sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kummitytön synttäreillä ja mammalassa käynti!

Siinähän se viikonloppu vierähti! Mukavan rennosti. Lauantaiaamun käytimme kotiamme siistien, Juho tyhjensi reippaana kompostin ja imuroi huushollin. Musta on kiva ennen reissuun lähtemistä pistää koti jonkinlaiseen ojennukseen. Niin, että sinne on mukava sitten palata takaisin! Enkä nyt tarkoita mitään suursiivousta, mutta kuitenkin niin, ettei kotona odota mahdoton sekamelska. Samoin kotiutuessa mulle on tärkeä alkaa, lähes samantien, purkaa niitä kasseja, ettei eteinen jää "hävityksen kauhistukseksi". Siitä tulee itsellekin sellainen reipas ja ryhdikäs olo. Tai vähintään sitten seuraavana päivänä ainakin. :)

Meidän pienet juhlijat ottivat rennosti! 
(Mimosan juhlamekko oli kiva löytö kirppikseltä, hinta huimat 2e! :)

Veljeni nappasi kuva meistä, kun pyysin! Niin harvoin tulee yhteiskuvia tallennettua! :)

Mimosa ja eno katselevat kaloja :)

Lauantaina ajelimme Leppävirralle, kummityttöni 6 v. syntymäpäiville. ♥ Herkut olivat taas kohillaan. Ihanaa kinuskikakkua karpaloilla koristettuna, sienipiirakkaa, pikkuleipiä, suukkoja, pätkis- ja pihlajakarkkeja ym. Ei kyllä näillä herkuilla pääse paino vahingossakaan putoamaan. Synttäreiltä jatkettiin matkaa Rantasalmelle, mammalaan. Kyseessä oli Aatoksen ensimmäinen mammalareissu! Me ollaan käyty joskus keväällä viimeksi mamman luona!!! Ohhoh! Kevät oli kai olevinaan jotekin kiireinen, Mimosa itkuinen matkustaja ja sitten oli mun raskaus ja kun äiti leikattiin ja tää sairaala-aika alkoi, niin ei tosiaan ole jaksanut ajella oikein mitään ylimääräisiä reissuja. Nyt kun äiti on lähempänä, ja matka ei ole pitkä, on erilailla poweria reissatakin. Mutta tosiaan puoli vuotta! Mulle tuli jo oikeen fiilis, että on ihan ikävä mammalaan, joten saatiin sitten vihdoin viimein tehtyä reissu anopin luokse synttäreiden yhteydessä. Mukava oli olla yökylässä ja sain vihdoin viimein myös toiset junasukat valmiiksi. Ne ensimmäiset tuli myös pääteltyä. Juhokin tuntui viihtyvän oikein hyvin äitinsä tykönä! ♥ Mammalassa valvottiin ja vaihdettiin kuulumisia. Nukuttiin pitkään (kymppiin!!) Juhon ja Aatoksen kanssa. Tytöt heräilivät joskus yhdeksän aikoihin ja lähtivät katsomaan lastenohjelmia ja leikkimään. Syötiin vatsat täyteen herkkuja, ulkoiltiin ja oltiin vaan leppoisan letkeästi. Ja Iisa pääsi taas legojen pesuhommiin! Pojilla olikin paljon duplo-legoja pienenä, joilla nyt nämä pikkuiset pääsevät jatkossa leikkimään. :) Kyllä ehdottomasti jatkossa tullaan harrastamaan mammalassa käyntiä useammin!

Aatokselle maistui hyvin uni mammalan viltin päällä! :)

Iisa auttoi mammaa legojen pesussa ja kuivatuksessa! ->


Junasukat valmiina viimeinkin. Tuntuu että niitä on tehty kuin Iisakin kirkkoa. Värivalinta lähti tuosta synnytyssairaalasta saadusta hatusta. :) Nyt on sitten Aatoksella pienemmät ja isommat sukat (kevättalveksi) valmiina. Lankaa jäi sen verran yli, että aloitin pienten tumppujen teon. Toivottavasti ne valmistuu vähän nopeammassa tahdissa kuin nää sukat! Mun on varmaan uhrattava aikaa villasukille blogin kirjoittamiselta jossain vaiheessa, että saan Juholle sukat jouluksi tehtyä!

*     *     *

Kotiin palatessa kieppasimme vuodeosaston kautta. Isä ja isän sisko olivat siellä äidin luona käymässä. Äiti ei muistanut, että olimme eilen käyneet, eikä muistanut tätini vierailuakaan. Sanat on vähän huonoja kuvaamaan fiiliksiä. Aika tyhjä olo, vaikka kyllä mua kotona itkettikin. Ensi viikolla äidin pitäisi siirtyä kotiin. Iskä on siellä järjestellyt asioita kuntoon ja paikkoja valmiiksi äidin tulla. Hieman jännittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)