keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Iineksen 6 viikon lääkärintarkastus ja ristiäisvalmisteluja..


Iineksellä oli tiistaina lääkärineuvola. Ikää hänellä on jo kuusi viikkoa. :)

Mitat olivat seuraavat: (syntymämitat)

Paino 3810 g (2675 g)
pituus 52,1 cm (45 cm)
päänympärys 36,2 cm (33 cm)

"Reipas tyttö. Ottaa jo kontaktia ja hymyilee. Seuraa katseella keskiviivan yli. Punaheijaste ok. Aukileet ok. Iholla hieman ihottumaa, napa vielä vuotaa, laapistettu. ♥ & keuhkot ok, vatsa ok, A.fem +/+. Lonkat ok, vulva siisti. Motoriikka sym. vapauttaa nenän vatsamakuulla, askellus + availee nyrkkejä, reagoi kuuloärsykkeeseen."

Seuraava käynti 2kk ikäisenä + rota-rokotus.

Näin lääkäri kirjoitteli. Napa tosiaan laapistettiin. Saa nähdä, riittikö kerta, vai joudutaanko vielä käymään uudelleen laapistamassa. Pientä eritettä navasta vielä on nimittäin tullut. Muutoin ei mitään erityistä ollut mielellä. Ihanaa, että Iines on kasvanut noin hyvin, vaikka olenkin luovuttanut samalla maitoa. Ei ole ilmeisesti siis ollut pikkuiseltani pois, vaikka muutkin vauvat saaneet osansa. ;)

Menimme vielä varsin hyvään aikaan lääkärille näytille. Iines oli nukkunut pitkät unet ja kerkesipä vielä syödä masun täyteen, ennen kuin pääsi räväyttelemään lääkärin eteen iloista hymyään. Oli kyllä tosi hyvätuulinen tyttö siinä tarkastuksessa. :)

Eikä tässä nyt muutenkaan mitään ihmeellistä. Riittävästi vaan kun päivisin seurustellaan, niin nyt on yöunetkin olleet suht mukavia. Tällä viikolla aloitettiin Mimosalle ja Aatoksellekin jonkinlainen "unikoulu"... He ovat nukkuneet kyllä omassa huoneessaan, kunnes heräävät ensimmäisen kerran ja kömpivät meidän sänkyymme. Mutta se nukuttaminen... Siinä on mennyt reilusti yli tuntikin, lähes joka yö. Palveluja vaaditaan palvelujen perään, vettä, pissihätää, rapsuttamista, monta satua ect. Nyt sovittiin, että yksi satu saa riittää ja sen jälkeen toivotetaan hyvät yöt. Pari iltaa onkin nyt mennyt "hyeenalauman" ääniä kuulostavassa mekastuksessa. Tottahan nuo toki protestoivat, kun enää ei ole kukaan palvelemassa ja rapsuttelemassa kaiken yötä. No, liekköhän viikon päästä jo olisi helpompaa. Nämä vanhemmat alkaisivat nimittäin jo kaivata sitä yhteistä aikaa illalla, kun lapset on saatu nukkumaan. :) Ehkäpä nyt olisi viimein sen aika? Luottavaisin mielin ainakin!

*      *     *

Muutoin ristiäisvalmistelut ovat suht hyvällä mallillaan. Keittiön ja olohuoneen ikkunat on pesty. Verhot osin pesty ja vaihdettu. Samoin sisustustyynyjä laitettu uusiksi, mattojen paikkaa vaihdettu. Myös jääkaappi ja uuni on pesty! :) Marengit ja piparkakut leivottu. Pöytäliinoja pesty. Juhlavaatteet laitettu henkareihin odottamaan (x4 tyttöä;), poikien vaatteet vielä katsomatta. + mun sukkahousut. Hiustenleikkausaika saatu varattua (pe). Muutakin suunnitelmaa on, esimerkiksi tänään täytyy viedä kukkakauppaan mariskooli asetelmaa varten. Samalla ajettelin hakea tokmannilta sypressin ja laittaa sen kuistille, samoin valokuusen ja pari kanervaa laittaa paremmin esille. Sit olis lastenhuoneiden raivausta (ah, mikä työmaa!!!) ja niin edelleen. Mutta hyvällä mallilla siis ollaan. Edessä odottaa vielä muutaman kakkusen leipominen, pipareiden koristelut, torttujen teko, kalakakku on sentään tulossa valmiina. :) Niin, ja Juho on luvannut perjantaina siivota koko huushollin lattiasta kattoon! ;) Ehtona vaan, että pysytään poissa sen jaloista! Siinähän sitä onkin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)