maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannushetkiä...♥Olen lueskellut muiden blogeja ja nauttinut erilaisista juhannusjuhlista. Suomen suvi on niin kaunis. Yötön yö, se on hieno elämys täällä Suomessa... Linnut laulavat ja kaikkialla on niin kaunista. Ainakin tänä juhannuksena olivat säät kuin morsiammet. Meidän juhannukseen kuului oloa ystäväperheen, isomummon, papan, mamman sekä Aatoksen kummien kanssa. Leppoisaa meininkiä. Grillailua, nurmikon ajoa, uimista, saunomista, suklaakakkua, raparperpiirakkaa, kahvia. 

Haarapääskyt olivat tehneet pesän navetan katon alle ja seurasimme niiden lentelyä ja laulamista. Taisivat pääskynpojat opetella myös lentämään. Parina päivänä pidettiin lettukestejä joiden kanssa nautittiin itsepoimimia mansikoita, joista esikoinen teki mansikkasosetta. Tuli niin herkullista! Pikkuinen leikkimökki sai myös kokea suursiivouksen ja pappa rakensi Juhon kanssa leikkimökin eteen pienen terassin, jossa on nyt hyvä leikkiä.

Juhannuspäivänä Juho kävi yöllä kalassa Tuhkurlammella, taisi jäädä saaliitta, mutta ilmeisen rentoutuneena mies palaili yöllä viereeni nukkumaan. Aamulla hengitimme raikasta, kukkien tuoksuista maalaisilmaa jota voi hengittää vain siinä paikassa. Missään muualla ei tuoksu samanlaiselta. ♥ Lapsuuden kesät tulivat niin mieleen. Ihanaa, kun saa nyt omien pienten kanssa nauttia kesästä samoissa maisemissa... Mummo siisti kukkapenkkiä sirpin avulla ja jo pian minä viikatteella laitoin tien vieressä olevaa niittyä ojennukseen. Samoin talvisaunan luota lähti melkoiset läjät heinikkoa pois. Muutamat puutkin kaatuivat... Meikäläisen työura loppui kuitenkin kuin sirpillä leikaten. Aitanvierusta siistiessäni, survaisin sirpin vasempaan peukalooni ja työ loppui samantien... Onneksi ei pahemmin käynyt! 

metsämansikoita

grillausta

kaivovettä rantasaunalla

heinänkorsia saunamökillä

akileijoja villiintyneenä omenapuun alla

lettutaikinaa ja mansikkasurvosta

lettukestejä omenapuun alla

siistittyä puutarhaa

 pääskysiä navetan katon alla...

hauskoja hetkiä leikkimökissä

 pionit avaavat pian kukkansa aitan vierellä

särkyneitä tuulimyllyjä aitankongin alla...♥

Ihana juhannus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)