torstai 18. lokakuuta 2012

Arjen pyöritystä!

Tällä viikolla on ravattu terveyskeskuksessa. Se jo tuntuu vähän toiselta kodilta.. No, ei nyt ehkä niinkään, mutta onneksi henkilökunta on tuttua... Tänään melkein jo unohdettiin mennä, oli nimittäin Iisan oikomislääkärin käynti! Vajaa puoli tuntia ennen käyntiä asia muistui mieleeni! Huh! Onneksi meillä oli kotona pikkuisten kanssa kaikki hyvällä mallilla, joten kerkesin jopa keittää kahvit ennen lähtöä. :) Napakasti kun sitä tekee, niin kerkeää vaikka mitä! Käynti meni mukavasti, oikomishoito aloitettaneen muutaman vuoden päästä vasta, johon olimme kaikki tyytyväisiä. 

Ennen oikomislääkärille pääsyä, käytin Mimosan neuvolan terkkarin luona korvia näyttämässä. Tulehdushan se siellä... Niin harmi! Mimmi on muutamana yönä herännyt itkemään, mutta rauhoittunut nopeasti. Samoin päiväunille meno on tehnyt tiukkaa itkun kanssa... Ja muutenkin neidin pinna on palanut helposti. Tärykalvo oli kuulema oikein helakan punakka. :( Varmasti tosi kipeä. Käytiin sitten hakemassa se kolmas antibioottikuuri apteeksita.. Ja just muistin että meillähän on niitä puudutustippojakin. Täytyy laittaa niitäkin avuksi kun Juho tulee kotiin. Yksin niitä tuskin saa laitetuksi. Aamuyöstä annettiin suppokin ja nyt ennen päiväunia. Maitohappobakteereja löytyy myös ja ne on myös aloitettava! Mitenhän noita korvatulehduksia tulevaisuudessa estäisi? Lisää vaan ksylitolia aina ruuan jälkeen? Tietenkin mentiin lopettamaan Mimosan vauvavakuutuskin heti vuoden jälkeen, "kun ei tyttö ole mitään sairastanut"... Niinpä niin! No, onneksi lapset pääsevät tarvittaessa nopeasti lääkärille. Mitkään korvien putkitusoperaatiot ei vielä ole edes mielessä. Jokainen operaatio on kuitenkin aina oma riskinsä...

Äiti tuli eilen kotipaikkakuntamme vuodeosastolle, sielläkin tuli pikaisesti illalla vierailtua. Kävin kysymässä pyörätuolia, ettei nyt koko päivä menisi vain sängyssä maaten.. Ja mielellään äiti nousikin sitten istumaan. Myös isäni ja mummoni oli äidin luona. Nyt on lyhyt matka äidin luo, ja ensi viikolla luultavasti sitten äiti onkin jo omassa kotona. 

*     *     *

Sitten vielä arkisia pohdintoja! Olen nimittäin huomannut että myytyäni toisen pyykkien kuivatustelineen, onkin yllättäen pyykkien hoito helpottunut! (Myin sen siksi että se ei pysynyt aina kunnolla kasassa ja mulla meni siihen riittävän monesti hermot! Viidellä eurolla joku vei sen kirpparilta omaan kotiinsa ilostuttamaan!) Käsittämätöntä! Ennen sitä aina ahkerana pisti helposti kaksi koneellista pyörimään samana päivänä. Tuntui ettei ne viikattavat pyykit lopu ikinä ja että koko ajan olisi pyykkiä pestävä! Ja viikatut pyykit tuntui jotenkin vaikealta saada viedyksi kaappeihin... Nyt kun on enää vain yksi kuivausteline, ei voi pestä kuin koneellisen pyykkiä päivässä. Ja yllättäen sehän riittää! Mä laitan joka aamu koneen pyörimään, viikkaan edelliset pyykit telineeltä ja vien ne kaappeihin. Pyykkääminen ei tunnu yhtään niin rasittavalta kuin aikaisemmin! :D Olisimpa tämän yhtälön tajunnut aikaisemmin! :D :D :D Jujuna on ilmeisesti se, että pyykkikone pyörii nyt ihan päivittäin. Aikaisemmin mulla taisi olla aina muutama päivä viikossa, etten sitten pessytkään pyykkiä! Joten voin taas hetkeksi haudata ajatuksen kuivausrummusta..

Otetaas vielä kuppi kahvia ja eilen leivottua mustikkapiirakkaa sen kyytipojaksi! ;) 

6 kommenttia:

 1. En muista lähdettä, mutta sellainen on joskus tullut vastaan, että luomumaito edesauttais jotenki korvien kanssa/estäis tulehduksia... Toisaalta oliko tänä aamuna, kun radiossa oli just juttua, ettei luomutuotteiden terveysvaikutuksista ole todettu mitään todellista näyttöä... Konstalla on kerran ollut ärhäkkä korvatulehdus, joka ilmeni vaan kovana kuumeena. Pojat on aina juoneet maidon luomuna, tiedä sitten onko sillä ollut oikeasti mitään vaikutusta. Hyvä uskoa siihen, kun ei ole pahempaa ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei tuostakaan ohjeesta ollut nyt apua, sillä meilläkin tarjoillaan vain rasvatonta luomumaitoa. :( Jotenkin on kyllä vääryys kun imetin vuoden (no viikkoa vajaaksi se jäi, kun tyttö lopetti itse rinnalla käynnin), on otettu kaikki pneumokokkirokotteet ja ollaan tupakoimattomia... Eikä kummallakaan meistä vanhemmista ole ollut pienenä mitään korvatulehduskierrettä, niin nyt Mimosa on joutunut korvatulehduksista kuitenkin kärsimään! Iisallakaan ei onneksi ole ollut kuin yksi korvatulehdus ja sekin vasta 7 vuotiaana!

   Poista
 2. Toivottavasti Mimmin korvista ei kehkeydy suurempaa vaivaa. Saisiko vakuutusta mitenkään uusittua niin, että se korvaisi korvaoperaatiotkin?

  Meillä kuopus sairasti viime vuonna niin monta korvatulehdusta etten jaksa edes laskea. Vakuutus tuli tarpeeseen, kun käytiin aina erikoislääkärillä ja monesti "tulehdus ei ollut ihan vielä päällä" ja sovittiin ettei oteta lääkettä varuiksi ja parin päivän päästä käytiin tsekkaamassa tilanne uudelleen. Putkitusta viivytettiin viimeiseen asti ja L kärsi lähes kolme kuukautta liimakorvista, jonka lopuksi kuulo heikkeni tosi huonoksi. Ei auttanut kuin putkittaa ja sen jälkeen ei ole ollut kuin yksi tulehdus (joka seurasi luultavasti siitä, että korvaan pääsi vettä). L:n korvakäytävän rakenne oli erityisen ahdas. Kaikkinensa lääkärikuluihin meni reippaasti yli pari tonnia, jonka siis sai vakuutuksesta takaisin. Vähän silti ahdistaa tuleva flunssakausi. Tsemppiä sinne! -L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kysyä viikonloppuna asiasta, kun käydään Jannella (hoitaa meidän vakuutukset ;). Pidetään kädet ristissä ettei vastaavaa ole tiedossa kuin teillä! Huhhuh! On mahtanut olla melkoista... :(

   Vielä mietin että täytyy yrittää vielä käsihygieniaa parantaa ja pysyä kaukana muista räkäisistä..

   Teille korvatulehdusvapaita syyspäiviä toivotellen ♥

   Poista
 3. Paranemisia sinne korvatulehdukseen! ♥

  Meillä oli Aarolla jokunen viikko sitten ja musta vaan tuntuu että tekee taas tulehdusta. Ei oikein kunnolla parantunut siitä viime taudistaan. Köhinöi ja nenä valui. Nyt yskii ihan kunnolla ja nenästä valuu jo paksua. Oli ollut itkuinen, kun olin tänään töissä :( Ja heräilee taas öisin. Tosin tekee kyllä hampaitakin. Jos ei huomenna ole parempi päivä niin saa mennä kyllä lääkäriin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon! On kyllä ikävä tauti, ja vielä kun noin pieni lapsi ei oikein vielä osaa itse sanoa että korvaan koskee.. Vaikka tietysti pitäisi ymmärtää niistä tutuista merkeistä, mut siltikään kun ei ole aina niin selvää kuitenkaan! Toivotaan ettei Aaron tauti nyt heti uusisi!

  Mut mä lueskelin yhdeltä keskustelupalstalta että homeopatia voisi olla korvatulehduksissa hyvä apu! Täytyy varmaan koettaa, nyt kun tämän kuurin saa syötettyä. Siis ottaa yhteyttä homeopaattiin ja sitä kautta sitten suunnitella jatkoja! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)