torstai 16. toukokuuta 2013

Operaatio kissatarha!


Meillä on takapihalla pieni terassi joka on aika epäkäytännöllinen meidän tarpeisiin. Ensinnäkin kulku terassille on makuuhuoneen kautta ja jotenkin se on vaan "siellä nurkassa". Mulla on ollut haaveena - niin kauan kuin mulla on kissoja ollut, eli vuodesta 2002 asti - saada kissoilleni tarha. Mutta nyt tämä toive saatiin viimein työn alle! Ihanaa! Saadaan terassi hyötykäyttöön kissojen iloksi. :)

Ja tuumasta toimeen - perinteisesti samana päivänä kun asia tuli puheeksi. :D Onneksi mieheni on myös (välillä) nopeasti syttyvä tapaus kuten minäkin! Hurautimme paikalliseen Rautiaan ja ostimme sieltä alkajaiseksi 5 metriä pitkää ja 1,5 m leveää jänisverkkoa, sekä u-nauloja, rautalankaa ja lautaa.


Rautaverkko on onneksi melko huomiota herättämätöntä. :)

Tänään suunnitelmat sitten pääsivät toteutustasolle ja allekirjottaneen laatimien "rakennuspiirrustusten" tarkennuttua, lähdimme hakemaan lisää tavaraa. Ensin maalikauppaan (jossa yrittäjä muisteli hetken ja kertoi sitten mitä väriä laitetaan :D Heheh! Tämä talo on valmistunut vuonna 1982, joten melkoinen muistipankki yrittäjällä on ilmeisesti päässään!) Seuraavaksi jatkoimme matkaa Rautiaan josta ostimme lisää verkkoa, ja pistimme sitä myös tilaukseen (ensi viikon tiistaina saapuu), ostimme myös saranoita, ruuveja, kulmalevyjä sekä lautaa. Sitten hurautimme vielä hakemaan sahausta vaativaa puutavaraa toisesta paikallisesta liikkeestä. 

Pian alkaa maalaus! :)

Rouva sai maalattua tarvittavat laudat yhteen kertaan illan aikana. 
Huomenna vielä toinen silaus ja sitten päästään taas ruuvaus ja naulaushommiin. 

Itse rautaverkon työstäminen on melkoisen rasittavaa. Verkkoa pitää leikata ja voi miten terävät piikit siihen silti jää vaikka miten yrittää leikata mahdollisimman lyhyeksi... Maltti on valttia tässä hommassa! :)

*     *     *

Mulla on jo kovasti suunnitelmia jatkon suhteen. Huomenna haetaan amppelipelargonia ja etsitään sille kiinnityskoukku. Lisäksi ajattelin laittaa ne muutamat kymmenet koristekurpitsani kasvamaan verkkoaidan juurelta. Täytynee ostaa vaan joku astia niille. Tarhan sisäpuolelle on tarkoitus tehdä kiipeilytasoja, raapimispuu, tiirailumökki, vessakin siellä täytyy olla ja joku pehmoinen lepopaikka... Näen jo sieluni silmin miten kiva tästä vielä tuleekaan! :) Mukavaa olla innoissaan!2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)