maanantai 11. helmikuuta 2013

Rintamaidosta kiinteisiin...

Pitäisi aloittaa kiinteät.
Vauva on jo puoli vuotta!

Aion tottakai aloittaa, vaikka vauva tuntuu pärjäävän hyvin vielä tissimaidollakin. 
Tiedän, vauva alkaa tarvitsemaan enemmän rautaa kuin mitä rintamaidossa on. 
Sekä tietysti enenevästi lisääntyvän liikkumisen myötä proteiinia ja energiaa!

Silti mua vähän ahdistaa. Siis se kiinteiden aloitus. Eihän kaveri vielä osaa istua syöttötuolissakaan, vaikka on jo puoli vuotta! Tytöt ovat saaneet reilun 5 kk ikäisestä lähtien maistella muutakin kuin tissiä. Esikoinen, tuo pieniruokainen, ei meinannut millään innostua syömään. Lusikallisen sai silloin tällöin huijattua suuhun, mutta jotenkin oli työlästä. Edelleen sama neito syö välillä vähän, välillä paljon. Virtaa neidissä kuitenkin on! ;) Keskimmäinen oli ja on edelleen reipas syöjä! Oikea ihmeiden ihme esikoisen syömiskokemuksen jälkeen! Hyvä, että kerkesi lusikkaa uudelleen täyttämään kun jo pikkuinen pyysi lisää ruokaa! Nopeasti, nopeasti, äkkiä lautanen tyhjäksi! Ehkä äiti oli liian hidas, kun toinen alkoi syömään 1v 2kk täytettyään ihan itse! :)

Tämän pienimmän miehen kohdalla aika tuntuu saavan kuin siivet selkäänsä. Niin vaan kuusi kuukautta tuli täyteen ilman minkäänlaista ylimääräistä kokeilua. Siis pullokokeilua tai muutakaan. Tuttiakaan tämä mies ei ole syönyt (ei kyllä tytötkään!). Toisaalta sitä on onnellinen ja ylpeä siitä, että minun tissini ne ovat pitäneet tämän pienen miehen "hyvässä lihassa" ja tyytyväisenä puolen vuoden ajan. Varsinainen nisäkäs! :D (Ja tämä oli siis vain ihan henkilökohtainen iloni! Ei ole tarkoitus nostaa itseä jalustalle! :) Tiedän hyvin, ettei kaikkien imetystaipale ole se helpoin ja että kaikilla ei vain sitä maitoa tule riittävästi, vaikka halua olisikin imettää! ♥ Onneksi meillä on ne hyvät korvikkeet silloin olemassa!) Mutta ehkä mulla samalla on jonkunlaista vaikeutta luopua siitä, että se ihan pikkuvauva-aika alkaa olla jo pian takana päin? Ja uutta vauvaa ei ihan heti ole tulossa. Kaikesta sitä voi haikeutta tunteakin!

Mua kiinnostaa kovasti ainakin osittainen sormiruokailu. Mutta varmasti purkkiruokiakin tullaan antamaan. Epäilen, jaksaisinko tehdä itse sen suurempia sormiruoka-aterioita saati soseita? Tuntuu tuota työtä olevan ihan riittävästi kolmen lapsen kanssa nytkin...

Mutta se on varmaa, että imetystä jatketaan... Mulla ei ole suunnitelmia miten pitkään, mutta se on selvää, että ainakin yhden vuoden ikään asti. Esikoista imetin 2v 4,5kk ja keskimmäistä viikkoa vajaan vuoden. Mä oon siis imettänyt elämäni aikana tähän mennessä... Hetkonen lähes 46,5 kuukautta, eli 3 vuotta ja 10,5 kuukautta päälle. Melkoisen ajan siis! (Toivottavasti meikäläisen LUUT ovat siitä huolimatta pysyneet vahvoina! Säännöllisesti olen kyllä yrittänyt syödä päivittäin tablettina sen 1000mg kalsiumia + d vitamiinia sekä tähän päälle ravinnosta tulevat kalsiumit.)

Tällä viikolla me aloitetaan maistelemaan! :) 
Ehkä mäkin pian tästä innostun oikeasti!!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)