perjantai 20. maaliskuuta 2015

Iines 5 kuukautta ♥


Neuvolassa käytiin viikko sitten ja tässä tulee uusimmat kuulumiset samalla! :)

Mitat 5 kk ikäisenä (4 kk mitat)

Paino 6270 g (5700 g)
Pituus 62 cm (60,1 cm)
Päänympärys 40 cm (39 cm)

"Olet ihana, rauhallinen tyttö. Kääntyilet hienosti, ryömimistä hyvin harjoittelet, jaloilla seisot jo tanakasti. Leluun tartut ja viet suuhun. Rintamaitoa omaan tahtiin syöt ja niin hienosti kasvat. Iho siisti. Oik silmä ed rähmii, ok. Sait rokotuksia."

Seuraava käynti 6 kk neuvola

Rota-rokote pisti vähän mahan sekaisin parin päivän ajan ja yöllä mittasin 37 lämmön, mutta seuraavana aamuna lämpö oli jo 36,4 astetta, eikä muutenkaan mitään käsittelyarkuutta tullut mitä viime kerralla oli. Huh! Seuraavat rokotukset tulevatkin vuoden ikäisenä. 

...ja varpaatkin on löydetty jo! :)

Ensimmäinen hammas bongattiin 4,5 kk ikäisenä ja toinen alaetuhammas puhkesi 5 kk ikäisenä. Aikaiseen niitä oli jo alettava tekemään. ;) Aatos sai ensimmäisen hampaansa 4 kk ikäisenä, Mimosa 6 kk ja Iisa 8 kk iässä. 

Vaippakoko on 3 liberon vaipoissa. Seuraavaksi ajattelin koettaa Muumi-vaippoja, suosia siis suomalaista työtä. :)

Vaatekoko on 62, mekkoja jokunen 68, mutta myös vielä jokunen 56 menee hyvin päälle.. Mm. Vihreä ulkoilupukusi. Enpä olisi arvannut että sillä mennään koko talvikausi! Välikausihaalari on kokoa 68 odottamassa.


Iines on tosiaan oppinut kääntyilemaan selältä masulleen jo aikoja sitten, mutta onneksi välillä menee myös masulta selälleenkin. Välillä oikein pyörii useita kertoja ja etenee näin pitkällekin lähtöpaikasta. Muutamina päivinä neiti on myös onnistunut hilaamaan itseään eteenpäin! Sellaista alustavaa ryömimistä siis. Iines kauhoo käsillä eteenpäin ja jaloilla pönkää vauhtia! Aika hienosti etenee välillä niinkin. Mutta toki paljon on paikallaankin.

Yöllä Iines herää syömään rintaa jokusia kertoja.. Lukumäärästä ei hajua, sillä en katsele kelloa kun hän herää vaan jatkan uniani samantien. Silti tuntuu, että viime aikoina on alkanut syömään vähän tiuhempaan? Olen ajatellut täysimettää puolivuotiaaksi ja sen jälkeen siirtyä pikku hiljaa maistelemaan muutakin. :) 

Aamuisin Iines on alkanut heräilemään kuuden seitsemän aikoihin. Ensimmäiset päiväunet nukkuu aamupäivän puolelta 2-4 tuntia. Illemmalla sitten vielä toiset lyhyemmät unet nukkuu. Ekat päikkärit menevät vaunuissa maaten, toiset sisällä jollei olla samaan aikaan pihalla tms. Myös pari kertaa Iines on nyt ollut manducan kyydissä ja molemmilla kerroilla nukahtanut siihenkin.

Nyt viime aikoina ei ole juuri vierastellut ketään. Ei edes äitiä, joka eilen sai uudet lasit päähänsä. Katseli vain sillä ilmeellä, että kyllähän mä nyt sut tunnen, vaikka ootkin yrittänyt piiloutua! ;)

Äänimaailma on laajentunut. Välillä Iines murisee matalalta ja välillä taas kiljahtelee riemusta. Nauraa hekottaa ääneen sisarusten hauskutuksille. :D

Lelut ovat alkaneet nyt kiinnostaa kovasti. Kiva on laittaa pehmoleluja, hymyhelistintä ym. suuhun, maistella ja heiluttaa niitä jne. Onneksi on vauvaleluja iso kassillinen valmiina, että niistä kyllä riittää leikkeihin monenlaista lelua!


Iines on kyllä tosi rauhallinen ja tyytyväinen vauva. Aivan ihana ja ihastuttava pieni ihminen. ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)