lauantai 3. tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2015! :)


Me matkasimme taas uutta vuotta viettämään Leppävirralle, veljeni perheen luokse. Tällä kertaa meidän lisäksemme sinne oli saapunut toinen kaveripariskunta lapsineen. Kahdeksan lasta - iältään 11v - 2kk, pitivät huolen, että menoa ja meininkiä riitti. Isoimmat olivat enemmän kiinnostuneempia rakettien paukkeesta, toki meidän kaksivuotias uskaltautui tällä kertaa jopa isin sylissä sisäkuistille ihmettelemään. Viime vuonna ilotulitteet hirvittivät molempia 2 että 3 vuotiasta, että toivoin paukkeen vain sammuvan mahdollisimman nopeasti. Syksyn venetsialaiset olivat vielä liikaa myös molemmille pikkuisille, mutta joulukadun avajaisissa raketit alkoivat olemaan Mimosan mielestä jo kovin kiinnostavia, Aatos oli taas autossa isin sylissä turvassa... Mutta suunta siis rohkaistumaan päin pikku-Aatoksenkin kohdalla. Minä pysyttelin paukkujen ajan sisätiloissa vauvan kanssa, myöhemmin myös Aatos ilmestyi viereeni kuistilta. :)

Ennen pauketta oli kuitenkin tarjolla herkkuja niin ruuan kuin kahvittelujenkin kanssa. Nakit ja perunat maistuivat jokaiselle, kuten myös salaatti ja juustot, jäätelöt sun muut naposteltavat. Lasten ilotulitus oli kahdeksalta. Toinen perhe lähtivät kotiinsa ja me muut laitoimme lapset nukkumaan. Mimosa halusi serkkutytön viereen nukkumaan ja Aatos nukahti lattialle, myös serkkutytön viereen. Veljen vaimo ansioituneesti nukutti koko katraan. Minä nukuttelin vauvaa, jonka ensimmäinen yökyläreissu tämä oli. Olimme ottaneet mukaamme matkasängyn, jossa Iines nukkui paremmin kuin hyvin. Uskomaton lapsi! :D Nyt mä alan ymmärtää matkasängyn idean. Aikaisemmat lapsethan eivät ole matkasängyssä koskaan nukkuneet, vaan äidin kainalossa kiehnänneet... Saunoimme ja puolenyön aikoihin katselimme Vesileppiksen hienot ilotulitukset suoraan keittiön ikkunasta! :) Me aikuiset valvoimme yli kahteen, mutta onneksi lapsiakin nukutti mukavasti lähemmäs yhdeksään saakka.

Mullahan oli lypsyvehkeet mukana, onneksi niiden kanssa puljaaminenkin onnistui ihan suunnitelmien mukaan. Mut olihan siinä taas kunnon paletti pakata lapsien tavarat, nukkumisjutut, vaunut, uimapuvut ja vielä pumput, purkit, kylmäkallet sun muut mukaan yhden yön reissulle. Pakkaaminenhan se lähtemisestä aina niin vaivalloisen tekee... Mutta mukavaa oli olla kyläilemässä, että toki pakkaaminen oli vaivan väärti! ;)

Uudenvuodenpäivänä miehet ottivat lapset ja suuntasivat Vesileppikseen uimaan. Minä, Iines ja veljenvaimo lähdimme tekemään pientä reippailua vaunuja työnnellen. Ai että olikin liukasta, hyvä että pääsin kengilläni eteenpäin. Jonkin aikaa taivallettuamme, Juho soitti ja pyysi tulemaan Vesileppikseen. Aatos oli vain pelännyt uimahallissa, joten oli viisainta hakea pikkumies pois. Pikku reppana. Potkurin kanssa haettiin pikku-ukko takaisin sekkulaan. Makaronilaatikko maistui oikein hyvin, ennen kuin Piia luki hänelle Puppe-kirjaa, jonka jälkeen uni jo painoi silmää... :)
Illemmalla ajelimme takaisin kotiin. Mä aloitin villasukatkin matkalla ja ne etenivät autonkyydissä hyvän matkaa..

Iines ensimmäistä yötä yökyläreissulla :)

Serkukset vuoden ensimmäisenä päivänä ilmapatjalla löhöilemässä

Iines ja rakas pupunalle toivottelevat ihanaa vuotta juuri sinulle ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)