa! ;)

Vaatteita hän kovasti yrittää ottaa pois päältään. Pukeminen ei vielä oikein suju. Toki hattu on helppo laittaa päähän, mutta kenkien ja muiden vaatteiden pukemisessa tarvitsee vielä apua. Etsii niitä toki oma-aloitteisesti esimerkiksi pihalle mennessä. Näyttää mitkä kengät haluaa jalkaan ja minkä hatun pukee päällensä. Takinkin valitsee. :)

Leikkipuistossa keväällä

Muutama viikko sitten olimme Lindexissä etsimässä lapsille kolitsitakkeja. Mimosalle ei löytynyt, mutta Aatokselle bongasin vihertävän kolitsitakin ja näytin sitä hänelle. Pojan kulmat meni kurttuun ja hän vain pyöritteli päätään ettei kelpaa! Ikää tuolloin 1v9kk! Kieltämättä tää äiti oli hetken hieman ihmeissään, et no ei osteta sitten jos ei kelpaa. Onneksi toisella puolella rekkiä huomasin oranssin samanlaisen kolitsitakin. Tätä kun näytin Aatokselle, niin suu meni leveään hymyyn ja nyökytyksiä päälle! ♥ Isänsä poika kun tykkää kirkkaista iloisista väreistä! :)

Nukkumishommissa Aatos on kyllä niin hyvä! :) Aatos nukahtaa muutamassa minuutissa kun menee nukkumaan. Usein ei pysy hereillä kunnes iltasatu loppuu. Siitä hänet on helppo siirtää omaan sänkyynsä. ♥ Toivottavasti tuleva vauvakin olisi saanut edes ripauksen Aatoksen unenlahjoista!

Aatos vilkuttamassa naapurin Sirkka-mummolle :)

Luonteeltaan Aatos on hyväntuulinen, ihana pojan vesseli. Ottaa helposti kontaktia uusiin ihmisiin. Tykkää halailla ja pussailla. Viihtyy sylissä rapsutettavana ja muutenkin. Herkkäkin hän on. Mikäli hänelle huomautetaan jostain asiasta, menee kulmat helposti kurttuun, suu mutruun ja käden läheisyydessä olevat tavarat lentävät helposti!!

2 kommenttia:

  1. Hih, tuo on muuten kiva tapa kirjoittaa neuvolakorttiin tuossa muodossa! Kun taas täällä meillä tapana kirjoittaa "Hyvin kasvaa, kävelee, jne" tyyliin. Mut tuo "Hyvin kasvat, kävelet..." on kivempi jos kortin omistaja joskus isona lukee tekstejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, itsekin meinasin ottaa tuon tyylin käyttöön, mikäli vielä itseni lastenneuvolasta löydän töistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)