sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ja masussa asustelee... ;)

Viime postauksessa kyselin kumpaako sukupuolta arvelette tulevan syysvauvamme olevan?
Saako Juho kaivattua miesvahvistusta joukkoonsa Aatoksen kanssa, vai kasvaako perheemme vahvatahtoisten naisihmisten lukumäärä? ;) Kissatkin (3 kpl) kun edustavat tällä hetkellä tätä naisenemmistöä. :D

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin mies on tässä sukupuolen määrittymisessä se avainhenkilö? Ja sillä ei pitäisi olla niin merkitystä, että vanhempieni lapsenlapsista tyttöjä on 4 ja poikia 1. Eikä etenkään sillä, että äitinipuolen mummoni lastenlastenlapset ovat sukupuolijakaumaltaan 8 tyttöä ja 2 poikaa.. Toisaalta taas Juholla on kaksi veljeä.. Mutta siitä huolimatta, kyllä se vaan niin on että naisenergia jyllää jatkossakin voittopuolisesti meidän perheessä! ♥ :)

Tyttölupaus saatiin siis rakenneultrassa - sanottaisiinko nyt näin, että isännän suureksi yllätykseksi taas kerran! ;) :D Ennen rakenneultraa mulle tuli todella vahva tyttöolo. Juholla oli poikaolo ja Mimosa oli ilmoittanut jo aikapäivää sitten äidin masussa asuvan tyttövauvan, eikä mistään muusta vaihtoehdosta ollut puhettakaan! 

Minulla on "vain" yksi veli, ei sillä että siinä mitään vikaa olisi ollut. Pikkuveljeni on minua kolme vuotta nuorempi. Muistan kyllä monesti toivoneeni itselleni siskoa, ja vanhempaa sisarusta, koska vanhimpana sisaruksena tuntui joskus olo työläältä. Tuntui, että vaadittiin enemmän kuin pikkuveljeltä, ja olisi mukavaa ollut tuntea olevansa se pienempi. Tietenkin koin, että pikkuveljeä lellitellään juuri sen takia, koska on suloisempi ja pieni. :D Veljeni kanssa meillä on kuitenkin - lapsuuden ajan tappeluista huolimatta - oikein hyvät ja lämpöiset välit. Eikä toivottavasti traumoja ole jäänyt puolin ja toisin. Ja juuri näiden ajatusten pohjalta mietin, että tavallaan jompi kumpi tässä nyt omalla tavallaan häviää, Mimosa tai Aatos. Toinen saa samaa sukupuolta olevan sisaruksen. Toki Mimosalla oli jo yksi sisko, mutta 7 vuotta vanhempi ja ehkä ne leikit juuri pikkulapsuudessa ei ihan niin kohtaa, kuin sitten tulevaisuudessa 3 vuotta nuoremman siskon kanssa? Toki aikuisena eri asia. Juholla taas ei ollut kokemusta kuin veljistä, joiden kanssa on leikkinyt ja jakanut lapsuutensa. Juholla on ollut myös tämä sama toive, ettei olisi välttämättä halunnut olla se esikoinen. Tiedämme siis molemmat esikoisuuden nurjat puolet! ;) Tosin siskoa Juho ei ole koskaan osannut toivoa itselleen. Mutta uskoisin, että Aatoksesta kasvaa ainakin hyvin tyttöjen (ja naisten) maailmaa ymmärtävä mies. Vaikkei samaa sukupuolta olevaa sisarusta ainakaan tällä hetkellä ole tulossa. 

Toisaalta olen tyytyväinen, että Aatos syntyi juuri kolmantena lapsena. Oikeastaan jokaisella lapsella on oma erikoisasemansa. Iisa on toki minun esikoiseni ja vanhin lapsista, Mimosa taas Juhon esikoinen, Aatos ensimmäinen poika ja tämä nelonen on taas sitten nuorimmainen ♥ Yritetään ainakin kovasti, että jokainen lapsi kokee saavansa riittävästi huomiota ja rakkautta, eikä koe jäävänsä mistään paitsi.

Kahden nuorimman nimi on muotoutunut aika nopeasti, mutta tällä hetkellä minua lähinnä mietityttää nimen suhteen se, onko tuleva tyttäremme vaaleaverikkö vai tummatukka? Ihmeelliseltä tuntuisi näin tummatukkaisena, saada vaalea tyttö, mutta kai sekin on mahdollista, kun Aatoskin on niin blondi kuten isänsä. Vaikka kai se tummaverisyys on kai dominoivampaa kuin vaaleageenisyys? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)