sunnuntai 30. elokuuta 2015

Heppafestareita :) ja ratsastusta!


Me aamupäivä alkoi mukavasti auringon paistaessa heppafestareilla. :)
Esikoinen osallistui keppihevoskilpailuun, ja toki olimme katsomassa kuinka siinä oikein meni. Kaikki saivat osallistumistaan kunniakirjat! Aikamoinen joukko keppareita olikin paikalla.


Esikoinen oli tuonut muutamia, itsetekemiään keppareita myyntiinkin. :) Hyvin kävi kauppa. Nuo pienet heposet ovat avaimenperiä, todella suloisia♥

Keppiheppakilpailun lisäksi heppafestareilla oli Match Show, jossa esiteltiin niin alle kolmivuotiaita heposia, kuin sitä vanhempia, isompia ja pienempiä polleja. Alueella oli pomppulinna, puffetti, aarteen etsimispaikka, talutusratsastusta, kasvomaalausta, arpojen myyntiä, kärryajelua ym. mukavaa!
Kiva tapahtuma, jossa viivyimme lähemmäs kolme tuntia! Onneksi sää suosi tapahtumaa.

Letut ja mehu maistuivat 

Aatos ratsastamassa ensimmäistä kertaa elämässään! Hienosti meni, eikä edes pelottanut!

Mimosakin kävi ratsastamassa, äiti vain ei kerennyt kuvaa napsasemaan h-hetkellä.

Mimosa halusi hepan poskeensa, Aatos vihreän auton. :)

Lapset osallistuivat myös kotona aamulla piirtämillään heppakuvilla piirustuskilpailuun. Mimosa piirsi keppihevosen ja ratsastajan (oikeanpuolimmainen kuva) ja Aatos piirsi kolme heppaa (vas.). Kaikki kilpailuun osallistuneet palkittiin.

Aarteen etsinnässä etsittiin hevosenkenkää metallinpaljastimella. :) Ja sieltähän se sitten löytyi. Paikalle oli piiloitettu noin 50 hevosen kenkää ;) palkinnoksi lapset saivat karkkipussin.

*     *     *

Muutoinkin heppahommat ovat lisääntyneet tässä taloudessa. Iisahan on toki hevosharrastustaan pitänyt yllä kaikki nämä vuodet... :) Mutta tänä syksynä myös minä ilmoittauduin ratsastustunnille Iisan kanssa. Viiteentoista vuoteen en ole ponin/hevosen selässä ollut, joten hieman jännitti! :) Onneksi mulla oli tämä esikoinen matkassa mukana ja hän saikin heti auttaa äitiä mm. hännän harjauksessa sekä takakavioiden putsaamisessa. Iän myötä meikäläiselle on kummasti tullut itsesuojeluvaistoa... Ensimmäinen tunti meni sinänsä mukavasti, laukkasinkin jopa. Mutta jossain vaiheessa tuntia mun oli lopetettava harjoitusravi ja siirryttävä keventämään ravatessa. Vatsalihaksia pisti... enkä meinannut muutenkaan pysyä harjoitusravissa selässä kun jalassani oli onnettomat jumppatrikoot. Kyllä kaipaisin ihan kunnon mokkanahkaisia ratsastushousuja, jollaiset on mulla aina ennen ratsastaessa ollut jalassa! Tunnin jälkeen vaapuin kuin ankka ja -juutas- seuraavana päivänä allekirjoittaneen hanuri oli sen verran kipeä, ettei tavallisella tuolilla istuminen vetänyt lainkaan puoleensa, auts! Lisäksi ihan joka lihasta särki ja jomotti! Melkoinen harjoitus siis jo tämä yksi ratsastuskerta! :D Nyt toisen tunnin jälkeen ei enää paikat olleet - Luojan kiitos - kuin vähän kipeät. Nopeasti ne lähtevät onneksi vahvistumaan. :) Ratsastin molemmat tunnit samalla Tirrillä, joka oli on oikein kiva Suomenhevosruuna. Seuraavalla kerralla taitaa sitten olla jo joku muu heponen alla! Jännittävää! :) Mukavaa, että ollaan vihdoin päästy näille ratsastustunneille Iisan kanssa. Hän on tätä niin monta vuotta jo toivonut, mutta minä kun olen ollut niin monta vuotta näissä pikkuissa kiinni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)