sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Synttäreiden juhlintaa!


Meillä vietettin eilen viimein Iisan synttäreitä. Kaikki kutsutut ei toki paikalle päässeet mutta hyvä joukko meitä kuitekin oli. Pappa, mamma, isomummo, isotäti miehensä kanssa, serkkuja, kummeja, setiä jne. Iisa sai ihania lahjoja, mutta kaikista paras juttu taisi olla se kun pääsi illan päätteeksi mummolaan serkkutyttöjen kanssa yökylään. ♥ :) 

Meillä oli tarjolla vilhelmiinoja, Daim-hyydykekakku, valkosuklaa-mansikkajäädykekakku, marenkeja, vohveleita sekä riisipiirakoita (suoraan pakastepussista). :) Lisäksi mansikkamehua, kahvia, teetä ja Muumi-tikkareita. Siinähän sitä, aika makiaa! :D


Marenkeja ♥

Ainahan mä olen ollut makean ystävä, mutta nyt tuli tehtyä jotain niin hyvää, että näitä tulee vastaisuudessa olemaan meillä varmaan joka juhlissa! :D Löysin täältä  todella helpon ja hyvän ohjeen. (Tein ensimmäistä kertaa ikinä marenkeja! :) ) eli neljä valkuaista vaahdotetaan niin pitkään että ne pysyy astian pohjassa ylösalaisin ja sitten 200g sokeria sekaan ja vatkataan taas. Pursotin marengit pellille ja sitten uuniin! Marengit paistetaan 1h 20min 120 asteisessa uunissa keskipellillä. (Näitä tuli pari pellillistä ja pistin ne samaan aikaan uuniin kypsymään! Yhtä hyvin onnistuivat molemmat pellilliset.) Jos yhtään tykkään marengeista, niin kannattaa kyllä kokeilla tätä ohjetta! :)


Seuraavat synttärikemut meillä onkin sitten toukokuun lopussa, jolloin Mimosa täyttää 2 vuotta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)