tiistai 10. tammikuuta 2012

Talventuloa ja ristipistotöitä!

Talvi näyttää vihdoin tulleen. Maa on valkoinen ja pakkastakin muutamia asteita. Ehkä tässä joku päivä pääsee tosissaan luistelemaan. Minäkin ajattelin koettaa taas kerran, on se niin kivaa! Tytöt ovat olleet nyt viikon verran räkätaudissa ja yskässä, joten olen yrittänyt rajoittaa tuota pihallaoloa etteivät vilustuisi lisää. Mies odottaa malttamattomana että perinteisen ladut valmistuisivat ja hän pääsisi hiihtämään. Iisalle suksien hankinta on edessä torstaina.

Jotenkin laiskottaa ja tuntuu että ei saa mitään aikaiseksi. Eilen soitin sentään työpaikalle ja ilmoitin että en ole tulossa töihin helmikuun jälkeen. Olipa se helppo puhelu soittaa. Tällä kertaa ei ollut edes stressiä siitä etteivätkö ne "pärjäisi" ilman mua. Tottakai siellä pärjätään. Minä nautin nyt kotiäitiydestä. Saas nähdä miltä tuntuu sitten kun rahatulot pienenevät olemattomiin? No, näillä mennään nyt!

Sain isännän villasukatkin valmiiksi ja päätin kaivaa ainakin 5 vuotta unholassa olleen ristipistotyön esille. Siitä olisi varmaan noin vajaa puolet tekemättä. Mä olen muutaman kerran sitä katsellut tässä vuosien aikana, mutta en ole jaksanut innostua.. Mut nyt tuli sellainen fiilis että vois olla mukava tehdä ristipistotyötä pitkästä aikaa. Joten eiköhän tuon nyt valmiiksi pistele! (Tosiaan olen ostanut tän työn varmaan joskus Iisan syntymän aikaan ja ajatellut että teen sen neidin huoneeseen! No, nähtäväksi jää kelpaako enää Iisalle vai annetaanko Mimmille! :) )

Huomiseksi tähän taloon pitäisi taikoa järjestys ja harmonia! Pyysin ilmaisen asuntoarvion, lähinnä ensisijaisesti sen takia että pääsen hieromaan mieheni kanssa kauppoja.. Hieman jännittää minkälaista arviota antaa. :) Mutta mistä sen taikasauvan saisin millä tuon ensimmäisen lauseen toiveet toteutettaisiin? Kai se on tänään vaan yritettävä itseään tsempata loistokkaisiin suorituksiin...

Jatkoa..
Unohdin yhden asian mistä piti kirjoittaa! Neitsyt täällä halkoo hiuksia! Mutta ihmetellä täytyy mitä on koulussa opetettu/opittu kun ei osa ihmisistä edes vuodenaikoja tunnista! Ei tarvinnut kuin tammikuun alkaa ja jo on Facebookissa osalla porukasta "kevät 2012" albumia julkaistuna. Että mua sieppaa, miten ollaan jo keväässä kun vastahan se talvikin tänne ehti? Tulevaisuuden muistitestauksessa ei ehkä enää ole käytössä CERAD testi, jonka yhdessä osuudessa on MMSE testi. Mutta jos olisi/on niin arvelen ainakin puolet porukasta repuuttavan kysymyksen vuodenajasta! (Jonka taas hieman huonomuistisemmatkin tämän hetken ikäihmiset osaavat useimmiten.) Kertauksena siis että kevätkuukausia ovat: maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu. Kesäkuukausia ovat kesäkuu, heinäkuu sekä elokuu. Syyskuukausia ovat syyskuu, lokakuu sekä marraskuu ja talvikuukausia joulukuu, tammikuu että helmikuu. Anteeksi suivaantumiseni, tärkeämpiäkin asioita maailmassa riittää... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)