torstai 11. lokakuuta 2012

Iloista Tyttöjen päivää!

Huomasin vasta tänään että tänään onkin Tyttöjen päivä! 
Ihan uusi päivä mulle, voisihan sitä joskus oikein viettääkin! 
Tämä tyttöjen päivä on tällä hetkellä samean aurinkoinen! (Tuntuu ihmeelliselle valoilmiölle, kun niin pitkään on vaan satanut ja satanut..) Minä juon juuri nyt kahvia ja pistelen eilistä omenahyvettä vanilliinikastikkeella höystettynä masuuni. Pienet nukkuu. Iisa lähti aamulla isänsä matkaan, joka heitti tytön sekä makuupussin ja pienen matkalaukun koululle. Kakkosluokkalaisilla on tänään yökoulu ensimmäistä kertaa oppihistoriansa aikana! ;) Mahtaa olla jännittävää! Huoltajia olisi mielellään otettu yökouluun mukaan, mutta arvatenkin meidän huushollista ei nyt tämän lauman kanssa lähdetty mukaan! Tosin Iisan isä on menossa illalla käymään paikan päällä. 

Meillä oli aamupäivästä Aatoksen lääkärineuvola. Aatos on kasvanut reippaasti. Tämän hetken mitat (2kk iässä) olivat seuraavat: paino 5700g (ed. 4400g), pituus 60,5cm (ed. 55cm) ja pään ympärys 42cm (ed. 39,5cm). Eli kuukaudessa vauvani on saanut painoa 1300g! ja pituutta 5,5cm! Ja rintamaidolla tyytyväisesti kasvetaan. :) Isänsä pituusgeenit, ihan varmasti! Aatos sai ensimmäisen rota-annoksensakin. Ennen lääkärille pääsyä imetin ja Aatos meinasi nukahtaa syliini. Lääkärille päästyä juuri jaksoi olla hereillä ja kun Mimosan korvia alettiin katsomaan, niin Aatos oli nukahtanut tutkimuspöydälle. Edelleen hän on niillä unillaan... :) Seuraava neuvolapäivä on 8.11. klo 10. Pistin ajan äsken ylös kalenteriin ja huomasin että sehän on Aatoksen nimipäivä!!! Kyllähän mä olen tiennyt että Aatoksen nimi on almanakassa, mutta ei olla tarkastettu milloin nimpparipäivä on. Pitäiskö niitä sitten oikein juhliakin? :D Tytöillähän ei virallisia nimipäiviä edes ole. Onko niillekin keksittävä nimipäivät jos Aatosta juhlitaan? :D Täähän menee ihan villiksi nyt tämä meininki!

Mimosa on ollut tässä muutaman päivän tosi räkäinen, joten pyysin lääkäriä katsomaan hänen korvat. Yöllä on ollut hieman itkuinen ja muutenkin kipeän, no flunssaisen, oloinen. Vasen korva oli ok, mutta oikeassa korvassa oli hieman punoitusta, vähän nestettä välikorvassa ja sameutta (muistaakseni). Ei selkeä tulehdus vielä, mutta rajamailla. Voi ei! Lääkäri kuitenkin kirjoitti meille varmuudeksi antibioottikuurin. Mä niin toivon ettei sitä tarvita. Mutta toisaalta olin myös todella tyytyväinen, että saatiin resepti varalle. Mä niin voin kuvitella että viimeistään lauantaina sitä reseptiä oltaisiin hakemassa Mikkelistä huudetun yön jälkeen. Joten nyt kun meillä on jo varalla suppoja, korvan puudutustippoja sekä oikein antibioottikuurireseptikin, niin ymmärrä pysyä Mimosasta kaukana korvatulehdus!!!

Mä taidan alkaa nyt neulomaan, kerrankin kun on hyvä ja rauhallinen hetki siihen puuhaan! :)

Ps. Vaihdoin tekstin fonttia eilen. Jotenkin alkoi tökkimään tuo courier.
Pidättekö? Vai onko tällä mitään merkitystä, ei ehkä? :)

4 kommenttia:

 1. Iloista tyttöjen päivää!:) Voittehan juhlia tyttöjen nimikset Aatoksen kanssa samana päivänä ja kaikki on tyytyväisiä. Mukavaa viikonloppua! -L

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tuo olikin hyvä idea! Alkoi jo ahdistaa ajatus kuusien juhlien (synttärit+nimpparit) järjestämisestä ;)

  VastaaPoista
 3. Kaikkihan ei edes nimipäiviä juhli sen kummemmin, ehkä kotiväellä kakku ja joku lahja, tai näin ainakin meillä ollut :) Mut tuot Tyttöjen päivä taisi ollakin ihan uusi juttu kaikille. Itse tajusin päivän vasta illalla kun tuli Plan konsertti.

  VastaaPoista
 4. No niinpä! Pienet juhlat on varmasti ainoat joita tässä edes jaksaa alkaa laittamaan! :) Yksi iso kakku ja kaikki "nimpparisankarit" saa pienet lahjat! :) Mä kuulin siitä päivällä ohimennen radiosta, myöhemmin mullekin selvisi että oli eka kerta kun Tyttöjen päivää vietettiin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)