maanantai 1. lokakuuta 2012

Aatoksen kastejuhla

Osa Aatoksen kastelahjoista.
Meillä vietettiin eilen Aatos poikamme ristiäisiä.
Päivä sujui erinomaisesti, paremmin mitä uskalsin toivoa. 
Ihaninta oli että äiti pääsi osallistumaan juhlaan ♥ ja jaksoi olla meillä pitkän tovin ja käydä kotonakin ennen ja jälkeen juhlien. Rakkaat ystäväni avustivat meitä niin monin eri tavoin! :) Kiitos teille kaikille! Saatiin apua niin leipomisissa, siivoamisissa sekä kaikenlaisissa käytännön järjestelyissä niin ja hiustenlaitossa jne. Toivottavasti sitä itsekin ymmärtäisi olla silloin toisille avuksi kun sitä apua tarvitaan.

Aatos äidin sylissä juhlavaatteissa seremonian jälkeen.

Kummin sylissä oli ilmeisen hyvä olla! :)

Tämä kimppu meillä oli kastepöydällä.
Halusin kimppuun vihreitä ja keltaisia kukkia sekä jotain oranssia.

Aatoksen saama hieno auto! :)

Meillä oli pappina ystäväni isä. Hän on kastanut kaikki meidän kolme lastamme ja tuntee perheemme. Aatos sai kuusi kummia, tosin yksi heistä oli "epävirallinen". Kaikki kuitenkin ihan yhtä tärkeitä. Ristiäisissä lauloimme perinteiset lastenvirret: "Jumalan kämmenellä" sekä "Ystävä sä lapsien". Lasten evankeliumin luki ystäväni. Lisäksi halusin Aatokselle luettavan nämä seuraavat rukoukset. Nämä rukoukset ovat luettu myös Iisan ja Mimosankin ristiäisissä. Tosin sisaruksen rukousta ei ole aikaisemmin ollut. Nyt se sujui siskolta sujuvasti!

Äiti (tai isä):
"Hyvä Jumala. Kiitämme sinua lapsestamme. Anna meille vanhemmille rakkautta ja viisautta, niin että osaisimme kasvattaa häntä tahtosi mukaan. Pidä hänestä huolta koko elämän ajan. Anna kotiimme anteeksiantavaa ja rohkaisevaa mieltä. Auta meitä vaikeuksissa niin, että eläisimme lähellä toisiamme ja sinua."

Sisarus: (eli Iisa):
"Rakas taivaan Isä. Kiitos tästä pikkuveljestä. Kiitos siitä, että saamme kasvaa yhdessä. Auta meitä pysymään aina läheisinä toisillemme."

Kummi:
"Taivaallinen Isämme. Auta meitä kummeja hoitamaan tehtäväämme niin, että ystävyytemme tähän lapseen kasvaisi ja lujittuisi. Opeta meitä olemaan perheen tukena myös kristillisessä kasvatuksessa ja etsimään yhdessä sinun apuasi."

Isovanhempi:
"Rakas Jumala. Kiitän sinua tästä lapsenlapsesta. Kiitos, että saamme nähdä hänessä luomistekosi ihmeitä. Varjele häntä kaikkina päivinä. Anna meidän kokea yhdessä iloa, läheisyyttä ja hellyyttä. Ole meidän turvanamme."

Minusta rukouksia ei voi olla liikaa. Tuskin sitä koskaan muulloin elämässään saa niin monta toivotusta elämänsä turvaksi kuin ristiäisissä. :) Ristiäiset ovat yksi kauneimmista ja koskettavimmista juhlista mitä tiedän. On ollut onni saada viettää niitä kotona, tärkeiden ja rakkaiden ihmisten kesken. 

♥     ♥     ♥

Aatos kastelahjaksi saamansa lammastaljan päällä ♥

8 kommenttia:

 1. Tätä postausta jo vähän odottelin :) Kiva kuulla, että kaikki sujui hyvin ja erityisesti se, että äitisi jaksoi juhlia mukana! Aatos on kasvanut kuvista päätellen jo kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatoksesta tuli kerrasta "iso mies" kun puettiin juhlavaatteet päälle! :)

   Poista
 2. Onnea nyt Aatokselle omasta nimestä virallisesti! ♥

  Aivan ihania kuvia! Aatos on niin suloinen suloisissa vaatteissaan ja sinä niin kauniina :)

  Ihanaa myös että äitisi oli paikalla ja kaikki sujui hyvin. Onneksi on rakkaita ystäviä jotka auttavat kun apua tarvitaan, eivätkä käännä selkäänsä. ♥

  Tuo Iisan lukema rukous oli myös meillä kolmen nuorimmaisen kohdalla. Ja isoveli/sisko luki meillä sen. Voi että me kaikki paruttiin silloin kun Saraa kastettiin ja tuo rukous luettiin. Yksi kummeista joutui kääntymään ihan toiseen suuntaan itkemään kun niin kovin liikuttui.
  Mullakin kyllä nyt tuli vähän kyyneleet silmiin, kun luin tän postauksen. Kastejuhla on vaan jotenkin niin kaunis jokaisen lapsen kohdalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ :)

   Todellakin kastejuhla on koskettava tilaisuus. Mä olen välillä ihmetellyt mielessäni miten jotkut toivovat kastetilaisuuden olevan ohitse mahdollisimman nopeasti, ilman virsiä tai pidempiä puheita, nopeasti ilman mitään "ylimääräistä".. Meille on sattunut hyvä tuuri kun olemme tutustuneet tuohon ystäväni isään. Hän puhuu kuin "suoraan sydämeen", erittäin koskettavasti ja henkilökohtaisesti!

   Poista
 3. Voi miten tuli kyynel silmään rukouksista, minulla on laskettuaika ensi maanantaina ja kovasti olen jo miettinyt kastejuhlaakin...Itse en varmaan pysty lukemaan tuota vanhemman rukousta, en ainakaan itkemättä.

  Voimia Sinulle ja perheellesi!

  t. Uusi lukija, Tipitii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ ja lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani! :)

   Mullakaan ei ollut tarkoitus tuota tekstiä lukea (ajattelin etten pysty!) vaan pidän lappua niin että mieheni saa rukouksen luettua. Mutta pappi sanoikin sitten että äiti lukee rukouksen (varmaan luuli niin kun mä sitä lappua pidin! Vauva oli miehellä sylissä), niin hetken ajattelin että APUA! :) mutta hyvin se meni kumminkin!

   Paljon voimia viimeisiin raskaushetkiin! Pian on edessä ihana lahja!

   Poista
 4. Onnea pienelle suloisesta nimestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mukavaa löysit tänne näin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)