maanantai 15. huhtikuuta 2013

Aatos 8 kk ♥

Pikku-Ukko 8 kk ♥

Juuri parasta aikaa "juomme tässä kahvia" Aatoksen kanssa. Minä siis kahvittelen ja syön karnevaalikeksiä, Aatos järsii omaa digestive-keksiään tyytyväisenä. Mimosa sisko vetelee hirsiä makuuhuoneessa. Aatos nukahti kerhomatkalla ja nukkui tunnin niin eihän se nyt enää toiset päikkärit maistu tässä vaiheessa päivää. Ehkä illalla sitten. 


Aatoksella on tällä hetkellä viisi hammasta. Kaksi nököä alhaalla ja kolme ylhäällä. Vasen keskimmäinen ylähammas on vielä puhkeamatta, mutta sen verran pulloittaa, että eiköhän se joku päivä läpi tule. 

Ruoka on alkanut maistumaan nyt muutamana päivänä ihan hyvin. Eilen maistui puolukkapuuro, noin desin verran, ja tänä aamuna myös. Edelliset puurokokeilut ovat loppuneet yhteen teelusikalliseen. Myös ruokasoseet ovat alkaneet upota, samoin hedelmäsoseet. Tosin hedelmäsoseet ovat maistuneet aikaisemminkin. Huh. Tissi on edelleen pop. Hyvinhän näillä eväillä on painoa kertynyt ja päänympärystä, mutta pituus on jo aikaa mennyt käyrillä alenevasti. Ensi viikolla käydään jopa ihan kontrollissakin, miten on poika kasvanut. Tosin lääkäri oli sitä mieltä, että ihan vielä on normaalin puitteissa, mutta oli kuitenkin sitten halunnut kuukauden kuluttua kontrolloitavan missä mennään. Tästäkös meikäläinen sitten hieman huolestuin kunnes löysin artikkelin "Rintaruokinta ja kasvu". Aatos kasvaa ihan kuten tässä artikkelissa, paino ja päänympärys menevät +1 käyrää ja pituus laskenut -1 käyrälle. Vaikka suoranaisesti artikkelissa ei sanotakaan mistään puutetiloista, syötin kuitenkin viikonloppuna Aatokselle proteiinia.. Siis keitin munan molempina aamuina ja poika närsi valkuaista tyytyväisenä. Hyvin maistui! Ehkä maistelemme sitä jatkossakin. :)

Aatoksen mitat 7,5kk iässä (mitat 6kk)
paino 9300 g (8780 g)
pituus 69,8 cm (68,5 cm)
päänympärys 46,6 cm (46 cm)

Neuvolalääkärin teksti:
"Yt hyvä. Pituus hieman taittaa alaspäin. Sydän, keuhkot, vatsa kunnossa. Ei karsastusta, joku +/+, Fixoi katseen, Seuraa hyvin silmillä. Testis +/+. Afemor +/+. Seisoo koko jalkapohjalla. Suojaheijasteet tulevat."
Ensi viikolla sitten menemme uudelleen mittauksiin, saa nähdä mitä ovat kun Aatos sen vatsataudinkin näiden mittausten jälkeen sairasti, pariin otteeseen tottakai.

Aatos sedän sylissä.

Vierastaminen on tältä erää loppunut. Sedänkin sylissä oli turvallista olla. Ja viikonloppuna Aatos istui tyytyväisenä isotäti Päivin ja setä Pepen sylissä. (Äidin huidellessa herkkupöydän ääressä...)

Liikkumispuolella poika on alkanut hivuttautumaan peppusellaan itseään. Ei siis konttaa eikä ryömi, mutta pepulla edeten lauantaina pikku-ukko oli jo takankulmalla nousemassa huimaa kyytiä ylöspäin. Toiselle polvelle asti pääsi ja siitä sitten alas. (Älä kiirehdi! ;)) Niin ja istuminen on onnistunut hyvin jo muutaman viikon verran.

Unirytmi on onneksi vähän taas muuttunut eli unet ovat pidentyneet aamua kohden. Hyvästit vaan kello kuuden heräämisille, nykyään meillä herätän välillä jopa vasta kahdeksan jälkeen! Päiväunia on välillä kahdet aamupäivästä ja illalla, jolloin poika hengailee Mimmin päikkäriajan hereillä kanssani. Tai sitten yhdet unet puolenpäivän aikoihin, Mimmin kanssa samaan aikaa. Yllättäen suosin yksiä päikkäreitä jos vain mahdollista!

Siskon kanssa leikit sujuvat välillä oikein mukavasti, silloin kun Mimosa ei yhtäkkiä ala uhmakkaalle päälle. Parkkihallileikki on kiva samoin legojen maistelu. Myös pikku autoja on kiva maistella. Ja kissoja repiä karvoista ect. :)

Aatos käyttää tällä hetkellä pääasiassa 74-80 cm kokoisia vaatteita. Jotkut 68 vielä on ja välikausipuku jopa kokoa 86-92, mutta DucksDayn puvut ovatkin hieman pienempää mallia. 

äiti ja Aatos

Puhetta tulee jonkun verran. Viikonloppuna olin ihan varma, että Aatos tiesi mun olevan "ätä". Kun katseli mua suoraan silmiin ja hymyilein sanoi ätä. (Seuraavana päivänä isi kuuli saman ätän osoitettuna itseleen...) ♥ :) Silti olen varma että Aatos tietää kuka se oikea ätä oikein on! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)