maanantai 22. lokakuuta 2012

Aurinkoinen maanantai!

Doris-kissa sylissä (kehrää).
Aatos sohvalla (unessa).
Juho ja Länsi-Savo kiikkutuolissa (keinuu ja näyttää rapsuttelevan tukkaa).
Iisa mummilassa yötä (nukkuu?).
Mimosakin unten mailla.
Minä, keittiönpöydän äärellä, jalat ristissä vastakkaisen tuolin päällä. Kylpytakissa, tukka märkänä. Masu täynnä. Hyvällä mielellä.
Kissat ruokkimatta. (Kunhan tästä takamukseni nostan..)

Tänään lämmitin takan Juhon tuomilla puilla. Oli jo päässyt talo viilenemään (noin 20c). Takkaa lämmittäessäni mietin, etten muista äidin ikinä laittaneen takkaa tuleen. Ehkä lämmitys oli vain isän heiniä? Tai ainakin takan sytytys. Toisaalta mä olen kotona lämmittänyt takkaa monet kerrat. Leivinuuniin ja lieteen en ole puuttunut. Ehkä lisännyt puita tai poltettavia roskia? Äiti on tainnut liettä lämmittääkin. Hassu muisto, tai onko se edes muisto, kun ei ole muistoa siitä että äiti olisi takkaa ikinä lämmittänyt? Täytyypä kysäistä huomenna, pitikö muistoni paikkaansa! :D Nyt meillä on kuitenkin lämmin talo. Uuneista saa niin ihanan pehmoisen ja kodikkaan lämmön. ♥ (Milloinhan uskaltaisi lämmitellä tuota meidän leivinuunia seuraavan kerran? Se lämmittäisi vielä enemmän, mut viimeksi saatiin sen verran tujakat savut sisätiloihin, että täytyy lämmittää sitä ihan ajan kanssa... Ja opetella samalla kamuiksi!)

Äidin luona käydessä tuli hyvä mieli. Nimipäiväsankari tuntui olevan hyvällä tuulella, ystäviä oli käynyt kovasti ja äiti jaksoi vitsaillakin ja vinkata muutaman kerran silmääkin mulle (kun iskä jotain taas hupsutteli)! :) Mun ihanat vanhemmat! ♥

Juho jo karkasi nukkumaan. Toivottavasti huomennakin olisi yhtä kaunis päivä kuin tänään oli. Aurinkoista ja tuuletonta. Voisi yrittää päästä pikkuisten kanssa aamusta liikkeelle ja kipaista tupliksilla kirpparille. Ei olekaan hetkeen tullut vierailtua. :) Kauniita unia!

2 kommenttia:

 1. Tästä kirjoituksesta tuli hyvä mieli, sellainen lämmin :) Meidän kotona takan lämmitti aina ja lämmittää edelleen isä, äitini ei asiaan puutu, se on isän homma. Mä luulen, että jos meille joskus tulisi takka minä lämmittäisin sen ja mies korkeintaan kantaisi puut sisälle. Mä oon niin päällepäsmäri ja isältä oppinut kuinka takka sytytettään oikein. Sillain että se alkaa heti palamaan puhtaasti ja hyvin, eikä tupruttele naapurin pihalle kauheita savuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus oli tosiaan hyvällä mielellä kirjoitettu! Mukava että tunne oli aistittavissa tekstistä! :)

   Tämä uunin lämmitys on jännä juttu! Koska kun taas mietin mummolaani, niin siellä muistuu pääasiassa että mummo olisi hoidellut uunien lämmitykset! :)(Musta tuntuu että mäkin olen nuorempana ollut aikamoinen päällepäsmäri joissain asioissa ;) iän myötä sitä on oppinut hmm.. hoitamaan homman hienotunteisemmin. Ts. niin että mies itse luulee keksineensä asian! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)