maanantai 10. marraskuuta 2014

Iines 1 kk ♥

3 viikkoinen pikkuinen

Toissa viikolla paistoi aurinko ainakin yhtenä päivänä ihanasti puolen päivän jälkeen meidän olohuoneen ikkunasta ja sain muutamia kivojaa kuvia näpsittyä Iineksestä. ♥ Kyllähän tuo on vaan niin pieni vielä. Kolmiviikkoisena hän ei vielä hymyjä antanut, mutta nyt kuukauden ikään kerettyään hymyjä tulee päivä päivältä enemmän ja pieniä, juttelua enteileviä äännähdyksiäkin kuuluu välillä. 

3 viikkoinen Iines

Päivä-yö rytmi on tältä tytöltä hieman kadoksissa. Tai ei siis mitenkään pahasti, lähinnä alkuyö on menny toisina iltoina valvoessa. Mutta kun sellaiseen ei ole aikaisempien kolmen vauvan kanssa tottunut, niin opetetaanpas nyt äitiä sitten. Olenkin pyrkinyt välillä hieman herättelemäänkin vauvaa päivällä, että sitä unta riittäisi sitten yölläkin. Toisaalta kuukauden ikäisellä vauvalla sitä unta onneksi riittää vielä muutenkin hyvin. Uni kasvattaa pikkuista kovaa kyytiä. :) Kolme viikkoisena meillä kävi lastenneuvolan terveydenhoitaja ja silloin Iines painoi 3010 grammaa. Seuraava punnitus olisi 6 viikkoisena, joten sinne asti ollaan taas tietämättömiä neidin painosta, muuten kuin toteamalla koko ajan suureneva kaksoisleuka ja pyöreytyvät muodot. ♥ Vaatteista meillä on käytössä 50 senttiset edelleen. Lisäksi pari 56 kokoista mekkoa on otettu käyttöön. :)

Neliviikkoisena Iines piti päätään hetken jo näinkin hyvin ilmassa. 

Iineksen silmät ovat vuotaneet näihin päiviin asti, ja välillä rähmineet kovastikin. Mutta nyt kuukauden ikään päästyään rähmäisyys ja vetisyys on selvästi vähenemään päin. Kyynelkanavat ovat siis alkaneet pikkuhiljaa toimimaan paremmin. Aatoksella oli pienenä samaa vaivaa, mutta häneltäkin se meni onneksi ohitse ajastaan. 

Ihossa on tällä hetkellä hormoninäppyä, mutta muutoin iho on siisti. Ei ole ollut ongelmia vaippojen kanssa, hyvin on sopinut libero 1 koko. Olen joka aamu öljynnyt kuitenkin Iineksen ihoa, koska siinä samalla tulee hellittyä ja hierottua pikkuista, ja huomaan että Iineskin pitää siitä. ♥ Kylvyssä tyttönen on käynyt muutaman kerran ja tuntuu kyllä pitävän myös siitäkin. Viimeksikin oikein rentoutui köllöttelemään pitkäksi aikaa Juhon käsivarsilla, lämpimässä vedessä. :)

Iines 1 kuukauden vanhana ♥ 

Kuvassa vielä kovin totisena :) ihmettelee mitä äiti taas sen kameran kanssa hösää!

Masuvaivaa tällä pikkuisella on varmasti eniten näistä minun lapsistani. Niitä onneksi pystyy kyllä ehkäisemään pitämällä huolen röyhtäyttelyistä. Silti välillä tulee pieniä pukluja. Niiden kanssa on onneksi opittu elämään. Kahvia olen tosin juonut nyt muutaman kupin päivässä, mutta ruisleipä on edelleen kielletyllä listalla samoin muut herästi kaasuuntuvat ruuat. Kuukauden iässä aloitettiin viimein d-vitamiinitipatkin. Neuvolasta saatiin kyllä d-vitamiinitipat, mutta koska ne olivat öljypohjaisia, niin en aloittanut niitä muutenkin herkkävatsaiselle vauvalle. Meillä käyttöön otettiin Gefilus D-tipat. Viikon yhtä tippaa ja sitten taas viikko kahta tippaa jne. Eiköhän se suolisto pikkuhiljaa kehity vastaanottavaisemmaksi. 


Harvakseltaan omassa sängyssäkin köllötellään. 
Pakko oli ikuistaa kun kerrankin sinne sain Iineksen hetkeksi nukkumaan! :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)