keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Aatos 2 kuukautta (jo!!!)

Aatos rakas 2 kk ♥
Niin se aika tosiaan juoksee. Jos ei sitä muuten huomaa, niin kun seuraa tätä vauvan kehittymistä ja kasvamista niin siinä ainakin. Aatos se on päivä päivältä ihanampi! ♥ Kyllä se on jännä huomata miten sitä rakkautta ja rakastumisen tunnetta riittää ihan jokaiselle lapselle, vaikka joskus onkin pelännyt sitä että riittääkö sitä rakkautta ihan varmasti, kun jo ensimmäistä rakastaa niin älyttömän paljon? Riittää sitä, onneksi! :)

Aatos on edelleen erittäin rauhallinen ja tyytyväinen vauva. Päivisin syö noin 3 tunnin välein, yöaikaan herää syömään noin 3 kertaa (paitsi toissayönä söi 6 kertaa, taisi olla maidontilausyö meneillään!). Vatsantoiminta on selkeästi hidastunut. Enää ei ole joka vaipassa kakkaa. Muutaman kerran päivässä kuitenkin sellaiset isot turaukset on. Jekovit tippoja menee päivittäin, muuta ei sitten maidon lisäksi ole Aatokselle edes tarjolla. Katsellaan sitten lähempänä puolta vuotta.

Mies on selvästi kasvanut, sillä nyt vaatteissa on enenevästi 62 koko käytössä. Elefantti vanuhaalari on kokoa 56 ja se menee vielä ihan hyvin kun ei laita lahkeiden suita tumpuiksi. Tekisi mieli hankkia toinen samanmoinen haalari, mutta isommassa koossa. Voi kun tekis toisen hyvän löydön kirpparilta, mutta tuskimpa noin hyväkuntoista ja halpaa vastaan toiste kävelee. ;)

Vaippa-asioissa meillä on nyt käytössä ollut Liberot ja muumit. Juho kerkesi ostaa noita liberoita kaksi isoa pussia (koko 2), kun vielä etsin sitä vaippaa joka ei päästäisi läpi ja löysin nuo muumivaipat. No, nyt pieni on saanut ilmeisesti sen verran masua kasvatettua ettei nuo Liberotkaan ole fuskanneet juuri kertaakaan. Joten poishan ne on nyt käytettävä. Sitten aion jatkaa niillä muumivaipoilla. 

Iho on siisti kaikin puolin, hormoninäppyä ei ole enää nähtävillä. Olen kyllä pistänyt merkille, että taitaa karstaa alkaa pikku hiljaa ilmestymään päälaelle. Vaalean tukan alta kaikki näkyy niin selvästi. Aukileet ovat vielä hyvin tunnettavissa. Sykekin jopa näkyy etuaukileesta.

Hereilläoloaika on minusta vieläkin aika vähäinen. Tällä pojalla tosiaan tuntuu olevan erittäin hyvät unenlahjat. ♥  Aamupäivällä tunnin, puolen päivän jälkeen myös tunnin tai pari ja illalla hetken aikaa jaksaa olla hereillä. Mutta muuten puksuttelee poika untenmailla kasvamassa. Yöksikin riittää unta vielä hyvin. En valita. :) Ja onneksi ei mitään masuvaivoja ole ollut ja toivottavasti ei tulekaan!

Täytyy kyllä sanoa että tämä pikkuvauva-aika on ollut niin maailman helpointa aikaa mun vauvojen kanssa. Sitten kun ovat saaneet jalat alle, on haastetta alkanut olemaan ihan eri lailla kun vauvana. Näillä kun kellään ei ole ollut masuvaivoja, ovat olleet niin tyytyväisiä. Uskaltaisin väittää, että Aatos on ollut kuitenkin kaikista pikkuisistani helpoin.

Mimosa piti tänään hetken aikaa Aatosta sylissä. Ja sitten kun Mimmi oli päiväunilla, harjoitteli Aatos lelukaaren alla jumppaamista. Ihana! Soittorasia soitti tuttua sävelmää ja Aatos viihtyi tässä todella hyvin sen enempiä viihdyttämättä. Yritin ottaa kuvan kun toinen hymyili leluille ja huiski käsillä ja jaloillaan niitä liikkeelle ja höpötteli siinä samalla, mutta aina kun lähestyin Aatosta ja lelua, niin johan poika otti katsekontaktin silmiini ja keskittyi äidin katsomiseen! :) On se tarkkaavainen!

Torstaina Aatoksella pitäisi olla viimein lääkärineuvola (piti olla jo 6 viikkoisena!). Sitä ennen mittaillaan. Niitä mittoja tässä kovasti jo odotellaankin, että saadaan tietää paljonko poika on virallisesti kasvanut! Rota-rokotekin taitaa tulla...

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas <3

  Meillä Aaro oli paljon helpompi kuin tytöt näistä pienistä. Tytöt oli jo vauvana paljon tempperamenttisempiä, tiesivät hyvin mitä tahtoivat ja ilmoittivat sen hyvin suoraan :D
  Aarolla on huomattavasti pidempi pinna kaiken suhteen ja tosi rauhallinen kaveri. Vähän sellainen mammanpoika, tykkää kauheasti sylitellä ja viettää aikaa mamman helmoissa :D

  Äidin rakkaus on uskomaton asia, miten se riittääkin jaettavaksi niin monelle <3 Moni toista odottava epäilee itseään riittääkö samalla tavalla toisellekin? Voin sanoa että riittää niin monelle kuin niitä lapsia on <3

  VastaaPoista
 2. :) Kiitos! Musta tuntuu että olen kuullut niin monen kertovan "hankalista" poikavauvoista. Toisaalta taitaahan se olla ihan tilastollisestikin totta että pojilla on enemmän koliikkia jne. Mutta toisaalta tilastot on tilastoja. :) Mukavaa että Aarokin on ollut helppo poika :) Se on hyvä että meille äideille on annettu noita ihania pieniä poikia päättäväisten tyttäriemme vastapainoksi! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)