maanantai 5. toukokuuta 2014

BeeDeen haastekysymykset!

Sain Blondinsinööri - tuplavitsi -blogin BeeDeeltä haasteen. 

Haasteen säännöt:
1. Linkitä henkilö, joka haastoi sinut.
2. Kirjoita säännöt blogiisi ja vastaa alla oleviin kysymyksiin.
3. Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
4. Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogiinsa.
5. Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.

1. Mitä aiot tehdä isona?

Juuri tällä hetkellä mä elän päivän kerrallaan. Toivon, että saan elää pitkän ja onnellisen elämän, vähillä sairauksilla. Nyt kotona lasten kanssa, sitten joskus töissä, mitä ja missä, sen aika näyttää. Tehdä rakkaani kanssa yhteisistä haaveista totta. Haluan elää tämmöistä tavallista ihmisen elämää.

2. Jatka lausetta: Jos olisin rohkeampi, niin...

Koen olevani just riittävän rohkea. Mä oon uskaltanut mm. lähteä netissä tapaamieni ihmisten luokse Pariisiin, ihan yksin. Vietin ihanan viikonlopun siellä ja palasin monta kokemusta kokeneena takaisin Suomeen. Ei tule ainakaan mitään mieleen, näin aikuisena, että rohkeuden takia jokin asia olisi jäänyt väliin.

3. Mitkä asiat saavat sinut kyyneliin?

Raskaana herkistävät monetkin asiat. Tarviiko niitä tässä nyt luetella. Tällä hetkellä Äitienpäivä "kuumottaa" jollain tapaa, ja tavallaan pelkään tuleeko siitä jatkossa vain surullinen päivä, josta pitää vain selvitä? 

4. Jos sinulla olisi mahdollisuus, niin mitä harrastusta haluaisit kokeilla?

Monet asiat on mahdollisia, jos vain riittävästi kiinnostusta löytyy. Sanotaan, että aikansa kaikella!

5. Ottaisitko jonkin kauneusleikkauksen vanhempana? Onko mielipiteesi tästä muuttunut iän myötä?

Tämän 34 vuotisen elämäni aikana mut on leikattu kerran, niin että olen nukutettu. Kaulasta leikattiin kuusivuotiaana märkäpaise. Ja, ja jos vaan luoja suo, niin se oli ensimmäinen ja viimeinen leikkaus mitä mulle joudutaan tekemään. Vaikka olen miten sairaanhoitaja ja työskennellyt keskussairaalassa jne. tässä yksi asia mitä kammoan. Ei siis kauneusleikkauksia tähän naamaan, tai muuallekaan.

6. Mikä laulu on viime aikoina soinut päässäsi? Enkä onko jokin biisi ollut joskus oikein riesana ja korvamatona?

Joskus joku kappale soi päässä, mutta koska se on harvinaisen ärsyttävää - joudun nytkin miettimään samalla lalalalaa ettei mikään alkaisi soida päässäni, niin en ala tietoisesti itseäni ärsyttämään miettimällä pidempään vastausta. No, yksi kestomato on, perhekerhon "soittorasia" jota Aatos lallattelee päivittäin useita kertoja... 

7. Mitä tietotekniikkaa ostaisit heti, jos olisi mahdollisuus/varaa?

Minä, tietotekniikka ja ostaminen tuntuvat aika mahdottomalta samassa lauseessa. Ostan pakon edessä, tai olen saanut lahjaksi. Tietotekniikka ja elektroniikka ylipäätään saavat kurtut nousemaan otsalleni (joka kohtaan 5. vedoten, ei ole kovinkaan hyvä asia!). Meillä on taloudessa yksi toimiva mokkula, kaksi läppäriä, yksi ulkoinen muisti. Niin ja toissapäivänä talouteen hankittu Smart-tv. Talouteen aiemmin hommattu Wii-pelikonsoli "pakotti" viimein hankkiutumaan eroon entisestä viidenkymmenen kilon laatikosta, joka ei toiminutkaan uuden laitteen kanssa. Hienohan tuo littana on, valkoinen. Ja kanaviakin näkyy. Mut kaikki pilvipalvelut ja muut saavat vaan mut ahdistumaan. Minä mielummin pistelen ristipistotöitäni ja kirjotan tätä tuttua blogiani, mutta mitään uutta en jaksa NYT ainakaan opetella... 

8. Opiskeluhaaveita, mitä?

Just nyt tällä hetkellä ei ole ammattiin liittyviä opiskeluhaaveita, koska yksinkertaisesti uudenoppimiseen vaadittava kapasiteetti on tällä hetkellä poissa käytöstä. Voimavarani ovat juuri nyt tämän perheen pyörittämisessä ja raskausdementia vaivaa jo muutenkin... Kerroinko siitä kun tässä yhtenä päivänä jätin maksamatta kahvilaostokset ja hurautimme pois paikalta muina miehinä? Ai, kerroin vai? Toisaalta viime syksynä aloitettu kudontaharrastus, joka siis kansalaisopiston kursseja, oli hyvinkin mielenkiintoinen ja kieltämättä opin siinä paljonkin kutomisesta. Harmi, että nyt jo tauolla se harrastus ja ensi syksynä taitaa olla maha jo sen verran tiellä, että kudonta on jätettävä hetkeksi pois harrastuslistalta.

9. Mikä on kaikkein tärkein arvosi ja miksi?

Elämä on lainaa. Elä päivä kerrallaan ja nauti siis siitä. Näitä arvokysymyksiä on vaikea selittää. Luota oman sydämesi ääneen, voisi olla myös se tärkein.

10. Riitätkö itsellesi?

Riitän, yleensä. Elämä on kova koulu. Se antaa ja se ottaa. Joskus rajojen asettaminen on tehnyt kipeää ja niistä on tuntenut huonoa omaatuntoakin, mutta hyväksi ne rajat ovat olleet. Äidin sairauden viimeisten kuukausien aikana riittämisen rajat paukkuivat kovastikin välillä yli. Pikkulapsiarjessa riitän yleensä ihan hyvin. Toisinaan epäjärjestyksen sietokyky loppuu ja silloin on alettava hommiin, mut yleisesti ottaen olen oppinut sietämään varsin hyvin epäsiisteyttäkin.

11. Minkälainen käsillä tekeminen on sinulle mieluisinta?

Käsityöt ♥ ovat mulle elämäntapa. Ne rauhoittavat, rentouttavat, auttavat selkeyttämään ajatuksia ja tuovat mielihyvää, kun saa samalla jotakin aikaiseksi. Neulominen, virkkaaminen, kutominen. Mutta myös puutarhassa touhuilu, välillä leipominen.

Olen nyt laiska, enkä jaksa haastaa ketään, paitsi yleisesti. Ota tästä siis haaste vastaan, jos olet tekemistä vailla! :) Ansukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)