lauantai 15. kesäkuuta 2013

Aatos kymmenen kuukautta ♥


Aatos ihana täytti jokunen päivä sitten täyden kympin, eli kymmenen kuukautta! :)
Voihan pojat, miten tää aika näin juoksee? Kohtahan tässä saa alkaa jo miettimään yksivuotissynttäreitä!

Mitat 9,5 kk iässä (8,5kk)
paino 9480 g (9240 g)
pituus 72,5 cm (72,0)
päänymp. 47,5 cm (47 cm)

Viimeksi taisin kirjoitella Aatoksesta, kun hän oli 8 kuukauden ikäinen. (Ehkä?) No, joka tapauksessa pari kuukautta sitten, Iisa-siskon syntymäpäiviä juhliessa Aatos otti ensimmäisiä konttausaskelia. Ja kuten kuvasta näkee, ei ne ensimmäiset nyt niin hauskoja olleet... :) Voi pientä. Siitä se eteneminen kuitenkin sitten lähti.


Viime aikoina Aatos on alkanut harjoitella kovasti tukea vasten seisontaa! Sohva ja takanreunus ovat olleet ensimmäiset harjoittelupaikat, vaan tänäänpä herra otti ja oli kiipeämässä jo imurin päälle! :O :D Myös sitä ennen hän nousi seisomaan jääkaapin ovea vasten. Liekkö nälkä tullut? Eihän siinä mitään, mutta kun se alasmeno ei vielä oikein onnistu ja ennen pitkää alkaa huuto, kun jalat jo vapisevat jollei tasapaino ole mennyt ja mies horjahtanut peppuselleen... Polvet eivät vielä näytä taipuvan ollenkaan alaspäin. ;) No, harjoitusta ja harjoitusta. 


Tänään Aatos teki myös sellaisen tempun, mitä ei isosiskot konsanaan. Laitoin pienen syöttötuoliin ja lähdin laittamaan kahvia tippumaan ja Aatoksen puuroa lämpenemään. En kerennyt kuin ottaa kahvipannun käteeni niin jo kuului kopsahdus ja alkoi itku. Aatos oli könynnyt syöttötuolista pois ja tipahti pääedeltä matolle... Onneksi selvittiin vain pienellä kuhmulla ja mustelmalla, ja tissin kun sai lohdutukseksi suuhun niin itkut loppuivat siihen. On se vaan hyvä lohduke. ♥ Tästä eteenpäin ei uskalla häntä jättää syöttikseen kuin vain jos itse on vastapäätä vahtimassa ja syöttämässä. Huhhuh, vieläkin karmii...

Aatoksen päivärytmi oli jossain vaiheessa hieman varhainen. Viiden aamuihin kyllästyneenä etsittiin "jotain pimentävää" kaapista ja löytyihän sieltä hieno 2 eurolla kirpparilta ostettu pöytäliina, joka toimittaa tällä hetkellä pimennysverhon virkaa makuuhuoneessamme! :D Ja johan toimii! Aamut alkavat nykyään useimmiten siinä kasin kieppeillä, tälle ei niin aamuvirkulle, nämä nousut ovat jo niin paljon leppoisempia herätä! Mimmi saattaa jatkaa vielä pidempäänkin uniaan. Aamupäivästä Aatosta tuppaisi hieman väsyttämään, mutta yritämme saada aamupäiväpäikkärit minimissään. Koska jos aamupäiväpäiväunet nukutaan, niin väistämättä silloin ei enää nukuta puolenpäivän aikaan ja niinä päivinä (tänäänkin!) äiti tunteen olonsa hieman väsähtäneeksi, jos ei ole hetken rauhaa päivän aikana. Usein kyllä Mimosa ja Aatos nukkuvatkin puolenpäivän päikkärit yhdessä 1-2 tuntia kerrallaan. Joskus illalla Aatos ottaa vielä pienet tirsat, mutta harvemmin. Toki autoillessa saattaa nukahtaa hetkeksi.

Ruoka maistuu vaihdellen. Tissiä toki päivän mittaan ja yölläkin menee, mutta muuten syödään silloin kun muutkin syö. Aamu- ja iltapalalla puolukkaista puuroa useimmiten. Mutta muuten purkkiruuat alkavat ilmeisemmin tökkimään, ja Aatos on alkanut maistelemaan samaa ruokaa mitä muutkin syövät, hyvällä ruokahalulla. :) Mehän ei ikinä siirrytty siloisesta soseesta siihen karkeampaan Mimosan kohdalla ja samalla kaavalla mennään Aatoksen kanssa. Eipä ole ollut mitään ongelmia, vaan perunoiden pieniminen on sujunut hyvin kuudella hampaalla. ;) Ruokajuomana vesi pieninä hörppyinä. Lähempänä vuotta sitten siirrytään maitoon. Imetystaipaleen lopetusta en ole vielä jaksanut suunitella... Saati yöimetysten lopetusta, eiköhän ne ajastaan jää... ;)


Aatos tykkää kovasti keinumisesta niin sisäkeinussa kuin pihallakin, "kiikkupuistossa". :)


Varsinainen hassuttelija on tämä mies silloin tällöin. Nyt suurinta hupia on ollut kiivetä myös television alla olevaan lokeroon ja ihmetellä siellä, kunnes on pitänyt päästä pois sieltä! Nyt näyttää, että Aatos olisi oppinut tulemaan myös oma-aloitteisesti pois sieltä, alkuun hänet piti aina käydä pelastamassa ahdingosta!


Sanoja ei Aatokselta vielä tule, mutta omaa höpötystä ja kujerrusta kylläkin kovasti. Välillä siskojen hupsuttelut naurattavat kovasti! :) Ja hymy on herkässä ja vauhti on tarvittaessa kova kontaten kiinnostavaan paikkaan! Melkoinen salamanteri! ;) Ihana, ihana niin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)