lauantai 17. toukokuuta 2014

Perennapenkki pystyyn! :)


Jaksoin tänään viimein innostua perennapenkin perustamisesta. Tai itse perustaminen oltiin laitettu alulle jo vuosi sitten, täältä voi käydä katsomassa miltä siinä ensiksi näytti.. Käytiin aamupäivästä torilla ja sieltä mukaan tarttui muutama ruusu, margarethoja, pari vaaleanviolettia lumipalloa ja Tokmannilta pelakuita, kivikkokasveja, murattia, kuunlinja sekä kahdeksan 45 l multasäkkiä... Kun lapset saatiin päiväunille, pääsin minä pihalle touhuilemaan... Nyt huomaa, että on tullut hieman puuhasteltua! Mutta ihanaa, että sai viimein jotakin aikaiseksi! :)


Kahdeksan säkkiä multaa ei riittänyt mihinkään, joten huomenna hakemaan toinen samanlainen satsi lisää! :) Laittelin noita isompia kiviä tuohon keskelle, että sain jonkunlaista pohjaa kivikkokasveja varten. Pintamullan päälle laitoin vain sanomalehtiä, joiden päälle kaasin nuo uudet mullat. Mitään viiraa en jaksanut alkaa etsimään. Jos täyttyy vuohenjuurista tuo penkki, niin täytyy vaan kitkeä ahkerasti.. Olkoonkin, että ensimmäinen kukkapenkin perustaminen sisältää varmasti paljon asioita, joita voi sitten seuraavaa kukkapenkkiä tehdessä yrittää välttää! ;)


Kun ihmisellä on huono muisti, niin en enää muista mitä kerrattuja kukkia nämä olivat.. Ehkä margarethoja? 


Kivikkokasvit olivat Tokmannilta 5kpl/10e. Muratit 2 kpl/5e.Aika näyttää miten mullat ja kasvit pysyvät paikoillaan.. Tuolla ylhäällä on vaaleanviolettia lumipalloa. Torikauppias kertoi sen alunperin olevankin ihan maanpeitekasvi, mutta myös ruukuissa monesti myyty. Sen pitäisi siis tehdä juuria multaan varsillaan ja näin pitää sitä paremmin paikoillaan. Toivotaan, että näin käy!


Tähän oli tänään pakko lopettaa, sillä mullat ja perennat loppuivat... Mutta tästä se on hyvä jatkaa!


Nuo vasemmalla olevat pelakuut tuli vain heitettyä tuohon. Täytyy mietti onko paikka niille ollenkaan oikea, vai laitanko siihen jotakin muuta. Voi kunpa tää olisi jo valmis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)