maanantai 22. huhtikuuta 2013

Keväinen sunnuntai :)


Kevät tulee kohisten! Viikko sitten oli vielä aika paljon lunta ja meidän pihan läheisyydessä valtavat vesilammikot, missä Mimosa vilustutti itsensä, kun oli isosiskon kanssa vähän tutkiskelemassa... Olihan sillä kumisaappaat ja kurahousut jalassa, mutta eihän ne nyt sitä kestä että polvia myöten kahlataan lammikossa, kuten sain keittiön ikkunasta todeta! :O :) No, kuume on onneksi selätettty ja sattuuhan noita. Mäkin muistan lapsuudestani "legendan" jossa olen itse vappuna juoksennellut paljain jaloin nurmikolla ja seuraavan viikon viettänyt sisällä kuumeessa. Mulla on kyllä joku hämärä mielikuvakin tuosta sisällä vietetystä viikosta... :) Aijai! Sittemmin sitä on oppinut että kevät on aika petollista aikaa vilustumisen suhteen. Tätä asiaa yritän saada esikoisellekin ymmärretyksi, mutta ilmeisesti aika laihoin tuloksin.. Girls! :)


Me vietämme tämän kodin piirissä ensimmäistä kevättämme. :) Viime syksynä jäi hieman haravoinnit kesken ja niitä saimme eilen kuopsutella maasta irti. Leikkasin myös vanhoja oksia mustaviinimarjapensaasta. Leikkasin melko ronskilla kädellä puskaa, mutta niin että saadaan myös marjoja keitellä mehuiksi tänä syksynä. Ja halutessaan voi syksyllä leikata vielä muutamia oksia pois. Meidän parille marjapuskalle olisi tehtävä myös kunnon puiset tuet, en pidä noista muovihärpättimistä, mitkä niiden ympärillä nyt on. Ja lisäksi pihaan voisi laittaa vielä muutaman puskan lisää. Viime syksyn mehutkin oli juotu muutamassa kuukaudessa! :) 

Mimosa sai oman haravan Tokmannilta, 1,5e. :)

Leikkasin myös yhden - jo monena vuonna - pupun syömän omenapuun raadon pois. Haluaisin ostaa uuden omenapuunkin tänne pihaan. Viime syksynä tuotiin edellisen kodin pihalta yksi ja on tuossa toinenkin, mutta sitä ei ilmeisesti ole juurikaan leikattu koskaan ja viime vuonnakin teki peräti yhden omenan... Että tekisi mieli  sahata sekin puu matalaksi ja laittaa samalle paikalle puu joka myös tekisi hedelmiä. Etupihallahan tässä on (meidän tänne siirtämä) kirsikkapuu ja takapihalta löytyy myös luumupuu, jonka luumut oli tosi herkullisia syksyllä. :) 


Aatoskin viihtyi mukavasti pihalla istuskelemassa ja katselemassa toisten haravointia ja leikkejä. ♥

isi ♥ Aatos

Ensi viikolla Juholla alkaa isäkuukausi ja minä jään "joutonaiseksi" kotiin. En siis ole palaamassa työelämään, vaan olen tämän kuukauden myös kotona ja jään sitten hoitovapaalle kun isäkuukausi on pidetty. Nautiskellaan tässä vähän yhdessä kesälomasta... Kun sitä ei sitten kovin paljon muuten ole! :) 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)